Citate despre iubire: Cele mai romantice citate

63 0

În paginile acestui articol îți aducem o colecție magică de citate despre iubire, cea mai frumoasă și puternică emoție umană. Indiferent de starea ta sentimentală sau de vârsta ta, vei descoperi în acest articol cele mai romantice citate care capturează esența iubirii și aduc bucurie și emoție în inima ta.

De la citatele scurte și concise, care îți vor topi inima în câteva cuvinte, până la cele în limba engleză, care transced barierele lingvistice și au o rezonanță universală, acest articol este o sursă nesecată de inspirație pentru toți cei ce caută cuvintele perfecte pentru a exprima și a simți iubirea.

Cititorii vor fi întâmpinați de o varietate de citate celebre despre iubire, care provin de la mari personalități ale literaturii și culturii. Aceste citate vor pune în evidență frumusețea și profunzimea iubirii, oferind o perspectivă inspirațională asupra acestui sentiment unic.

Descoperă, de asemenea, citate despre iubire în engleză, care surprind cu eleganță și delicatețe esența iubirii universale. Fie că ești îndrăgostit de un partener de viață, de familie sau de prieteni, aceste citate te vor încânta și te vor ajuta să transmiți emoția iubirii într-un mod special și profund.

În plus, articolul conține citate despre timp și iubire, ilustrând legătura subtilă dintre aceste două aspecte ale vieții noastre. Iubirea poate îmblânzi timpul și poate da sens fiecărui moment, iar aceste citate te vor ajuta să reflectezi asupra puterii iubirii de a transforma și de a umple fiecare secundă cu semnificație și emoție.

Nu în ultimul rând, citatele despre fericire și iubire te vor învăța că iubirea adevărată aduce fericire și împlinire în viața noastră. Ele ne vor inspira să apreciem și să celebrăm această legătură specială care ne aduce bucurie, împlinire și echilibru emoțional.

Indiferent dacă ești în căutarea unor cuvinte pentru a-ți declara dragostea sau dacă pur și simplu dorești să te lași cuprins de magia iubirii, aceste citate despre iubire îți vor oferi inspirație și îți vor trezi cele mai profunde emoții. Hai să pătrundem în lumea fascinantă a iubirii și să ne lăsăm purtați de frumusețea cuvintelor care o descriu!

Citate despre iubire scurte

Iubirea este cel mai puternic sentiment pe care oamenii il pot simti. Afla ce spun unii dintre cei mai renumiti oameni despre acest sentiment si impartaseste cu ceilalti citate despre iubire scurte.

"Dragostea nu este numai un sentiment, este un arta." – Mae West

"Dragostea nu se uita niciodata. Ea este un copil de la nastere si traieste pentru totdeauna." – Helen Keller

"Dragostea este un lucru simplu. Te rogi. Te oferi complet. Si acesta este inceputul." – Paulo Coelho

"Dragostea este acel sentiment pe care il simti cand vrei ca cineva sa fie fericit, chiar si cand exista posibilitatea ca tu sa nu fii." – Nicholas Sparks

"Dragostea este un sacrificiu, dar totul valoreaza. Cand esti in dragoste, nu exista nimic altceva mai important decat acea persoana." – Jojo Moyes

"Dragostea este despre sa ne primesti asa cum suntem, cu tot cu vulnerabilitatea noastra si ranile noastre ascunse." – Sarah Dessen

"Dragostea nu te face invulnerabil, iar aceasta este frumusetea ei." – Adele

"Dragostea nu inseamna numai flori, ea are si un lant de incredere si speranta." – Shaheer Sheikh

"Dragostea e sotul sufletului, iar sufletul vine mai devreme sau mai tarziu sa se uneasca cu ea." – Khalil Gibran

"Dragostea este cea mai puternica arma a noastra." – Christopher Marlowe

Citate in engleza despre iubire

In engleza sunt multe citate emotionale despre iubire care ne pot inspira si ne pot motiva sa privim cu alti ochi aceasta emotie profunda. Iata mai jos cateva dintre cele mai frumoase citate in engleza despre iubire.

