Cele mai bune filme din toate timpurile

66 0

Când vine vorba de cinematografie, există anumite filme care transcend timpul și devin adevărate capodopere ale artei cinematografice. Aceste filme impresionează prin povestea lor profundă, interpretările actorilor excepționali și regia remarcabilă. În acest articol, vom explora cele mai bune filme din toate timpurile, care au lăsat o amprentă durabilă în istoria cinematografiei.

Indiferent de preferințele voastre cinematografice, veți găsi în acest top o varietate de filme care vă vor captiva și impresiona. Vom începe prin a explora filmele online care au reușit să atragă atenția publicului prin disponibilitatea lor pe diverse platforme de streaming.

Anul 2022 a adus numeroase producții remarcabile și vom explora cele mai bune filme lansate în acest an. De la drame emoționante, la thrillere captivante și comedii amuzante, aceste filme vor încânta și surprinde publicul.

Platforma Netflix a devenit o sursă inepuizabilă de divertisment, iar vom explora cele mai bune filme disponibile pe această platformă. Vom descoperi producții care au strălucit prin calitatea lor artistică și prin povestile captivante pe care le-au spus.

Anul 2021 a fost plin de filme remarcabile și vom explora cele mai apreciate producții lansate în acest an. De la drame puternice, la filme de acțiune pline de adrenalină și comedii care vă vor face să râdeți în hohote, veți găsi aici o selecție diversificată.

Pentru iubitorii genului horror, vom explora cele mai bune filme de groază care au stârnit frica și au transmis senzații puternice publicului. Vom descoperi producții remarcabile care au redefinit genul și au oferit experiențe de neuitat.

Dacă sunteți în căutarea unei doze de amuzament, vom explora cele mai bune filme de comedie care vă vor face să râdeți în hohote. Aceste producții au reușit să îmbine umorul inteligent cu interpretări remarcabile, oferind momente de divertisment autentic.

Nu vom uita nici de filmografia românească și vom explora cele mai bune filme românești care au impresionat publicul prin autenticitatea și forța poveștilor lor. Vom descoperi producții remarcabile care au făcut cinste cinematografiei românești.

Pentru iubitorii de acțiune, vom explora cele mai bune filme de acest gen care au oferit scene pline de adrenalină și suspans. Aceste producții vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor surprinde cu răsturnări de situație spectaculoase.

Top filme online

Filmele pe care le vizionti online sunt in zona misterului, comedie, romantic, actiune sau sf. Exista o multitudine de optiuni disponibile pe care poti sa le vizionezi astfel ca am facut un top al celor mai bune filme disponibile online.

 1. Inception – Produs de Christopher Nolan, aceasta film are la baza un scenariu complex si intretinut cu unele elemente incredibile de actiune si suspans. Filmul se concentreaza asupra personajelor cheie si pe scenariul lor complicat. Este un film de calitate impecabila cu un sfert ultim care va ramane gravat in mintea ta pentru o vesnicie.

 2. Megamind – Un film despre o capcana dintre minti extraordinare, Megamind povesteste despre conflictul dintre rau si bine. Cu Jona Hill, Brad Pitt si Will Ferrell, acest film de desene animate este o binevenita miscare de fapt in lumea cinematografiei si aduce la viata emotii unice.

 3. The Dark Knight – Afirmatia lui Christian Bale ca “We’re The Gotham Rogues” este cel mai bine cunoscuta de catre acest film si merita o vedere. Filmul rasplateste vizitatorii sai cu o experienta minunata de aventura si suspans si ofera un exemplu perfect al unei realitati distorsionate in lumea crimelor.

 4. The Shawshank Redemption – Aceasta pelicula taie cu adevarat respiratia pentru a-ti arata cum poate recompensa natura un om daca isi respecta constiinta. Acest film este considerat un adevarat classice online si est plin de sentimente profunde de speranta.

