Filme Marvel: Cum sa le vizionezi in ordinea cronologica

66 0

Filmele Marvel au creat un univers vast și captivant, plin de supereroi, acțiune și aventură. Pentru a te bucura pe deplin de această experiență, este important să vizionezi filmele Marvel în ordinea corectă, astfel încât să urmărești povestea într-o succesiune logică și să te conectezi cu personajele și evenimentele în mod coerent. În acest articol, îți vom oferi un ghid detaliat despre cum să vizionezi filmele Marvel în ordine cronologică.

În primul rând, vom explora filmele Marvel din anii 2021, 2022 și 2023, astfel încât să fii la curent cu cele mai recente producții din acest univers extraordinar. Aceste filme îți vor oferi o perspectivă proaspătă asupra poveștii și vor aduce noi personaje și evenimente care vor îmbogăți universul Marvel.

Ordinea în care vei urmări filmele Marvel este esențială pentru a înțelege conexiunile și evenimentele care se desfășoară pe parcursul întregului univers. Vom oferi o listă detaliată a filmelor și a seriilor Marvel, începând cu primele evenimente și evoluând cronologic până la cele mai recente.

De la primele apariții ale supereroilor în filmele independente, până la evenimente majore care marchează puncte cheie în poveste, vei fi captivat de aventurile și evoluția personajelor tale preferate. Vei avea ocazia să descoperi povestea Iron Man, să îți unești forțele cu Vânătorii de război din Wakanda, să experimentezi apocalipsa cosmică a lui Avengers și multe altele.

De asemenea, vei găsi informații despre cele mai noi filme Marvel care vor apărea în viitorul apropiat, astfel încât să fii pregătit și entuziasmat să urmărești noile aventuri ale supereroilor preferați.

Prin urmare, te invităm să explorezi universul Marvel într-un mod captivant și coerent. Indiferent dacă ești un fan de lungă durată sau abia descoperi această lume fantastică, urmărirea filmelor Marvel în ordine cronologică îți va oferi o experiență cinematografică completă și profundă, care te va captiva și te va încânta de la început până la sfârșit.

Filme Marvel 2022

Marvel Cinematic Universe a anunțat deja mai multe lansări pentru anul 2022, inclusiv câteva filme noi și așteptate. Cu inflamațiile sale construite în ultimii 12 ani, Marvel va oferi spectatorilor mai multă magie, aventură și călătorii în lumea lor tributară.

Primul film Marvel care va ajunge în cinematografe în 2022 este Spider-Man: Into the Spider-Verse 2. Animat cu un stil distinct, Into the Spider-Verse a primit aclamări din partea criticilor și a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat. Sequelul se va concentra pe Miles Morales și va aduce un set de noi personaje și lumi în Universul lui Marvel.

Captain Marvel 2 va primi și el un sequel în 2022, care va prezenta revenirea lui Carol Danvers și a altor eroi mari din echipele ei, precum Nick Fury și Maria Hill. Povestea va vorbi despre amenințarea alienă care planifică să distrugă întreaga galaxie și despre ce va avea eroina și prietenii săi să facă pentru a-l preveni.

Thor: Love and Thunder și Doctor Strange in the Multiverse of Madness sunt celelalte două filme prevăzute să revină în 2022, în cazul în care închiderea cinematografelor nu durează prea mult. Love and Thunder îl va reînvia pe Chris Hemsworth ca și Thor, adăugând noua eroină Natalie Portman că Thor Girl. Filmul va prezenta echipa de aliați Thor și prietenii săi în vreme ce se luptă cu amenințarea interdimensională a unui negru magic. Cu Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Benedict Cumberbatch va reveni ca Doktorul Stephen Strange și va face călătorii în lumea interdimensională a magicienilor, încercând să rezolve un mister și să-și salveze prietenii.

Deși două dintre aceste filme au fost amânate din cauza pandemiei, Marvel a anunțat că următoarele sale proiecte vor fi lansate în curând. 2022 va fi un an plin de acțiune și aventură, plin de super eroi și amenințări pentru Universul Cinematic Marvel și o mare parte a fanilor sunt nerăbdători să afle ce se va întâmpla.

Filme Marvel 2021

Iubitorii de filme Marvel își pot bucura privirea cu numeroasele producții care le așteaptă în 2021. Acestea includ filme de lung-metraj, dar și serii de televiziune.

„Buscando a Dory”, sau la noi „În căutarea lui Dory”, în regia lui Shane Black, va fi lansat în iulie 2021. Filmul urmează să prezinte alte aventuri ale lui Peter Quill și ale găștii lui former din Guardians of the Galaxy.

Black Widow se va lansa cu producția The Falcon and Winter Soldier lângă Scarlett Johansson în luna mai. Acest film pe care să-l așteptăm prevede echiparea lui Natasha Romanoff cu noi haine plus harnasament pentru a-și continua misiunea.

