Filme Thriller: Top filme impresionante de vizionat

88 0

Filmele thriller reprezintă un gen cinematografic captivant, care aduce suspans, tensiune și momente surprinzătoare în fiecare scenă. În acest articol, te invităm să explorezi topul celor mai impresionante filme thriller, care te vor ține cu sufletul la gură și te vor surprinde prin povestile lor complexe și pline de răsturnări de situație.

Anul 2022 ne-a adus o serie de producții thriller remarcabile, iar vom explora aceste filme care ne-au impresionat prin intrigile lor inteligente și execuția impecabilă. Vei descoperi producții recente, care explorează teme actuale și te vor captiva de la început până la sfârșit.

Pentru cei în căutarea unor filme thriller din anul 2018, vom explora producțiile care au uimit publicul prin povestile lor pline de suspans și personaje memorabile. Vei descoperi filme care te vor ține în tensiune constantă și te vor surprinde cu fiecare răsturnare de situație.

Dacă ești pasionat de filmele thriller psihologice, vei avea ocazia să explorezi producții care explorează laturile întunecate ale minții umane. Aceste filme te vor provoca să îți pui întrebări și să analizezi profunzimea personajelor, aducându-ți o experiență cinematografică intensă și provocatoare.

Anul 2014 ne-a adus unele dintre cele mai remarcabile filme thriller, care au reușit să ne captiveze prin povestile lor captivante și suspansul bine construit. Vom explora aceste producții și vom descoperi de ce au rămas în memoria noastră ca niște opere de referință în acest gen.

Pentru cei în căutarea unor filme thriller din 2016, vom explora producțiile care au reușit să ne impresioneze prin suspansul lor captivant și prin personaje complexe. Vei descoperi producții care te vor ține în alertă și te vor surprinde cu finaluri neașteptate.

Anul 2017 a adus și el o serie de filme thriller remarcabile, care ne-au oferit momente de suspans și tensiune. Vom explora aceste producții și vom descoperi ce le face atât de speciale în cadrul acestui gen captivant.

Pentru pasionații de thriller-uri, vom explora și filmele thriller bune, care au reușit să se evidențieze prin povestile lor antrenante și prin interpretările actoricești remarcabile. Vei avea ocazia să descoperi producții care te vor ține în priză de la primul până la ultimul cadru.

Filme thriller 2022

Trecutul a fost un an plin de piese de teatru de mare succes, iar fanilor le-a facut placere sa aiba parte de o trupa diversificata de thrilleruri care sa ii tina pe jar. Din pacate, anul 2021 nu a prea reusit sa ofere aceeasi calitate in acest domeniu, fiind dominat de pelicule mai slabe si mai mari in mare parte. Cu toate acestea, la sfarsitul anului au iesit cateva productii foarte bune si chiar daca anul 2021 ne-a dezamagit, asta nu inseamna ca anul 2022 nu va avea parte de pelicule fantastice.

Cu siguranta, 2022 va trai tot mai mult in umbra pandemiei. Insa in ciuda situatiei, producatorii de filme si regizorii au superputeri si vor aduce la viata unele dintre cele mai bune thrilleruri din ultimii ani. Cu toate acestea, anul 2022 va include unele dintre cele mai asteptate thrilleruri ale momentului.

Printre acestea se numara revenirea lui M. Night Shyamalan la director in Splinter of the Mind’s Eye, o revigorare a lui Alfred Hitchcock cu Dive Into Fear, o noua pelicula horror psihologic A Quiet Place: Part II, si un film de actiune si horror The Night House. De asemenea, anul va fi mai intunecat cu o adaptare a lui Stephen King si un remake al lui John Carpenter cu The Thing.

Cinefilii vor fi fericiti sa afle ca filmul Tom & Jerry regizat de Tim Story si cu staruri precum Chloë Grace Moretz, Ken Jeong si Michael Peña se va lansa si el in anul 2022. Acesta se anunta a fi o incursiune comica nerabdatoare de urmarit.

Daca va doriti cateva momente uimitoare si pline de suspans, anul 2022 se anunta a fi o premiera pentru marele ecran care cu siguranta va face lumea sa tresara. Cu o lista cu cele mai bune thrilleruri ale momentului si mai multe proiecte aflate in productie, anul 2022 va fi unul foarte promitator.

Filme 2018 thriller

2018 a fost un an plin de filme frumoase şi de emoţii intense. Pe scena cinematografică au avut loc multe lansări cinematografice încântătoare, iar filmele thriller au fost una dintre cele mai îndrăgite genuri de pe astfel de scene. Astfel de filme sunt întotdeauna cele mai sugestive şi asta pentru că vine cu provocări mentale în fiecare scenă. Următoarele filme din 2018 în materie de thriller sunt câteva dintre cele mai îndrăgite:

• A Simple Favor: Acest film a meritat o aplauză şi mai mare decât atât pentru el. Filmul prezintă intrigi incredibile şi povestiri fascinante care vă vor ţine într-o stare de susţinere pentru tot restul vieţii.