 5. The Matrix – Personajul lui Keanau Reeves devenit una dintre cele mai memorabile figurine ale tuturor timpurilor. Acest film este impaturit cu o multime de scene actionate si este o tragedie absoluta si explorarea spiritului unicit a acestuia.

 6. Hotel Rwanda – Un documentar impresionant care prezinta schimbarea adusa de un om in mijlocul unei societati aflate sub presiunea evenImelor. Acesta este mai mult decat un simplu film documentar deoarece aduce o importanta in schimbare a perspectivei asupra calatoriei lui Paul Rusesabegina.

 7. The Social in Network – Acest film se concentreaza asupra navigarii lui Mark Zuckerberg prin Lumii retelelor de socializare si a transformarii acesteia si evolutiei lui. Filmul este una dintre cele mai bune lucrari de pana acum si merita sa fie vizionat.

 8. Saving Private Ryan – Acest film este plin de replica si acutati ureata care subliniaza tragismul razboiului si efectele pe care le are asupra oamenilor. Tom Hanks cristalizeaza personajul lui parca de o vietuire si faciliteaza o inregistrare din interiorul vazut de acel soldat in acea situatie pe care nimeni nu o sa uite niciodata.

 9. Gladiator – Gladiatorul lui Russell Crowe are un vibe profund si adanca in ceea ce priveste filmul pe care il joaca si canta in egal masura. Filmul transpune o adevarata joaca de puteri si politicianisme in lumea antica a Romei si da corp visului lui Maximus.

 10. Titanic – Aceasta capodopera lui James Cameron il prezinta pe Leonardo DiCaprio si Kate Winslet formand unul dintre cele mai memorabile cupluri ale tuturor timpurilor. Filmul reuseste sa aduca la viata acea tragedie clasica si arata cum dragostea poate schimba fata viitorului – acelasi lucru se poate aplica si in vietile noastre.

Top filme 2022

2022 va fi un an foarte bun pentru fanii de film. Filmele vor fi pline de aventuri, suspans, drame și comedii. Iată câteva dintre cele mai anticipate filme care trebuie să fie pe lista ta pentru anul 2022.

 1. Star Wars: Episode IX – Întoarcerea lui Skywalker (Dec. 2022) Ultimul film din trilogia sequel Star Wars, Star Wars: Episode IX – The Return of Skywalker va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2022. Regizorul acestui film este J.J. Abrams. Acest film este setat să se încheie subiectul prequel și sequel trilogiei. Prin urmare, veți vedea o luptă dramatică între Lumina și Întunericul Samsung.

 2. Black Widow (Apr. 2022) Acest film este în sfârșit un prim pas în direcția construirii unui univers de film Marvel. Black Widow este o eroină „Agent de Spy” a Marvel Cinematic Universe (MCU) și pentru prima dată, ea va avea un film propriu. Filmul dezvăluie trecutul eroinei și pune în evidență riscurile ce apar atunci când trebuie să își asume responsabilitatea. Regizorul acestui film este Cate Shortland.

 3. Avatar 2 (Dec. 2022) Nimic nu se compară cu emoția pe care Avatarul o oferă publicului. Așteptând sequelul original, Avatar 2 se va lansa în anul 2022 și va fi regizat de James Cameron. Vizionarii pot aștepta viața submarină și o nouă perspectivă asupra lui Pandora și a propriilor oameni din acest univers.

 4. Fantastic Beasts and Where To Find Them 3 (Nov. 2022) Fantastic Beasts and Where To Find Them 3 oferă un serios fan al lui Hogwarts și al Lumii Magice o călătorie în lumea fantastică a lui J.K. Rowling. David Yates regizează și treia adaptare a cărții lui Rowling și o ia pe biciușca cea mare înapoi către istoria lumiiMagice.

 5. The Batman (Mai 2022) The Batman va fi un film thriller neo-noir, regizat de Matt Reeves. Acest film v-a urmarii pe Bruce Wayne/Batman (ultima apariție a lui Ben Affleck) în acea lume sinistră unde orice dreptate este sub amenințarea răului ce rătăcește străzile Gotham.

