Jackie Chan: Filme, Oscar, Viata Personala, Cariera si altele

101 0

Jackie Chan, legendarul actor și artist marțial, este o figură iconică în industria filmului, cunoscut pentru abilitățile sale extraordinare, umorul său contagios și stilul său inconfundabil de acțiune. În acest articol, vom explora în profunzime viața și cariera lui Jackie Chan, evidențiind filmele sale celebre, recunoașterea sa în cadrul premiilor Oscar, aspecte despre viața sa personală și performanțele financiare impresionante.

Vom începe prin a explora filmografia extinsă a lui Jackie Chan, care cuprinde o gamă largă de producții, de la filme de acțiune pline de adrenalină la comedii amuzante și drame captivante. Vom analiza filmele sale celebre și contribuția sa la industria cinematografică, evidențiind stilul său unic și abordarea inovatoare a secvențelor de luptă.

Un alt aspect important al carierei lui Jackie Chan pe care îl vom aborda este recunoașterea sa în cadrul premiilor Oscar. Vom explora realizările sale remarcabile și nominalizările la aceste prestigioase premii, evidențiind impactul său asupra industriei filmului și aprecierea internațională a talentului său.

Vom continua prin a detalia premiile câștigate de Jackie Chan de-a lungul carierei sale. Vom evidenția recunoașterea sa în cadrul premiilor internaționale și naționale, precum și alte distincții primite pentru contribuția sa la industria filmului și caritate.

Un aspect de interes pentru mulți fani este vârsta lui Jackie Chan. Vom dezvălui câți ani are acest talentat actor și artist marțial, evidențiind longevitatea și dedicarea sa față de meseria sa.

Pe lângă cariera sa strălucitoare, vom explora și viața personală a lui Jackie Chan. Vom afla mai multe despre experiențele și relațiile sale personale, precum și angajamentul său față de familia sa și activitățile filantropice.

Un alt aspect important al succesului lui Jackie Chan este averea sa. Vom explora performanțele financiare impresionante ale lui Jackie Chan, inclusiv investițiile sale și parteneriatele de afaceri, evidențiind modul în care a construit o avere semnificativă pe parcursul carierei sale.

Prin acest articol, ne propunem să evidențiem povestea captivantă a lui Jackie Chan, aducând în prim-plan contribuția sa semnificativă la industria filmului, viața sa personală și succesele financiare remarcabile. Vom oferi o privire profundă în universul acestui talentat actor și artist marțial, lăsând cititorii să descopere fascinația și complexitatea unei cariere extraordinare.

Filme cu Jackie Chan

Jackie Chan este una dintre cele mai mari legiuni ale cinematografiei mondiale. De la debutul lui in industria cinematografiei, in anii 1970, actorul si regizorul chinez a reusit sa creasca si sa-si consolideze starea de legendã, devenind unul dintre cei mai iubiti si cei mai venerati actori din toate timpurile. Este foarte cunoscut pentru efectele sale de comedie crazy si de combatere spectaculoase, mai ales in filmele sale create in Japonia si Hong Kong.

Jackie Chan a facut, de asemenea, un numar impresionant de filme de actiune in cursul carierei sale, stabilindu-si un standard de performanta nemaipomenit. Cele mai remarcabile dintre acestea sunt “Armura Luptatorilor”, “Diamante puși la incercare”, “Supercopa” sau “Torsul lui Jackie Chan”, toate dintre care sunt considerate printre cele mai bune filme de actiune cu Jackie Chan.

Filmografia lui Jackie Chan nu se oprește insa la filme de actiune. El a facut numeroase comedii, dintre care unele sunt considerate clasice inevitabile. “Police Story”, “Truck Turner”, “Rush Hour” si “Shanghai Knights” sunt doar câteva dintre acestea, toate dintre ele avand bazia lor fanilor din intreaga lume.

De-a lungul anilor, Jackie Chan a contribuit si la alte genuri de filme, precum dramele sau aventurile. Titluri notabile care poartã vocea lui sunt “Red Panther”, “Around the World in 80 Days” si “Dragon Blade”.

Cu toate acestea, Jackie Chan inca este unul dintre cei mai iubiti actori. El continua sa creeze filme pline de comedi si de actiune spectaculoase, aducandu-i in topul iubitorilor de pe glob. Jackie Chan ramane simbolul cinematografiei mondiale si va ramane mereu in inimile fanilor sai.

Jackie Chan oscar

Jackie Chan este un faimos actor, regizor, producator si artist marțial chinez. Chan a jucat in peste 150 de filme si a regizat și produs mai multe filme de succes. El este bine cunoscut pentru orchestratii de lupte de tip kung fu și pentru abilitățile sale comice.

Chan a dobândit o versatilitate profesională in afara filmului, inclusiv muzică, afaceri imobiliare, producția de televiziune și marchete. El a fost premiat cu nenumărate onoruri din partea guvernului chinez, in special pentru onestitatea sa și dăruirea față de cariera sa in cinematografie.