• Roma: Cu numeroase premii pentru regia excepţională a lui Alfonso Cuaron, această dramă alb-negru oferă inegalabilul sentiment al unei poveşti de viaţă reală. Acesta prezintă un thriller inedit care oferă spectatorilor o călătorie în lumea și cultura de către sudul Mexicului.

• Hereditary: Acest film de groază a fost unul dintre cele mai distructive pe care le-ai putut vedea în 2018. Acest film vă va provoca emoţiile, acesta fiind un film atât de bine făcut încât vă va ridica taţii din scaunul vostru.

• Bad Times at The El Royale: Acesta este un alt mare thriller/dramă dramatică care vă va ţine într-o stare constant de încordare. Filmul prezintă oameni care se strecoară la un hotel misterios El Royale. Inelul cu poveste necunoscută a fost un subiect important în această trama.

• Game Night: Acesta a fost unul dintre cele mai interesante filme ale anului. Filmul prezintă o noapte de jocuri amuzante, care se transformă într-un caz ciudat care presupune crimă, răpiri și adevărate secrete nerostite. Filmul a oferit o rulare de stres pentru a găsi adevărul.

Filmele thriller oferă mereu zeci de adrenalină! În 2018 am avut parte de unele dintre cele mai bune filme thriller care au rămas în istorie pentru toţi aceia care le-au urmărit.

Filme thriller psihologic

Filmele thriller psihologic sunt un gen al filmelor de suspans și de înfricoșare care se concentrează mai ales pe direcția artistică și tematică a elementului psihologic. Spre deosebire de genul clasic horror, acest gen se concentrează pe anxietăți și frici profunde subminate ale publicului, pe foarte mult surprize și pe tensiuni psihologice pe măsură ce acțiune relevă lucruri adânci și tulburătoare în viața personajelor principale.

Exemple sunt multe, cursuri filme precum „The Silence of the Lambs”, „Shutter Island”, „The Sixth Sense” și „Memento”. Aceste filme sunt cunoscute pentru provocarea mintea spre a ghici ce se petrece și cui i se întâmplă acest lucru. Cu o grămadă de twist-uri și multe comentarii asupra naturii umane, aceste filme „thriller psihologic” încercă să dea publicului o senzație ciudată și asurzitoare a tensiunii.

Mai mult decât doar „teroare” de la sine, thriller-ul psihologic se concentrează pe ceea ce face personajele principale să se temă atât de intens încât nu pot să se gândească sau să facă nimic. Se presupune că personajele ezită în a acționa și sunt blocați de anxietăți, experiențe trecute și de spaime încețoșate de a intra în conflict cu o amenințare reală sau imaginară. Uneori amintirea anumitor lucruri este tulburătoare încât această teamă înrădăcinată a fost numită "tortura psihologică a memoriei".

Un alt element distinctiv în acest gen este conceptul de „prizonier în pradă minții”. Acest lucru se referă la caracterul personajelor care se luptă cu propriile emoții, perturbații psihologice și teama de a înțelege și accepta „realitatea” care se află în fața lor. Aceste personaje sunt, de asemenea, adesea în contact mai mult sau mai puțin direct cu persoană sau persoane care le pot readuce aminte de „trecut” sau cauza lor de suferință.

În această specie, există foarte multe reguli complexe și elemente pe care trebuie să le respecte. Cu toate acestea, cea mai importantă „regulă” pe care un thriller psihologic trebuie să o urmeze este aceea de a provoca întrebări ale publicului despre ceea ce se întâmplă și de a provoca sentimente de suspiciune și cunoaștere provocatoră asupra naturii umane.

Filme thriller 2014

Filmele thriller sunt de obicei pline de suspans, cu momente tensionate si care lasa spectatorul fara niciun raspuns. Aceste filme au un efect profund asupra noastra prin faptul ca ne fac sa ne gandim la povestile lor cuvoli foarte mult timp dupa ce le-am vazut.

Anul 2014 a avut o multime de filme thriller care au fost extrem de populare in intreaga lume. Unul dintre cele mai apreciate filme din aceasta categorie a fost Gone Girl, regizat de David Fincher. Acest thriller spune povestea cuplului Nick si Amy Dunne. Când Amy dispare, Nick se găsește curând acuzat de crima sa. Aflam mai tarziu ca Amy, dupa ce a disparut, a dat curs propriului plan si incepe sa-l incrimineze pe Nick pentru crima sa. Acest thriller cu mister captivant, care a fost numit unul dintre cele mai bune filme ale anului 2014, a fost nominalizat pentru cinci premii Premiilor Oscar.

