Cum sa vizionezi in ordinea cronologica filmele Marvel

102 0

Universul Marvel a captivat audiența de-a lungul anilor cu povești epice de supereroi, aventuri spectaculoase și personaje îndrăgite. Cu o listă în continuă expansiune de filme și seriale, este important să știm cum să le vizionezi în ordinea corectă pentru a experimenta povestea într-un mod coerent și captivant. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas prin ordinea cronologică a filmelor Marvel, astfel încât să puteți savura această călătorie plină de acțiune și intrigi.

Vom începe cu filmele din anii 2000 și vom ajunge la cele mai noi lansări, pentru a vă oferi o perspectivă clară asupra modului în care universul Marvel s-a dezvoltat în timp. Vom explora filmele Marvel din 2021, 2022 și chiar cele planificate pentru 2023, astfel încât să fiți mereu la curent cu cele mai recente producții și să vă puteți bucura de noile aventuri ale supereroilor preferați.

Pentru a vă ajuta să vă planificați vizionarea într-un mod coerent, vom oferi și o ordine clară a filmelor Marvel, astfel încât să puteți urmări evenimentele în succesiunea lor corectă în cadrul universului. De la primele întâlniri cu personaje precum Iron Man și Captain America până la bătălii epice cum ar fi “Avengers: Endgame”, veți avea o experiență cinematică completă și satisfăcătoare.

Nu vom uita nici de fanii dornici să descopere producțiile noi din universul Marvel. Vom prezenta filmele care vor apărea în viitorul apropiat, astfel încât să fiți la curent cu cele mai recente adăugiri la colecția deja impresionantă de filme Marvel.

Indiferent dacă sunteți un fan înrăit al universului Marvel sau doar începeți să explorați această lume fascinantă, ghidul nostru vă va ajuta să vă bucurați de filmele în ordinea cronologică corectă și să descoperiți întregul potențial al acestui univers plin de supereroi și aventuri.

Așadar, pregătiți-vă popcornul, pregătiți-vă pentru o călătorie captivantă și urmăriți filmele Marvel în ordinea corectă pentru a vă bucura de povestea continuă a acestui univers vast și impresionant.

Filme Marvel 2022

Fanii Marvel sunt în extaz pentru următoarele filme Marvel 2022. Cu 5 noi filme programate și premii de Oscar castigate, Marvel nu a fost niciodată mai puternic. Această linie de producție emoționantă și reușitele sale în crearea unui univers cu șase țări cu durata filmelor de lung metraj, marchează un alt cotal de cinematografie și entertainment.

Prima lansare a lunii februarie 2022 este Doctor Strange in The Multiverse of Madness. Producția este regizată de Scott Derrickson și vedem o nouă dimensiune a magicianului din Marvel, Doctor Strange. Narrativul se va concentra pe culisele paranormale ale lui Strange și lumea sa supranaturală, care mai aduce în scenă noi personaje ca Scarlet Witch și tehnologia medicală avansată.

Tot în această lună este programata și lansarea noului Thor: Love and Thunder. Primul reboot al ciclului Thor revizitează personajul și creează o nouă și interesantă abordare a producției fiind regizată de Taika Waititi. Acesta din urmă aduce în ecran Thor, și noii eroi, ca Jane Foster, Lady Sif, Korg și alte personaje noi.

In aprilie oprirea principala este Black Widow. Acesta este primul film din ultimul sezon Marvel Cinematic Universe și ne prezintă pe Scarlett Johansson înapoi maievocs pe care a interpretat-o Marvel Fans în mai multe filme precedente si nou venite pe fosta agent S.H.I.E.L.D Natasha Romanoff. Acțiunea se învârte în jurul unui grup de fosti și prezenti agenți S.H.I.E.L.D și un reluat cu o ambiție de răzbunare.

În mai, cel mai așteptat film al anului este Eternals, de către regizorul de Oscar, Chloe Zhao. Acest grup de imortali vechi de milenii ale căror identitați sunt ascunse în mod misterios de două rase extraterestre, este dorit să salveze omenirea de la distrugere. Eternii aduc un univers de eroi mitici, care oferă povesti și subiecte noi.

Ultima prezentare de anul, în iulie, este Spider-Man: No Way Home. Acest sequel urmează evenimentele din a doua parte Spiderman: Far From Home. Tom Holland își reia rolul ca Peter Parker Spider-Man, urmând să descopere mai multe despre puterile sale și aduce noi personaje și intorsaturi inedit acestei povesti.

Filmele MCU din 2022 ne pregătesc un grămadă de surprize, oferind fanilor pe conținuturi noi de lume care să crească universul Marvel Cinematic cu noi conținuturi emoționante și provocări.

Filme Marvel 2021

Filmele de la Marvel Studios reprezintă o parte esențială a industriei cinematografice de astăzi, iar în 2021 promit să ofere fanilor lor producții cinematografice spectaculoase cu actorii și personajele lor bine cunoscute. Acest an va aduce, de asemenea, producții noi și captivante de la Marvel Studios.