2022 promite să fie un an plin pentru mișcarea de film. Toate aceste filme ar fi dorite să fie văzute de către un public larg. Ei bine, vă poate arde pe rușine cel mai bine restul acestui an.

Top filme Netflix

Netflix este cunoscută ca fiind una dintre cele mai populare platforme de streaming online de pe piață. Platforma oferă o mulțime de conținut interesant și calitatea materialului este excelentă. Vara aceasta, Netflix și-a epatat cu încă o triplă de filme frumos realizate și premiate. Aici sunt top 10 cele mai bune filme de pe Netflix.

 1. Gandeste mare:

Gândesc mare este o producție Netflix foarte populară. Acest film de comedie cu Will Smith în rol principal se concentrează pe un bărbat ambițios și pe conceptul preluării locurilor de muncă de top și devenirii proprietarului unei afaceri de succes. Acest film fantastic rămâne într-adevăr o învățătură pentru fiecare dintre noi și a devenit extrem de popular pe platforma Netflix.

 1. Primul meu dragoste:

Primul meu dragoste este un film romantic dramatic bazat pe un cuplu care descopera pe tot parcursul filmului câte ceva despre dragostea lor. Acest film minunat vă va lăsa inspirat și cu lacrimi în ochi. Acest film vă va face să-i apreciați și mai mult pe cei dragi.

 1. Iron Man:

Iron Man este un film original de pe Netflix cu Robert Downey Jr. în rolul principal. Acest film revoluționar pornește de la conceptul unui băiat bogat care devine un erou și salvator al lumii înarmat cu un superuiu ultra-tehnologic: Iron Man. Intriga principală este completată de o mulțime de scene de luptă și efecte speciale provocatoare.

 1. Nu ma dau in laturi:

Nu mă dau în lături este un film de comedie care se concentrează pe doi copii adoptivi care încearcă să-și asume cea mai dificilă provocare de până acum: crearea unei familii de facto. Acest film stârnește mult umor și emoție și vă va purta într-o călătorie frumoasă în care veți afla adevărata căutare a familiei.

 1. Lumea celor 8 milioane:

Lumea celor 8 milioane este o producție japoneză foarte frumoasă. Acest film este dedicat unei fete de 8 ani care încearcă să descopere un mister ce se ascunde întunericul din mintea ei. Această poveste are la bază o lume imaginară completă cu scene pline de suspans și efecte speciale uimitoare.

 1. Imblanzirea scorpiei:

Imblanzirea scorpiei este un film clasic chinezesc. Acest film prezintă destinul unui monstru sanguin și implicarea unui tânăr cavaler care se angajează să țină monstrul sub control. Acest film clasic este încă în voga pe platforma și oferă o mulțime de acțiune și suspans.

 1. Lista schindeles:

Lista Schindler este un film de acțiune bazat pe realitatea istorică a lui Oskar Schindler. Acest film captivant și emoționant prezintă cum Oskar Schindler a salvat vieți evreiesti în timpul Holocaustului. Acest film este o mărturie a curajului și devotamentului unui om.

 1. Slumdog Millionaire:

Slumdog Millionaire este o producție și film de acțiune/drama cu premii bazat pe trăirile și încercările unui orfan în căutarea adevarului și scopului său. Acest film examină câtorva teme importante precum sărăcia în India și oferă o poveste inspirată și plină de acțiune.

 1. Ghostbusters:

Ghostbusters este o poveste de succes și o producție a lui Netflix marcată de o mulțime de efecte speciale și o acțiune frenetică. Această comedie SF se concentrează pe mai mulți profesori și cercetători care se angajează să salveze lumea de spaimele paranormale, infricoșătoare și ”spectre” invizibile.