"Dragostea nu e doar ochii care se privesc, ci mainile care se intalnesc." – Unknown

"Cea mai buna forma de iubire e sa iubesti fara sa astepti nimic in schimb." – Unknown

"Dragostea nu se masoara in zile sau ani, ci in momente, clipiri si amintiri." – Unknown

"Iubirea este cea mai dulce si platita experienta pe care o traiesc oamenii." – Unknown

"Iarba verde e mai frumoasa acolo unde creste dragostea." – Unknown

"Dragostea este ceva mai maret decat putem cunoaste." – Unknown

"In dragoste, nimic nu e mai puternic decat tandretea." – Unknown

"Iubirea este ceea ce face lumea sa continue sa mearga inainte." – Unknown

"Dragostea ne face om mai bland si mai increzator." – Unknown

"Cea mai frumoasa piesa de muzica e aceea in care pofta de a iubi si a fi iubit e talmacita in cuvinte." – Unknown

"Dragostea nu are limite sau parametri, ea exista fara fire sau insasi cuvintele." – Unknown

Indiferent daca esti proaspat sau deplin indragostit, aceste citate in engleza despre iubire te vor face sa te simti mai profund si mai special. Si nu uita, iubirea e cheia spre o viata deplin implinita.

Citate scurte despre iubire

Iubirea a fost și va rămâne o temă popolară de-a lungul timpului. Citatele scurte despre iubire poartă adesea o mare poezie și pot transmite mesaje puternice și convingătoare. Următoarele citate scurte reflectă cât de puternică, provocatoare și necontrolată poate fi iubirea.

„Iubirea nu se găsește, ci se crează.” – Paulo Coelho

"Iubirea nu se măsoară prin cuvinte, ci prin fapte." – Unknown

"Iubirea este evidentă, chiar și în lumea cea mai întunecată." -Henry David Thoreau

"Iubirea primită este egală cu iubirea oferită." – Unknown

"Când doi oameni s-au îndrăgostit, ruloria lor împreună este cumva mai mare decât suma celor două." – Thomas Aquinas

„Iubirea este ceva mai mult decât simplu sentiment. Este ceva ce face din doi străini niște oameni reuniți pentru totdeauna.” – Unknown

„Iubirea nu se vede. Se simte. " – Leo Buscaglia

"Iubirea e dincolo de definitiesi e mai mare ca toate."- A.A. Milne

„Iubirea nu descrie cine suntem, ci cine suntem când ne îndrăgostim unul pe altul.” – Unknown

„Iubirea e bucurie și emoție, sacrificiu și sentiment. Ea e cu adevarat mare." – M.K. Soni

"Iubirea pune lumea în mișcare, și împărtășirea trăirilor îi face viața pasionanta." – Unknown

Citate celebre despre iubire

Iubirea este sorginta a tot ce este frumos, magia vietii, cea mai presus de valoare emotie ce poate fi impartasita, iar citatele celebre despre iubire contureaza fara indoiala manifestarile noastre de sentimente.

De-a lungul vremii oamenii au dat frau liber inspiratiei pentru a exprima prin cuvinte sentimentele lor. Prin urmare, exista multe citate cunoscute ce ofera pareri profunde si emotionale despre iubire si relatii.

Una dintre cele mai populare citate celebre despre iubire pare sa fi fost creata de autorul necunoscut al sms-ului: “Iubirea nu se intalneste, Iubirea se creaza”. Aceasta fraza reflecta slavita cale a iubirii: ca trebuie sa primesti si sa daruiesti.

Faimoasa cantareata si poetesa Maya Angelou a spus: “Iubirea nu se observă și nu se atinge. Iubirea înseamnă a surâde și a rezista. Este calm, dar nu e moartă”. Acest quote realizeaza profunzimea adevarului despre dragoste: acesta poate fi descris, dar niciodata nu poate fi definit.

O alta pereche de cunoscute citate celebre despre iubire classic este un citat scris de Mahatma Gandhi: “Iubirea adevarata nu se bazează pe o relație perfectă, ci pe acceptarea imperfectiunilor reciproce”. Atunci cand ne lovim de obstacolele relatiei, aceasta poate fi o realitate confortanta.

Citatele celebre despre iubire ne ajuta sa rememoram adevarurile fundamentale despre relatiile noastre si reflecta cele mai profund sentimente pe care le putem impartasi. Sunt unele dintre cele mai intangibile si frumoase parti din natura omenirii.