În iulie, regizorul Taika Waititi va lansa Loki, o continuare a Francizei care are în prim-plan misteriosul personaj ce posedă puteri magice.

În prezent nu se cunosc foarte multe detalii despre acest nou produs, dar se pare că Inoue urmează să joace rolul lui Thor și Tom Hiddleston va evolua din nou în rolul lui Loki.

Luna august va fi una memorabilă pentru cei care urmează să-și bucure ochii cu următorul film Marvel: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Acesta va fi regizat de Destin Dannis care va face echipă cu Simu Liu, care se va alătura Fecarei Simu, Awawakka Muta și Tony Leung.

Spre deosebire de altele, Spider-Man: No Way Home se va lansa în septembrie și va introduce o nouă generație de personaje super-eroine și super-eri. Lansarea va avea probabil loc pe 23 septembrie.

În ultimele decenii, propriile nunți au devenit tot mai populare și Marvel pregătește lansarea filmului Eternals în noiembrie, interpretat de Angelina Jolie și Richard Madden. În acest film, personajele se află în pielea lor puternică de vreo un milion de ani.

În sfârșit, în 2021 Marvel se va pregăti pentru lansarea filmului Dr. Strange and the Multiverse of Madness, în care Benedict Cumberbatch se va întoarce la post-ul său de Doctor Strange.

Evident, lista doar acoperă principalele producții ale anului 2021. Mulți mari iubitori de Marvel se așteaptă să mai apară anumite surprize de la acel producător în decursul acestui an.

Ordine filme Marvel

Ordinea corectă de vizionare a filmelor din universul Marvel s-a schimbat de-a lungul anilor, în funcție de lansarea lor în cinematografe sau pe marile platforme de streaming. Iată ordinea recomandată pentru a vă bucura în cele mai bune condiții de dimensiunea universului Marvel și de evoluția personajelor sale pe rotundul ecran de cinema:

 1. Captain America: Primul Războinic (2011)

 2. Thor (2011)

 3. Iron Man (2008)

 4. Iron Man 2 (2010)

 5. The Avengers (2012)

 6. Iron Man 3 (2013)

 7. Thor: Dark World (2013)

 8. Captain America: Soldatul de gheață (2014)

 9. Guardians of the Galaxy (2014)

 10. Avengers: Războiul Infinit (2015)

 11. Ant Man (2015)

 12. Captain America: Civil War (2016)

 13. Doctor Strange (2016)

 14. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

 15. Spider-Man: Homecoming (2017)

 16. Thor: Războiul Uitat (2017)

 17. Black Panther (2018)

 18. Avengers: Războiul Etern (2018)

 19. Ant Man and the Wasp (2018)

 20. Captain Marvel (2019)

 21. Spider-Man: Far From Home (2019)

 22. Avengers: Endgame (2019)

Această listă include doar filmele din Universul Marvel din seria principală și exclud filmele din afara universului Marvel sau alte filme ale Marvel care au apărut în afara seriei. Dacă sunteți fan Marvel, vă sugerăm să vedeți aceste filme în această ordine pentru a vă bucura la maxim de poveste și de evoluția personajelor sale.

Filme 2023 Marvel

În următorii ani, Marvel Cinematic Universe va face ultimele sale pasi forward pentru a deschide calea unui fenomen de neegalat și cu extraordinare puteri de marketing. Filmul MCU din 2023 va fi unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de la Hollywood, cu o mulțime de eroi noi, scene noi și, desigur, multă acțiune!

Incepand cu 2022 și 2020, eroii noștri se vor reuni pentru a începe cu adevarat calatoria pe care ei o numesc "Faza 4", care precipita vechile conturi si aduce la aceeași masa personaje, lumi și moduri de gândire mai variate decât oricand.

Unul dintre filmele cele mai anticipate ale MCU din 2023 este "Black Panther 2". În timp ce foarte puține detalii sunt dezvaluite deocamdata, publicul se așteapta sa se alature eroului din Wakanda, T’Challa, ca încă o data sa-i salveze poporul de complicatiile provocate de regatul sau.

De asemenea, "Fantastic Four și Doctor Strange 2" vor sosi in 2023, ambele fiind filmarare in decembrie si ianuarie filmele MCU. Primul film se va concentra pe Exploratoarea Fantastic Four, care încearca sa descopere teritoriul necunoscut al universului si sa salveze Pamantul de catastrofa iminenta. Cel de-al doilea va fi un film de aventură amuzant cu Doctorul Strange si prietenii sai extraterestrii.

În continuare, "Thor: Love and Thunder" și "Spider-Man 3" vor apărea pe ecranele de cinema in 2023. Thor s-ar putea sa-și întalnească prima dragostea din timpul confruntării sale cu puterniculadversar al Norse și Spider-Man ar putea întalni de fapt doi dusmani din trecutul sau, Doctor Octopus și Vulture.