 1. King Kong vs Godzilla:

King Kong vs Godzilla este un film de acțiune extrem de limitat de pe Netflix. Acest film prezintă duelul de proporții titaniene dintre leul marele King Kong și monstrul gigant Godzilla. Aceste creaturi titaniene se luptă irezistibil pentru stăpânirea suprafețtoo lumii. Acest film vă va pune constant în fața suspansului și încărcat de efecte speciale.

Top filme 2021

În 2021, planificatorii de pelicule au o mare varietate de titluri interesante de filme pentru a alege. Unele din filmele cele mai așteptate ale anului sunt:

 1. “Cray-Ray 3D”. Această comedie animată 3D se concentrează pe un grup de prieteni inteligenți și distractivi care se aliază pentru a descoperi mistere și aventuri.

 2. “Gândacul de criminal”. Acest thriller dramatic prezintă povestea unui detectiv care se aventurează într-o călătorie obositoare, în căutarea unui criminal spunându-iude.

 3. “Tot ce am”. Acest drama romantic urmărește și glorifică relația dintre doi iubitori de longevitate. Filmul prezintă poveștile de viață ale acestor doi frați care se luptă să rămână împreună în ciuda presiunilor de a se împrăștia.

 4. “Singur în Far West”. Acest film western modern featuring Clint Eastwood este un must-see pentru toți cei pasionați de acest gen. Eastwood joacă rolul unui pistolar solitar, cu o dorință de răzbunare.

 5. “Cuvântul viu”. Acest film horror religios vorbește despre o fată tânără care descoperă că Biblia de fapt conduce la manifestarea unor forțe demonice.

 6. “Timpurile grele”. Acest film de aventură de acțiune prezintă o poveste cu lupte cu samurai și năsuc distructiv. Îl urmărești pe eroul principal în căutarea salvezii zilei și al răsplatii sale.

 7. “Justice League”. Această superproducție de acțiune DC oferă o adevărată aventură de eroi ce îmbină comicul cu genul de acțiune. Acest film vorbește despre cel mai mare grup de supereroi care trebuie să salveze lumea.

Indiferent de gusturile lor, fanii de film au o mare varietate de titluri pentru a se bucura în 2021. Aceste filme erau doar câteva dintre cele mai așteptate ale anului.

Top filme horror

Odata cu sezonul in care se sarbatoresc evenimente precum Halloween-ul, apar si filmele de horror care sa ne ajute sa intram in atmosfera si sa ne bucuram de aceasta sarbatoare alaturi de prieteni.

Iata cateva dintre cele mai bune filme horror din ultimii ani:

 1. Don’t Breathe (2016)

Acest film spune povestea unui grup de hoti care se stabilesc sa gaseasca ascunzisuri bogate din cartierele din Detroit. Filmul surprinde spectatorul prin atmosfera sa oppressiva, dar reuseste sa ofere si o doza de suspans.

 1. Midsommer (2019)

Acest film este o comedie dark-horror care ne duce pe taramul mistic Suediei, unde un cuplu se afla in plin proces de despartire. Insa nimic nu este ceea ce pare si cei doi se trezesc prinsi intr-o drama sinistra plina de traditii pagane.

 1. Get Out (2017)

O alta piesa de rezistenta in lumea filmelor horror, Get Out se concentreaza pe un tanar afro-american care se muta cu iubita sa intr-un peisaj rural dominat de oameni albi. In scurt timp, el conteaza ca se intampla ceva terifiant ce se ascunde in spatele fațadei artificiale a spatiului rural.

 1. A Quiet Place (2018)

Unul dintre cele mai apreciate filme horror din ultimii ani, A Quiet Place urmărește o familie care se lupta sa supravietuiasca in lumea invadata de creaturi invizibile care se prind prin zgomote. Filmul mentine un ritm alert si va tine pana la final pe muchie de cutit.

Daca vreti sa testati adrenalina, aceste sunt filmele ce trebuiesc sa iasa pe ecranul televizorului. Daca sunteti pregatiti, atunci urmariti-le cu atentie. Sigur veti regreta sau, dimpotriva, va veti bucura enorm.