Un alt film thriller din 2014 cu un succes la fel de mare a fost Nightcrawler. Aceasta este povestea lui Lou Bloom, un hoț amator care devine un reporter asiduu al infractorilor si al evenimentelor de pe strazile Los Angelesului. Acest film combina crimele cu crunte, elemente de black comedy si tensiune maxima, oferind un spectacol captivant.

Un alt thriller interesant din 2014 a fost The Guest, regizat de Adam Wingard. Această poveste se invârte in jurul unui veteran de război misterios, care se muta cu familia Stevenson si se dezvolta cu ritm crescand au trecut momente de tensiune ce devin din ce in ce mai periculoase. Acest film leagă misterul cu acțiunea si oferă un spectacol interesant si surprinzator.

Din cele trei filme thriller din 2014, Gone Girl este cel mai apreciat de majoritatea criticilor de film. Cu un scenariu interesant si sunetele suspense care cresc in intensitate ca filmul avanseaza, Gone Girl este un film thriller captivant care reuseste sa arate un imaginar deformat intr-o poveste emotionanta.

Cele mai bune filme thriller 2016

2016 a fost un an plin de surprize în lumea cinematografică, mai ales în domeniul thriller-uri. Aceste filme unice au făcut o mulțime de dezbateri și și-au păstrat majoritatea publicului la marginea scaunelor lor. Începând de la surprizele agreabile precum The Nice Guys la lansări care au făcut istorie precum 10 Cloverfield Lane, următoarele 10 filme sunt considerate considerate ca fiind cele mai bune thriller-uri ale anului 2016.

 1. Arrival – această adaptare a nuvelei de Ted Chiang Story of Your Life a oferit una dintre cele mai misterioase și efforting întrebări în urma cărora răsăritul în moduri care au atins inima.

 2. The Neon Demon– Stylish și decis pervertit, The Neon Demon a furnizat un send-up inteligent al infatuatii și superficialității care împiedică artiștii talentați să se descurce.

 3. The Wailing – cea mai bun film de groază din 2016, The Wailing, a cuplat elementele sale de suspans de mare clasă cu o satiră cinică a comunităților rural-suspicioase.

 4. Don’t Breathe – Acest film claustrofobic la sfârșitul anului a uimit publicul cu mecanici înnăbuşitoare și o imagine înfiorătoare a personajului principal.

 5. Green Room – Una dintre cele mai violente și înfrigurate povestiri ale anului 2016, Green Room a păstrat spectatorii cu o puternică senzație de angoasă și suspans.

 6. Nocturnal Animals – această producție foarte meditativă a lui Tom Ford a pus spectatorul în fața unui război al propriilor principii morale și a unor secrete bruște.

 7. 10 Cloverfield Lane – thrille-ul riguros al lui Dan Trachtenberg a oferit aceeași intimitate claustrofobă pe care am văzut-o în Don’t Breathe, amplificând și mai mult tensiunea.

 8. The Handmaiden – acest film estetizat și sumar a oferit o provocare de a sărind prin lumi unice și stranii diferite de imaginația regizoarei Park Chan-wook.

 9. Manchester by The Sea – în ciuda unei povesti relativ simple despre pierdere și superare a durerii, unirea dintre Kenneth Lonergan și actorul Casey Affleck a creat o piesă emoțională de excepție.

 10. The Nice Guys – această distracție neserioasă se bazează pe o bătălie intensă pentru a descoperi povestea personajelor sale.

Filme 2017 thriller

2017 a fost un an deosebit de interesant din punct de vedere al thriller-urilor. Au fost lansate unele dintre filmele până acum cele mai importante ale genului, de la suspans la povestea înnodată. Audiențele au avut un număr considerabil de opțiuni la dispoziție, de la blockbuster-uri la producțiile indie. Iată câteva producții de succes 2017 de thriller-uri.

„Split” – Această thriller-psihologic de la M. Night Shyamalan a urmat povestea unui tânăr captivat și ținut împotriva voinței sale de un bărbat cu multiple personalități schizofrenice. Filmul a primit recenzii pozitive peste tot – un lucru rar pentru Shyamalan – și a introdus o noua perspectivă creativă în gen.

„Gone Girl” – Adaptarea premiata de bestseller-ul lui Gillian Flynn, „Gone Girl” a captivat atât de multe audiente încât mamaa fost o nominalizare pentru Oscar. Cu un film de suspans deosebit, filmul a abordat tema toxică a unei relații troubled și a reușit să mențină pe spectatori în suspans până în ultima scenă.

„Get Out” – Un alt mare succes al anului, „ Get Out” a fost cu siguranta filmul thriller-ului pe care on-line-ul l-a pus sub lumina reflectoarelor în 2017. Acest thriller satiric de horror a fost satira pe teme precum rasismul, interesele sexuale și relațiile inter-rasiale. Acesta a primit și multiple nominalizări la premiile Academiei.