Prima producție programată pentru 2021 este Black Widow, care urmează să debuteze în luna mai. Acesta va fi primul film din 2021 al studiourilor Marvel și se așteaptă să fie un succes. Filmul se concentrează pe povestea lui Natasha Romanoff după evenimentele din „Avengers: Endgame” și pare să fie unul dintre capodoperele producțiilor Marvel.

Următorul film Marvel din 2021 va fi Eternii, care îl va prezenta pe cineastul Cate Blanchett. Acesta se va concentra pe o rasă de imortali supranaturali care se vor învăța cum să folosească imense puteri pentru a o salva o lume în renovare.

Spider-Man: Distrugerea din 2021 va echilibra aceste lansări. Acest film anunțat în 2019 se așteaptă să spună o poveste diferită despre Tom Holland, care se alătură și echipează Spider-Verse-ul pentru a lupta pentru a-și salva lumea. Acesta va conține și personajul Rebecca frumos interpretat de Zendaya.

Ultimul film Marvel anunțat pentru 2021 este Doctor Strange in the Multiverse of Madness, care se așteaptă să fie unul dintre cele mai așteptate filme pentru anul 2021. Acesta va relata povestea lui Doctor Stephen Strange ca el se pregătește pentru a căuta în universuri paralele și a merge împotriva unuia dintre cele mai temute inamici din universul Marvel.

În plus, acest an aduce numeroase alte lansări ale studiourilor de marca Marvel pentru a se întâmpla în apropiere. Invincibilul și Ant-Man 3 au fost anunțate pentru a fi lansate în 2021, împreună cu Loki pe televiziunea Disney+. Aceste filme adaugă la bogata istorie pe care o avem cu producțiile Marvel și adaugă din nou într-un an de nostalgie.

Ordine Filme Marvel

Cu peste 25 de filme produse de Disney și Marvel Studio, de la Iron Man din 2008 până la Avengers: Endgame din 2019, Ordinul Marvel ar trebui să fie urmat pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic. Această ordine ține cont de atât ordinea cronologică generală a evenimentelor din filme, cât și de data de lansare.

Primul film Marvel trebuie privit este Captain America: The First Avenger, lansat în 2011. Acest film prezintă originile lui Steve Rogers, care a primit super-puterile sale după un experiment militare. Acesta a fost urmat de continuarea și încheierea lui Captain America: The Winter Soldier din 2014.

După ce ați văzut aceste două filme din Universul Cinematografic Marvel, următorul ar trebui să fie Thor din 2011, care arată cum domnul tușat îl conduce pe Asgardianul Thor în lumea noastră. Aceasta a fost urmată de Avengers din 2012, care reuneste pentru prima dată Marvel Heroes și formează Avengers. Primele patru filme au cumulat povestea care a dus la Războiul civil între Avengers.

Următorul pas în consecutivitatea filmelor Marvel ar trebui să fie Doctor Strange din 2016. Această piesă a fost urmată de Guardians of the Galaxy Volume 1 și 2, amândouă lansate în 2014 și 2017, respectiv. Aceste două filme au făcut călătoria către universurile paralele cu zece ani înainte de primul episod din Avengers.

După Guardians of the Galaxy, urmează două filme Captain Marvel din 2019, Spider-Man: Homecoming din 2017, și AntMan și Vespa: O Aventură Sanitară din 2015. Aceste patru titluri au făcut parte din pregătirea pentru evenimentul final din Avengers din 2019. Acest film de încheiere, numit Endgame, a reunit toți eroii în lupta lor finală pentru a opri amenințarea Thanos și a salva lumea.

Acesta este un ghid al ordinului filmelor Marvel care trebuie urmat pentru a urmări toată povestea și pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic din acest remarcabil univers cinematografic.

Filme 2023 marvel

2023 va aduce cu siguranță filme noi în universul Marvel. Față de 2020, anul în care ne-am bucurat de filme precum Black Widow și Eternals, Marvel are planuri bogate și interesante pentru 2023.

Primul film Marvel pe listă este Thor: Love and Thunder. Acesta este un sequel al lui Thor: Ragnarok, lansat în 2017, și va fi regizat de Taika Vittiti și înfățișează revenirea lui Chris Hemsworth în rolul lui Thor. De asemenea, Natalie Portman se va întoarce în rolul personajului ei Jane Foster și de data aceasta, ea va deține puterile lui Thor.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness face parte și el din lista Marvel din 2023. Acest film va fi regizat de Sam Raimi și este un sequel al lui Doctor Strange, lansat în 2016. Benedict Cumberbatch se va întoarce în rolul titular, alături de Elizabeth Olsen, reinterpretând rolul lui Wanda Maximoff/Scarlet Witch. Filmul se va concentra pe rezolvarea misteriilor unui multivers, iar scenele de acțiune sunt așteptate să se desfășoare în London.