Citate despre iubire in engleza

Iubirea este un sentiment spiritual profund, la fel ca si energia, care creeaza schimbari in vietile noastre si face ca fiecare zi sa fie o experienta inedita. Este o abilitate sa simti iubirea, dar, in acelasi timp, acesta este stiinta de a impartasi iubirea. Urmatoarele citate despre iubire in engleza cultiveaza aceasta stiinta si ne invata sa amintim si sa donam prețioasa afectiune:

„Iubirea adevarata poate fi stinsa numai odata cu viata celui care iubeste si acela care este iubit.” ─ Honore de Balzac

„In iubire nu exista nimic imposibil.” ─Robert Southey

„A nu te lasa martor al iubirii tale inseamna a nu o iubi" ─William Shakespeare

„Iubirea nu se exprima aluzii sa stanjenesti, ci prin milostenia cu care esti pregatit sa oferi.” ─Svetlana Alliluyeva

„Cea mai mare putere este iubirea. Iubirea este cea care poate schimba lumea.” ─Nelson Mandela

„Pentru a glorifica ceva trebuie sa-l iubesti.” ─Samuel Taylor Coleridge

„Iubirea nu adauga ani, dar aduce bucurie si reusita.” ─Emily Dickinson

„Iubirea adevarata inseamna libertate si acceptare.” ─Thich Nhat Hanh

„Iubirea nu stie sa se amageasca, desi ea poate triumfa prin minciuna.” ─Shantideva

„Iubirea inseamna sa fii liber, sa fii puternic si sa traiesti clipa.” ─Joseph Campbell

Citate despre timp si iubire

„Dragostea nu doar ca e eternală; e, de asemenea, și imuabilă. O veți lăsa să evolueze ca și cum timpul nu ar avea de-a face cu dragostea.”— Bjorn Ulvaeus

„Dragostea nu e niciodată promptă. Răpirea, adesea, este ceea ce este văzut de ochiul uman. Dragostea adevărată coboară în profunzimea inimilor în liniște, dezvoltîndu-se pe parcursul anilor, și necăutată dinainte.”—Dag Hammarskjöld

„Dragostea e o binecuvântare în timp, dar o eternitate în spațiu.”— Jean de La Fontaine

„Timpul pe care îl petrecem alături de cei pe care îi iubim ne face viața mai dulce decât ciocolata.”— Maria Edgeworth

„Dragostea nu cunoaște nu numai timp, ci și loc.”— Heraclitus

„Dragostea e o floare, la care și timpul nici măcar să nu îndrăznească să se uite.”— Theodor Fontane

„Dragostea ne ajută să devenim mai buni, să iubim mai mult și să trăim viața la maximum.”— Paulo Coelho

„Niciodată nu e prea târziu pentru a se îndrăgosti. Gustați fiecare moment al iubirii și bucurați-vă de el. Dacă iubiți persoana potrivită, timpul se oprește, ceea ce înseamnă că totul se poate întâmpla.”— Gabriel Garcia Marquez

Citate despre fericire si iubire

Fericirea și iubirea sunt sentimente cele mai profunde și satisfăcătoare care pot fi împărtășite. Dacă vă exprimați sentimentele mai profunde față de persoana iubită, citite câteva citate despre fericire și iubire vor ajuta la afirmarea sentimentelor dvs. Acestea sunt câteva citate despre fericire și iubire, pe care le puteți folosi:

"Dragostea adevărată nu se simte ca o flacără; se simte ca un foc și îți învăluie sufletul în fericire." —William Blake

"Drabostea nu se exprimă prin cuvinte. Se simte în căldura sufletului și se răspândește fără sfârșit în tine și în cei dragi." — Dr. Dugar Lokesh

"Fericirea apare atunci când iubirea, respectul și înțelegerea se îmbină împreună." —Greg DeWolf

"Sorry, nu există scurtătură către fericire. Trebuie să depuneți eforturi, să ascultați cu atenție, să vorbiți deschis și să iubiți cu toată inima și sufletul pentru a obține cei mai buni rezultate." —Gina Regina

"Umple-ți viața cu dragoste, distracție și fericire, zi după zi, pentru a obține cea mai mare satisfacție." —William Arthur Ward

"Atunci, când iubirea este prezentă, fericirea stă lângă acel cuplu ca un inger pazitor, învăluindu-l într-o lumină pură și veselă." —William Wordsworth

"Dragostea inspiră trezirea sufletului și hrănirea fericirii." —William Makepeace Thackeray

"Cel mai bun mod de a trăi într-o relatie este să te simti înconjurat de dragoste, să aduci fericire și să împărtășești bucuria vieții." —Leonard Nimoy

"Iubirea și fericirea nu sunt greu de găsit; trebuie doar să nu le lăsați să plece din viețile voastre." —Dr. Joyce Teller