Odată cu venirea filmelor MCU din 2023, producatorii de film spera sa arate publicului ca Universul Marvel este locul in care se umplu de aventuri. Unele dintre cele mai asteptate filme vor fi un rezultat al antrenantei, creative si captivant essența și energie Marvel.

Filme noi Marvel

În ultimul an, Marvel Cinematic Universe (MCU) a continuat să dea lumii mari iubitori de filme cele mai noi și mai bune filme. De la Spider-Man: Far from Home sub abordarea lui Spider-Man din Tom Holland la ultimul film al lui Black Panther, a fost clar că MCU își dublă obiectivul de a aduce produse extraordinare publicului.

În curând, MCU va lansa alte filme emoționante și interesante. Prima dintre acestea va fi Doctor Strange în Multiverse of Madness, care va fi continuarea premieră a lui Doctor Strange și se presupune că va aduce cu sine o serie de aventuri și evenimente de la Interstellar și Matrix. De asemenea, iubitorii seriilor Thunderbolts vor putea să savureze filmul cu același nume, care este un alt proiect care va fi lansat curând. Acest film din MCU va prezenta o noua adunare a liderilor inamici, dar care se tem de idelogia lor și se unesc pentru a lupta împotriva despotismului.

Pe lângă acestea, MCU și Marvel Studios au pregătiri pentru filme precum Captain Marvel 2, Shang-Chi și Legend of Ten Rings și Black Panther 2. Aceste filme vor lansa noi provocări și probleme în MCU, precum și abordări interesante ale personajelor și personajelor existente.

Având în vedere tendința MCU de a oferi produse de înaltă calitate, este destul de sigur că aceste filme noi care vor sosi în curând la această frăție vor fi unele care vor reduce măcar o dată audiența obișnuită. După cum a arătat ultimul an, Marvel a devenit unul dintre cei mai mari producători de filme și tendințele prevăzute nu indică niciun fel de schimbare.

Filme Marvel ordine cronologica

Incredibil și fascinant, Cinematografia Marvel (MCU) oferă publicului fani cea mai mare aventură cinematică din istorie. Ea se extinde pe o perioadă de opt ani și include două decenii de filme, seriale de televiziune și seriale animate. Fanii ar putea avea nevoie de o ordine cronologică pentru a urmări toate contribuțiile acestei epice francize.

Începând în perioada de începuturi, primul film Marvel lansat a fost Iron Man (2008). Acesta a marcat debutul lui Robert Downey Jr. ca Iron Man și a oferit primul indiciu asupra ceea ce va deveni apoi Cinematografia Marvel. Acest film a fost urmat de cel mai bun filme Marvel până la acea vreme, The Incredible Hulk (2008). Acesta a marcat prima apariție a lui Edward Norton ca Omul de Juco înainte ca Mark Ruffalo să fie introdus în postul de omul de juco în The Avengers (2012). The Incredible Hulk a dat și startul indiciului principal că Maiaves Final este de fapt un cub cosmic.

Marvel a continuat să se extindă cu filme precum Iron Man 2 (2010), Thor (2011), Captain America: The First Avenger (2011), și The Avengers. Aceste cinci filme au avut o bună echipă de fondatori, fiecare adăugând un nou element pe măsură ce quest-ul pentru Maiaves Final continua să crească în intensitate și complicații. Prin acest proces, personaje precum Spider-Man (2016) și Doctor Strange (2016) au primit, de asemenea, începuturile lor.

Înainte ca Thanos să pună mâna pe Stea A Doua, Avengers: Age of Ultron (2015) mergea către punctul culminant al acestei faze timpurii a Cinematografiei Marvel. Prin urmare, a avut loc Thor: Revenita (2017), unde acțiunea din Avengers a început să fie rafinată și aproape de finalul jocului.

Începând cu Captain America: Civil War (2016), faza a patra a cinematografieiMarvel a construit către Steaua A Doua și a început să prezinte o serie de potențiale curente la care echipele au început să se raporteze. De la Doctor Strange, adăugând elemente Magice și Chiar și Black Panther (2018) adăugând un alt element al mitologiei Wakanda, faza a patra a Cinematografiei Marvel se extindea către Marele Război.

Ultimul și cel mai important episod al Cinematografiei Marvel a fost Avengers: Endgame (2019). Acesta este ultimele filme Marvel care și-a încheiat războiul aproape început cu The Avengers și a marcat sfârșitul întregii francize.

Cinematografia Marvel oferă publicului fani o călătorie epica atât în termeni de poveste, cât și ca lungime de timp. Prima etapă a francizei a fost începutul unei dovezi despre relația și unitatea personajelor, iar următorii ani și filme au oferit spectatorilor un fluture de emoții și patos.