Spider-Man 3 este de asemenea pe lista filmelor Marvel din 2023. Acest lucru înseamnă că Tom Holland se va întoarce în rolul personajului principal al lui Spider-Man și va fi alături de Zendaya Mayer, Jacob Batalon și Marisa Tomei, în timp ce Jamie Foxx va fi introduș ca Electro.

Cu toate acestea, cele trei filme de mai sus nu sunt singurele pe lista filmelor Marvel din 2023. Unul dintre ele este Black Panther 2, care se află în pre-producție în prezent și se va concentra pe răzbunarea lui Shuri pentru moartea tatălui ei. Marvel se așteaptă ca acest film să fie lansat în 2023, însă la momentul actual, din cauza pandemiei, el poate fi amânat. De asemenea, un alt film pe care Marvel îl planifică pentru 2023 este și Captain Marvel 2, cu Brie Larson înapoi în rolul Carol Danvers. Acest film se presupune că va fi regizat de Nia DaCosta și se așteaptă să aibă loc în regiunea spațială Kree.

De asemenea, 2023 va aduce cel de-al șapte pași al francizei X-Men. Acest film este regizat de Bryan Singer, în prezent și va avea ca protagonisti pe personajele odată înrădăcinate în Midnight Sons.

2023 se anunță a fi un an mare pentru marca Marvel și toți fanii sunt nerăbdători să vadă ce mai aduce pe măsură ce se apropie lansarea acestor filme.

Filme noi marvel

Filmele Marvel sunt într-o perpetuă schimbare și au câștigat milioane de fani pe întreg globul. În 2019, fanii lor se vor bucura de câteva filme noi și incredibile ale Marvel Studios, incluzând câteva producții spumoase și alte selecții de mult așteptate de la această companie de succes. Descoperiți mai jos cele mai așteptate filme noi ale Marvel care se afla in pregatire!

Unul dintre cele mai așteptate filme noi Marvel este Captain Marvel. Acest film se afla in productie si urmeaza sa fie lansat luna viitoare. Acesta prezinta povestea captivanta a luptatorului intergalactic , Carol Danvers, interpretat de Brie Larson. Acesta va fi primul film din Marvel cu o femeie drept erou principal si va alege, odata cu lansarea, un nou tren de actiune pentru universul Marvel.

O alta lansare incredibila va fi Spider-Man: Far From Home. Acest film va revedea eroul simpatic Tom Holland in rolul lui Peter Parker, Spider-Man, alaturi de Jake Gyllenhaal in rolul lui Mysterio. Acesta este al doilea sine din trilogia lui Spider-Man si se centeaza in jurul lui Peter Parker care pleaca intr-o excursie scolara in Europa unde va intalni noi inamici de invins.

Atat Captain Marvel cat si Spider-Man: Far From Home sunt numai cateva dintre filmele noi Marvel care urmeaza sa fie lansate in acest an. Pe langa acestea mai exista inca multe alte filme care se afla in productie si care promit sa fie la fel de captivante ca si aceste doua. Avand acest lucru in minte, 2019 se anunta a fi un an foarte interesant pentru toti fanii Marvel!

Filme Marvel ordine cronologica

Filme Marvel au dispărut englezi fani din întreaga lume. Cu o istorie îmbelșugată și o adâncime fără precedent, seria cinematica Marvel a oferit o experienta unica spectatorilor. Fanii au călătorit alaturi de Marvel de-a lungul anilor prin filme ca Iron Man, Captain America și Thor. Fiecare film s-a bazat pe propriile evenimente, dar totusi a oferit o perspectiva intr-o poveste mult mai mare. Iata, deci, ordinea cronologica a filmelor din seria Marvel Cinematic Universe

Faza 1:

• Iron Man (2008)
• The Incredible Hulk (2008)
• Iron Man 2 (2010)
• Thor (2011)
• Captain America: The First Avenger (2011)
• The Avengers (2012)

Faza 2:

• Iron Man 3 (2013)
• Thor: The Dark World (2013)
• Captain America: The Winter Soldier (2014)
• Guardians of the Galaxy (2014)
• Avengers: Age of Ultron (2015)
• Ant-Man (2015)

Faza 3:

• Captain America: Civil War (2016)
• Doctor Strange (2016)
• Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
• Spider-Man: Homecoming (2017)
• Thor: Ragnarok (2017)
• Black Panther (2018)
• Avengers: Infinity War (2018)
• Ant-Man and the Wasp (2018)

Faza 4:

• Captain Marvel (2019)
• Avengers: Endgame (2019)
• Spider-Man: Far From Home (2019)
• The Eternals (2020)
• Black Widow (TBA)
• Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (TBA)
• Doctor Strange in the Multiverse of Madness (TBA)
• Thor: Love and Thunder (TBA)