Top filme comedie

Filmele de comedie sunt minunate pentru a oferi tuturor ceva de rîs și fiecare are preferatele sale. Cu o vechime de decenii, piața cinematografică a fost inundată cu comediile care oferă rîsuri atât pentru adulți cât și pentru copii. Iată câteva dintre cele mai populare și amuzante filme de comedie din toate timpurile.

 1. The Hangover (2009): Acest film de comedie extrem de amuzant a avut un mare succes la nivel mondial. Findul de neuitat și amuzant al lui Bradley Cooper, Ed Helms și Zach Galifianakis într-o aventură bizară și neobișnuită în Las Vegas a fost salutat de public și a devenit rapid unul dintre cele mai vândute și mai vorbite filme.

 2. Airplane! (1980): Considerat unul dintre cele mai amuzante filme de comedie din istorie, Airplane! a fost întâmpinat cu distincție atât de critici cât și de fani ai genului. Acesta buchisezata pelicula prezinta un avion decolat in volumul glumelor absurde, intelegeri haioase și clipuri surpriză care au vrut să-i facă pe spectatori să radă și să se bucure, iar experiența a atins decolarea cu succes.

 3. Groundhog Day (1993): Rolul lui Bill Murray este aproape delicios în această comedie devenită una dintre cele mai memorabile despre povestea cunoscută și iubită a lui Phil Connors, care se trezește în același zi de Groundhog’s Day și încearcă să iasă din monotonia excesivă și eternă. Bineînțeles că aceasta a fost o ocazie minunată pentru o comedie hilară care încă este foarte bună.

 4. Monty Python and the Holy Grail (1975): Aceasta este una dintre cele mai bune surse de film de comedie pentru cei care inventează râsul. Bălăceala britanică în jurul lui King Arthur, relicvele și mai ales celebrele scene bizare și misterioase fac din această comedie una dintre cele mai populare și distractive filme de comedie din toate timpurile.

5.Office Space (1999): Acest film comedic a devenit rapid iconic în anii ’00, iar mulți dintre spectatori s-au regăsit în periplul lui Ron Livingston prin universul companiilor informale și la fel de informale. Caracteristicile satirice în litera employer-employee au devenit o parte divertismentului audience-ului și au făcut ca acest film să rămână în istoria filmelor de comedie.

Top filme romanesti

Filmele sunt cunoscute si apreciate in toata lumea, iar cei care le apreciaza cel mai mult sunt cinefilii. Filmele romanesti se retin foarte usor si sunt foarte spectaculoase. In acest articol vom discuta despre cele mai bune filme romanesti.

 1. Locul 1 „4 luni 3 saptamani si 2 zile” regizat de Cristian Mungiu

Filmul a fost realizat in 2007 si a primit premiul Palme la Cannes 2007. Povestea descrie duritatea vietii la inceput de comunism in Romania anilor 80. Acest film excelent ilustreaza relatia dintre doua studente care depasesc ororile regimului in incercarea lor de a-si ajuta prietena insarcinata sa se desparta de un copil nedorit.

 1. Locul 2 „Bacalaureat” regizat de Cristian Mungiu

In 2016, acest film bine cotat a castigat premiul Cannes. Filmul descrie lupta lui Romeo Aldea, un medic de inalta clasa, cu sistemul din Romania. Aldea se lupta nu doar pentru a-si obtine certificatul bacalaureat al fiicei sale, dar si pentru a-si salva onoarea si afacerea lui.

 1. Locul 3 „Fericirea mea”, regizat de Adina Pintilie

Acest film, lansat in 2018, a fost nominalizat la festivalul de film de la Cannes. Filmul surprinde foarte bine experienta traita de domnul Arnold, un pensionar care se angajeaza la un program artistic ce urmareste sa necesite angajati sa ia parte la un experiment care le schimba viata.

Toate acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune filme romanesti. Nu uitati sa le vizionati!

