Filme romanesti: Cele mai noi si interesante filme

63 0

Cinematografia românească a cunoscut o evoluție remarcabilă în ultimele decenii, oferind producții de înaltă calitate care au captivat publicul atât în țară, cât și în străinătate. În acest articol intitulat “Filme Românești: Cele Mai Noi și Interesante Filme”, vă vom prezenta o selecție diversă și captivantă de filme românești, care acoperă o gamă largă de genuri și tematici.

Secțiunea “Filme Românești Netflix” va fi un ghid pentru descoperirea celor mai recente producții românești disponibile pe platforma de streaming Netflix. Vom explora filme care au fost realizate în ultimii ani și au reușit să capteze atenția publicului prin povestiri autentice și interpretări remarcabile, oferind o imagine contemporană a cinematografiei românești.

“Filme Românești Noi” va fi o incursiune în lumea celor mai proaspete producții cinematografice din România. Vom explora filme recent lansate, care abordează subiecte actuale și provocatoare, oferind o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra realității noastre sociale și culturale.

Dacă sunteți interesat de perioada de aur a cinematografiei românești, secțiunea “Filme Românești Vechi” vă va oferi o retrospectivă a producțiilor clasice care au pus România pe harta cinematografiei mondiale. Vom explora filme de referință, care au obținut recunoaștere internațională și au marcat istoria cinematografiei românești.

“Filme Românești Comedie” va fi o secțiune dedicată genului comedie în cinematografia românească. Vom explora filme care ne-au făcut să râdem în hohote, prin umorul lor specific românesc și prin povestiri pline de situații amuzante și personaje memorabile.

În secțiunea “Cele Mai Bune Filme Românești” vom aduce în prim-plan filme care au obținut aprecieri ridicate din partea criticilor și au fost premiate la festivaluri de prestigiu. Vom explora producții de înaltă calitate artistică și cinematografică, care reflectă diversitatea și creativitatea cinematografiei românești contemporane.

“Top Filme Românești” va fi secțiunea în care vom prezenta o selecție a celor mai bune și mai populare filme românești, care au captivat atenția publicului și au obținut succes comercial. Veti descoperi filme cu povestiri puternice, regizate de talente remarcabile și interpretate de actori de excepție, care merită cu siguranță atenția dumneavoastră.

Filme romanesti Netflix

In ultima perioada, Netflix ofera cinefililor din intreaga lume din ce in ce mai multe filme din cinematografia romaneasca, oferind audientei ocazia sa isi dovedeasca pasiunea fata de una dintre cele mai active cinematografii din Europa.

Accesibile prin intermediul Netflix, filmele romanesti se pot gasi sub mai multe titluri, precum “Povesti romantice”, “Si lumea merge mai departe”, “Crime si tragedii” sau “Drama profunda”. Aceste selecții oferă numeroase producții românești celebre, precum “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, “Moartea domnului Lazarescu” și “Aurora”. Aceste filme au primit numeroase premii internationale si sunt considerate clasice în cinematografia moderna romaneasca.

Netflix ofera, de asemenea, mai multe filme românești mai recente, precum “Totul despre ea”, finalista pentru Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin în 2016, și “Asfalt Tango”, care a primit doua premii Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin în 2017. Intra in universul acestor filme și gustați o cultură și o istorie originală și profundă, cu personaje memorabile și povești captivante.

Pe langa filme, Netflix ofera si numeroase seriale romanesti. “Las Fierbinti”, lider de audience pe mai multe canale TV, au emis trei sezoane, in timp ce “Casa gratuita” sau “Pariu cu viata” sunt alte producții de succes românești oferite prin Netflix.

Cu un numar din ce in ce mai mare de producții disponibile, Netflix oferă ocazia de a te bucura de cinematografia romaneasca si de a iti descoperi talentul sau originile. În aceste filme puteți vizualiza viața acelora care trăiesc în România, poți învăța despre tradiți și cultura locurilor și poți descoperi istoria fascinantă a acestei țări.

Filme romanesti noi

În ultima vreme, producţia de filme româneşti a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, iar publicul poate să se bucure de conţinut cultural relevant din ce în ce mai divers. Ultimele producţii cinematografice româneşti au adus publicului un material de o calitate exceptioanlă, care a contribuit atât la exprimarea culturii noastre, cât și la educația și formarea publicului.

Pentru cei care se întreabă ce filme vor putea urmări în 2021, merită să menționăm că producțiile românești din anul acesta sunt extrem de interesante. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului este o comedie de familie numită “Acasă”, filmul vorbind despre lupta unei familii de a se descurca în viață, despre bucuriile și dezamăgirile familiei și despre modurile de a iubi.