„The Lure” – Acesta este un film polonez șocant și diferit, care se concentrează pe doua sirene care au fost prinsa în viața în aceeasi oraș polonez. Fieca își pierdeu identitatea și sufletul, în timp ce încerca să se adjusteze și să-și schimbe viețile. Este un thriller inedit și absolut captivant.

Indiferent de preferințele dumneavoastră, aceste filme 2017 thriller va avea cu siguranta ceva pentru dvs. da explora. Fie ca vă uitați la horror sau suspense, oricare ar fi, acestea sunt doar câteva din recomandările noastre pentru a vă umple programul.

Filme thriller bune

Filmul thriller este unul dintre genurile preferate ale cinematografiei. Aceste filme vă oferă tensiune, suspans si scene palpitante. Dar care sunt cele mai bune filme thriller din toate timpurile?

Iată o listă cu unele dintre cele mai bune filme de thriller ale tuturor timpurilor:

 1. "Psiho" (1960) – Al cincilea film al lui Alfred Hitchcock, PSYCHO a fost prima adaptare a romanului lui Robert Bloch. Această versiune excelentă a thrillerului contine o performanta extraordinara a lui Anthony Perkins ca Norman Bates. Unul dintre elementele principale ale peliculei este muzica lui Bernard Herrmann, care poate crea oricand un scenariu tensionat.

 2. "Zodiac" (2007) – Filmul lui David Fincher se concentrează pe campania isterica a poliției pentru prinderea criminalului "Zodiac Killer" care a ucis mai multe persoane în San Francisco și a scris scrisori înfricoșătoare de avertizare târziu.

 3. "Fuga din Absolom" (1994) – Regizat de Andrew Davis și cu o performată excelentă de partea lui Harrison Ford, filmul este despre un fost caedinali care luptà pentru a evada de pe o insulà de prizonieri misteriosă. Filmul se concentrează pe luptele, fuga și conspirația pentru a găsi adevarul.

 4. "Silence of the Lambs" (1991) – Filmul lui Jonathan Demme, care a câștigat cinci premii Oscar, se concentrează pe povestea de spaimă a lui Clarice Sterling, agent de FBI, care este forțată să lucreze cu criminalul în serie, Hannibal Lecter, pentru a prinde un criminal periculos.

 5. "Seven" (1995) – Un alt film al lui David Fincher, acest thriller se concentrează pe cele șapte păcaturi ale capitalului. Filmul îl are în prim-plan pe detectivul Mills, interpretat de Brad Pitt, și pe Somerset, interpetat de Morgan Freeman, care descopera o serie de omoruri bazate pe fiecare dintre cele șapte păcate capitalului.

Aceste filme thriller excepționale oferă divergențe în genul thriller-ului și sunt încă adorate de fanii de film ai genului.

Filme thriller 2021

Exista ceva special despre anul 2021 deoarece aduce cu sine un mix interesant de film thriller 2021. Acestea promit sa devina un succes de box office, aducand cu ele o gama larga de subgenuri si premize interesante.

De la oameni dispusa la divertisment la fansii de suspans, aceste thriller-uri vor satisface toate gusturile. Filme ca "Without Remorse", "Nobody" si "Cherry" aduc o adiere prospata si moderna unui gen care nu a cunoscut schimbari majore in ultimii ani.

"Without Remorse" se potriveste fanilor de actiune, oferindu-le o distributie de top si o adaptare cinematografica a romanului thriller lansat de autorul de best-seller Tom Clancy in 1993. Filmul urmeaza aventurile unui prizonier de razboi care este trimis sa se lupte in razboiul din Vietnam. Acrosat de tragedie si furie, el devine un agent secret american care a urmarit un complot rusesc secret care a determinat evenimentele din filme.

"Nobody" se poate incadra mai degraba in culisele unui film de actiune, filmul prezinta Michael Shannon in rolul unui om obisnuit care se transforma intr-un asasin cu un trecut violent. Acesta este trimis sa razbune moartea fiului sau, e ulterior pe drumul lui se confrunta cu adversari cu abilitati superioare, care l-au luat drept ceva mult mai important decat un tanar retaliator.

"Cherry" promite sa fie o adevarata experient beu de film cu pistoale si viata de infractori. Acesta spune povestea unui medic in armata aflat la limita abuzurilor de opioid, care se transforma in infractor pe partea strazii si in hoata infractorilor. Lupta sa continua sa scape de dependenta de opioizi, pregatindu-se sa infrunte razboiul greu care ii asteapta pe strazile din America.

Indiferent daca sunteti fani de actiune sau simpli amatori de thrilleruri, 2021 aduce cu sine numeroase filme pentru orice categorie. Cu toata aceasta selectie diversa, anul 2021 este gata sa ofere o adiere proaspata acestui gen.