Top filme actiune

a anului 2018

Anul 2018 a fost unul plin de succese pentru filmele de actiune. Acestea au oferit destule ocazii de divertisment si de suspensoare de neuitat. Iata cateva dintre cele mai bune filme de actiune ale anului 2018:

 1. Spider-Man: Interzisa Zona

Unul dintre cele mai spectaculoase si mai succes lansari ale anului 2018, „Interzisa Zona” se concentreaza pe Spider-Man si probabilele sale pericole. El trebuie sa se lupte cu Duce, o organizatie criminala din lumea intunecata si sa inteleaga cum se leaga acestia de trecutul sau.

 1. Rampage

Protagonizat de Dwayne Johnson si Mary Gillan, aceasta pelicula actiune il urmareste pe primul, in rolul lui Davis Okoye, un biologist marin, care se confrunta cu o amenintare cibernetica misterioasă, care transformă mamiferele in creaturi ale apocalipsei.

 1. Mission Impossible: Fallout

Partea a sasea din celebra franciza Mission Impossibile il gaseste pe Ethan Hunt urmandu-si misiunile solide si riscante dintotdeauna. Va gasiti pe Hunt intr-o lume mai complicata decat cea in care s-a gandit vreodata, avand la dispozitie numeroase talhari si spioni periculosi.

 1. Black Panther

Regizat si scris de Ryan Coogler, „Pantera Neagra” urmareste aventurile lui T’Challa, intrat in lumea luptei politice si sociale, precum si cele spirituale. Acestia trebuie sa se lupte impotriva ideilor corupte si sa se opuna ceea ce gandeste si ce vrea lumea.

 1. Aquaman

Acesta este una dintre cele mai bune filme de actiune ale anului 2018, o poveste epica despre aventurile lui Aquaman, eroul super-puternic. Acesta isi foloseste farmecele si puterile pentru a il salva pe regele Atlantidei, unde se stie ca traiesc creaturi cu puteri uimitoare.

 1. Ready Player One

Un Regat Virtual din 2045 este un loc in care oamenii se pot conecta virtual si pot experimenta realitati alternative, peste tot in lume. acesta este universul in care se misca ready Player One si in care ei cauta o comoara unica. Acest film de actiune mistic ofera o distributie collosal si imagini spectaculoase.

Filmele actiune ale anului 2018 ne-au oferit o plimbare minunata si ne-au adus mai aproape de legenda super-eroilor din Universul Marvel si DC. Acestea ne-au incantat cu povesti intense si memorabile, fiecare cu propriile sale scene de actiune incitante si uimitoare.

Top filme HBO MAX

HBO MAX a adus o experienta revolutionara cinefililor din intreaga lume. Cu titluri originale si filme recente, poate fi dificil sa alegi care sa fie filmul tau preferat dintre toate optiunile din platforma. Cu toate acestea, am selectat cateva filme HBO MAX pe care nu trebuie sa le ratezi.

 1. Wonder Woman 1984 – Este cel mai recent film al lui Gal Gadot, in care joaca rolul eroului DC Comics. Acest sequel excepțional surprinde aventurile super-eroinei Wonder Woman, in timp ce se lupta sa salveze lumea de primul si ultimul adversar al sau – Cheetah. Filmul ofera un mix perfect intre actiune si drame, care se leaga perfect intr-un singur pachet.

 2. The Flight Attendant – Unul dintre cele mai incitante filme ale anului, The Flight Attendant ne face sa ne uitam in profunzimea psihologicii lui Cassandra Bowden, jucata de Kaley Cuoco. Intr-o seara, Cassandra se trezeste in Dubai cu amintiri tulburatoare despre ce s-a intamplat noaptea precedenta, ceea ce incepe o aventura palpitanta.