De asemenea, cei care preferă filmele mai dramatice, pot urmări “Luna Plină”, un film care urmărește povestea unui copil care descoperă că viața sa pare să fie o rutină. Acesta explorează cum se schimbă relațiile și cum abilitățile sale de a se adapta vor afecta viitorul său.

Pentru cei care aleg să se delecteze cu o dramă romantică, filmul „Aduceri-aminte de frumos” poate fi una dintre opțiunile preferate. Acesta vorbește despre o tânără care încearcă să se reconecteze cu cineva, pentru a se apropia de propriile sentimente și gânduri, pentru a descoperi un nou sens al vieții.

La fel, filmul “Urma” reflectă o poveste intensă despre cum o fetiță se luptă pentru a da viață unui costum de Superman, aducând simboluri sociale și decizii grele.

Făcând o mică listă de sugestii, în 2021, filmele româneşti noi oferă publicului ocazia de a se bucura de conţinut important, captivant și original. Aceste producţii oferă publicului o excursie în lumea cinematografică românească, contribuind astfel la educarea și formarea persoanelor din întreaga lume și la cultivarea unei culturi frumoase.

Filme romanesti vechi

Unul dintre cele mai vechi genuri de filme în cinematografia romînească sunt cele vechi. Acestea au capturat viaţa trăirilor localnicilor, problemele vieţii metropolitei şi aşa-numitele comediilor țărănești, producții care încă mai îndrăgiţi de public. Datorită îmbunătăţirilor tehnologice recente, filme vechi româneşti au ajuns online.

Unul dintre cele mai vechi filme româneşti pe care mulţi oameni îl consideră a fi clasic este “Însemnările unui nebun”, din anul 1917 şi regizat de actorul Romică Petrescu. Acest film vorbeşte despre o tânără văduvă care, din cauza lipsei banilor, este nevoită să interacţioneze cu cineva pe care o consideră nebun. Acest film a fost foarte apreciat, fiind primul dintre producţiile româneşti care a adus un Oscar onorific.

Alte producţii vechi, care au făcut istorie, sunt “Amintiri din epoca de aur” și “A doua zi pe lună”, din anii 1960 și 1970. Primul dintre ele prezintă asupra vieţii comunei din Bucureşti, dinainte de venirea comunismului, și descrie deosebirile între generaţiile bătrâne și cele tinere. Cel de-al doilea se concentrează pe plânsul și veselia unui grup de călători care se îndreaptă spre mare pe o șosea ruptă, demonstrând astfel dorinţa omului de a se pune în valoare.

În general, filmele româneşti vechi au reuşit să păstreze spiritul străbunicilor în vremuri mai puţin cutremurătoare. Acestea oferă adesea o perspectivă pozitivă asupra unei lumi pline de aventură, suspans și comedie – o lume prin care poate fi descoperită reveria frumuseţii naturii și a culturii poporului român.

Filme romanesti comedie

Filmele de comedie sunt o modalitate excelenta de a ne distra si a ne aduce zambete pe buze. Filmele romanesti de comedie au cucerit publicul din intreaga lume. De-a lungul anilor, productiile noastre s-au bucurat de foarte mare popularitate.

Unul din cele mai populare filme romanesti de comedie este “Insa nu si iarna”. Acest film spune povestea unei fete frumoase care devine lipsita de speranta pentru ca familia ei a pierdut posibilitatea de a-si acoperi cheltuielile in fiecare luna. Filmul urmareste aventura ei in lupta pentru a-si salva casa si a-si schimba destinul.

Un alt film romanesc de comedie este “Am intalnit o data pe Eva”. Acest film prezinta povestea unei fete energice si ambitioase care este hotarata sa ia o strada noua in viata ei. Cu sprijinul prietenilor si al oamenilor din jur, Eva reuseste sa se inspire sau sa faca lucruri care sa-i transforme destinul.

Inca un film romanesc de comedie este “Mile 22”. Aceasta productie urmareste povestea a trei prieteni care se hotarasc sa parcurga un drum de 22 de kilometri pentru a pune capat relatiei lor de conjurat. Pe masura ce fac acest drum, descopera cate ceva despre ei insisi si despre cei din jurul lor.

, Filmele romanesti de comedie sunt pline de distractie si haz, oferind publicului un ragaz excelent pentru relaxare. Aceste productii ofera ocazia sa traim momente magice.

Cele mai bune Filme romanesti

Marele public romanesc iubeste si se identifica profund cu filmele romanesti produse in tara noastra. Unele premiate si laudate la Festivaluri Internationale si Ceremonii de Premiere, acestea au atins maiestria deseori de-a lungul anilor. Iata o lista acelor mai bune filme romanesti pe care le puteti viziona si recomanda si celorlalti.