 3. Godzilla vs. Kong – Cele mai frumoase creaturi terestre se intalnesc in lupta pentru suprematie in acest film fantastic. Regizat de Adam Wingard, filmul contine elemente minunate de divertisment si efecte speciale fascinante. Acest film va avea cu siguranta nevoie sa isi adune toate resursele de online presence.

 4. Doctor Sleep – Aceasta secventa a celebrului film The Shining are ceea ce Steven King l-a facut sa fie atat de interesant si captivant – un farmec ciudat si tensionat ce merge dincolo de starea de veghe. Ewan Mcgregor da o noua viata acestui rol, punandu-l intr-o disputa puternica intre luminile si umbrele intunericului.

 5. Scoob! – Aceasta pelicula de animatie din 2020 a fost creata sa ne aduca inapoi memorii adanci de copilarie. Un grup mare de detectivi, care sunt in acelasi timp si cei mai buni prieteni, se alatura intr-o misiune extraordinara. Acesta poarta publicul pe drumele vigilante si merge dincolo de fizicul real si il foloseste pentru a obtine solutii uimitoare.

Indiferent care sunt preferintele tale cinematografice, filmele HBO MAX sunt siguri sa ofere publicului exact ceea ce se asteapta. Asa ca, daca stai acasa si vei dori sa te bucuri de putin divertisment, acest lista de top trebuie sa te tina ocupat in cateva seri minunate de cinema!

Top filme SF

Cinematografia de film de science-fiction a cunoscut o zburdare importanta in ultimul deceniu, de la trilogii spectaculoase la aventuri emotionante. De la episoade unice care au pus standardul, la sectiuni epice care se intind din trecutul indepartat pana in viitor, cinefilii au experimentat o varietate diversa de povesti ce invita la vizionare. In continuare, vom prezenta topul celor 10 cele mai bune filme SF de la inceputul mileniului, impartite si discutate pentru a le putea descoperi pe rand.

 1. “Alien Covenant”(2017)
  Acesta se afla pe locul 10 din top filme SF si aduce in prim plan un nou lot de exploratori in calatoria lor pe planeta necunoscuta, cu toate evenimentele stanjenitoare si surprizele ce le vor da peste cap misiunile. Regizat de Ridley Scott, cu Michael Fassbender in rolul principal, acest film a reusit sa surprinda audienta si sa obtina o nominalizare la Hollywood Music In Media Award.

 2. “District 9” (2009)
  District 9 este unul dintre cele mai remarcabile filme SF ale timpurilor moderne, regizat de Neill Blomkamp. Acest film impresioneaza prin abordarea facuta subiectului alienilor si a rasismului, evidentiind cu succes mesajul ca nu ar trebui sa judecam pe nimeni in functie de origini sau apariti.

 3. “Gravity” (2013)
  Gravity, atent regizat de Alfonso Cuarón, surprinde cuplul de astronauti Sandra Bullock si George Clooney, aflati in calatoria lor spre o noua lume si aventurile pe care le intampina. Acest film a primit mai multe premii Oscar reprezitand o experienta cinematografica remarcabila.

 4. “Children of Men” (2006)
  Regizat de Cuarón, Children of Men este mai degraba un film de actiune distopic decat o drama traditionala, fiind unul dintre cele mai puternice filme SF ale ultimilor ani. Cu Clive Owen ca protagonista, acest film provoaca audienta sa reflecteze asupra naturii fragile a vietii umane.

 5. “Her” (2013)
  Her, scris si regizat de Spike Jonze, cel mai probabil este unul dintre filme SF cele mai emotionante si originale ale mileniului. Acesta prezinta o diversitate de ipoteze despre tehnologia de viitor si umbrita inteligenta artificiala dominata de Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson impresionandu-ne prin discutiile sale provocatoare.

Acesta a fost topul celor 10 filme SF pe care recomandam sa le vizionati. Fiecare dintre ele ofera o experienta remarcabila, lucrand indeaproape cu subiecte despre natura umana, tehnologie, viitor si sentimentul de intrebare fata de lumea care se invarte in jurul nostru.