 1. “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu, este unul din cele mai notabile filme romanesti. Lansat in 2007, filmul este despre doua prietene ce se confrunta cu dilemma interzicerii avortului in Romania sub regimul comunist. Filmul a castigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes si a primit nominalizari la mai multe categorii la Premiile Oscar.

 2. “Motanul Incaltat”, regizat de Cristian Nemescu, este unul din cele mai puternice si impactante drame romanesti. Despre silueta strainului afectata de conflictul din Kosovo, filmul este o satira sociala profunda cu un mesaj concludent.

 3. “O lume minunata”, regizat de Alice Nastase, este un film lasat in urma de o profunda importanta. Povestea despre un tatal care trebuie sa isi ia fiica si sa o ascunda in vreme de razboi, filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel Mai Bun Film Strain in 2007.

 4. “The Death of Mr. Lazarescu”, regizat de Cristi Puiu, este un alt film romanesc cu adancimi spirituale. Despre moartea inexorabila si al patrulea cel mai important si puternic film al lui Puiu, filmul a castigat premiile Un Certain Regard si FIPRESCI la Festivalul de Film de la Cannes.

 5. “Police, Adjective,” regizat de Corneliu Porumboiu, este una din cele mai rafinate filme romanesti. Despre un politist care trebuie sa decida daca sa deschida o investigatie sau nu, filmul se bazeaza pe actiunea morala si partea lui proverbiala a dilemei. A castigat Ursul de Argint la Berlin si a fost nominalizat la Premiile Oscar.

Indiferent daca alegeti sa vizionati unul din aceste filme sau altele, puteti fi siguri ca veti vedea excelente filme romanesti realizate cu mare maiestrie. Este un mod perfect de a va conecta cu cultura romaneasca si de a intelege profund povestile noastre fascinante.

Top filme romanesti

Topul celor mai bune filme romanesti reprezinta un subiect controversat intre cinefilii si fanii de cinema. Totusi, exista cateva filme care se bucura de o recunoastere mai mare si sunt adorate de majoritatea. Iata topul celor mai bune filme romanesti realizat in baza ratingului IMDB.

 1. „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”
  Unul dintre cele mai cunoscute filme romanesti, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a lui Cristian Mungiu este una dintre cele mai premiate productii realizate in Romania. Filmul spune povestea a doua studente care fac un drum tulbure prin Romania anilor ’80, pentru a obtine o avort la ilegal. Filmul a obtinut 8 premii “Un Certain Regard” si un premiu pentru “Cel mai bun film” in 2007.

 2. „A fost sau n-a fost?”
  Regizat de Corneliu Porumboiu, „A fost sau n-a fost?” se bazeaza pe evenimentele din 1989. Filmul spune povestea unui comisar de politie care este trimis în urma romanilor care participau la Revolutia din Romania. El începe să investigheze o afacere secreta care ar fi contribuit la suprimarea revolutiei.

 3. „Moartea domnului Lazarescu”
  Unul dintre cele mai bune filme romanesti ale tuturor timpurilor, Cristi Puiu a regizat „Moartea domnului Lazarescu”. Filmul de ficțiune documentar despre ultimile ore din viața lui Dante Lazarescu, un bătrân care se lupta cu un sistem medical opresiv în încercarea sa de a obține îngrijiri medicale adecvate. Un film obligatoriu!

 4. „Terente, mănăstirea”
  Regizorul Radu Muntean, care și-a facut debutul in 2006 cu filmul Road Movie, a regizat „Terente, mănăstirea”, o basm în care un taran tânăr încearcă sa împerecheze doi tineri care se iubesc, în ciuda împotrivirii parintilor lor. Filmul poartă maiestuos amprenta regizorului prin energia sa vitala.

 5. „O vara de neuitat”
  Unul dintre cele mai interesante filme de sezon, „O vara de neuitat” povesteste evenimentele din timpul Verii Studentesti din ’50, în care politicienii si studentii s-au disputat cu violenta. Regizat de Sergiu Nicolaescu, filmul urmareste lupta comunistilor și participarea emoționala a intelectualilor in aceasta confruntare.

Unul dintre motivele pentru care aceste filme au devenit atat de populare este faptul ca pun in discutie tematici variate, care reflecta experientele si perspectivele romanilor asupra vietii. Daca inca nu l-ati vazut pe niciunul dintre aceste filme, va invitam sa va delectati cu una dintre topurile noastre. Divertismentul este garantat!