În ciuda tuturor realizărilor sale in cinematografia mondială, Jackie Chan nu a primit niciodată o nominalizare la premiile Oscar. Chan a exprimat sentimente mixte despre acest fapt, spunând că este dezamăgit de către Academie pentru că nu i-au recunoscut contributia la cinematografie. Chiar și atunci când premiile Oscar au nominalizat peliculele sale, cum ar fi „Rush Hour” și „Shanghai Noon”, Chan nu a fost nominalizat individual.

În 2017, societatea Hong Kong Film Award a anunțat că ar dori să-l nominalizeze la premiile Oscar, dar nu s-a reușit. Acest lucru a provocat mai multe voci legate de discriminarea adresată artistilor din Asia, in special artistilor marțiali.

În 2019, revistaVariety a declarat că „acesta este anul în care ar trebui să ne asigurăm că Jackie Chan primeste recunoașterea cuvenita a carierei sale”. Acest lucru se aplică și nominalizării lui la Premiile Oscar. După ce se va alege câștigătorul, vom vedea ce se întâmplă cu oportunitatea lui Jackie Chan de a primi nominalizare la premiile Oscar.

Ce premii a câștigat Jackie Chan

Jackie Chan este un actor și artist marial renumit, produsor, regizor și muzician chinez. Născut în 1954, a devenit rapid unul dintre cei mai puternici actori chinezi ai tuturor timpurilor. Este cunoscut pentru rolurile sale în paginile de istorie ale unei varietăți de genuri de filme de acțiune și comedie. Cariera sa de actor a adus Jackie Chan numeroase premii și recunoașteri.

Printre cele mai importante premii câștigate de Jackie Chan se află faimoasa onoare “Lifetime Achievement Award”, acordată în 2010 de către Academia Chineză de Științe și Tehnologie. În 2013, a câștigat titlul de cavaler al Ordinului de artă și litere al Franței, de asemenea, pentru cumulativitate și contribuții aduse la industria filmului. În cei peste 40 de ani de carieră, a primit numeroase premii venite din partea festivalurilor și asociațiilor de filme, precum “Lifetime Achievement Award” de la Festivalul de Film de la Hong Kong, „Cel mai bun actor Chin’ de la Primul Festival de Film Chinez, și titlul de „Cel mai bun actor principal asiatic” de la Premiile Ceaușescu.

Jackie Chan a primit, de asemenea, numeroase premii obținute în cadrul festivalurilor de film și spectacolelor, inclusiv „Award for Outstanding Contribution to Asian Cinema” de la Festivalul Internațional de Film din Singapore și Premiul pentru contribuții la industria de film de la Festivalul de Film de la Seoul. De asemenea, a câștigat premiul „Performance of the Year” la Beijing Student Film Festival.

În plus față de premiile sus menționate, Jackie Chan a fost distins cu numeroase alte onoruri si medalii, incluzând Premiul Steaua Filmului chinez dat în cadrul Gala Filmului chinez Richest și premiul „Inspirational Leadership Award”, acordat de Ministerul Chinez al Culturii. În 2008, a fost nominalizat pentru „Outstanding Achievement Award”, acordat de Academia Chineză de Tehnologia și Științele Aplicate.

Câți ani are Jackie Chan

Jackie Chan este unul dintre cei mai cunoscuți actori de acțiune și fost stuntman, regizor și producător de film din lume. S-a născut în Hong Kong pe 7 Aprilie 1954 și la momentul actual are 66 de ani.

Chan a debutat ca actor la vârsta de 8 ani într-un film de minivacanță intitulat Big and Little Wong Tin Bar (1962). A apărut într-o mare varietate de filme de-a lungul anilor, inclusiv seriale și filme, inclusiv Drunken Master (1978), Police Story (1985), Rush Hour (1998) și The Armor of God (1986).

Faima internațională a lui Chan a crescut exponențial în anii ’90, cu seria din 1998 Rush Hour și alte filme de acțiune, care au devenit filme de succes de box office. Aceste filme l-au propulsat pe Chan la nivel internațional, făcându-l unul dintre cei mai bine plătiți actori de acțiune și i-au permis să lanseze careva proiecte entrepreneuriale.

Această popularitate l-a făcut în populous pe Chan în Asia și peste ocean în Statele Unite, unde a apărut într-o misterioasă selectie de seriale TV și filme, inclusiv Shanghai Noon (2000), kan in de Dragon (2002) și Shanghai Knights (2003).

De-a lungul carierei sale de peste cincizeci de ani, Chan a devenit unul dintre cei mai bine cunoscuti și polarizanti artiști din lume. A primit 9 premii Baeksang Arts, 9 premii Hong Kong Film Award, 11 premii Forbes China Celebrity, 2 premii Starmeter și un premiu Guinness World Record pentru cea mai mare carieră de bani derulată de un actor bubib. În 2018, a fost inclus în Școala Poitiers Hall of Fame.

În prezent, Chan este unul dintre cele mai proeminente și mai prolific actori din lume și în anii săi de aur a câștigat milioane de fani din întreaga lume. La data de 7 Aprilie 2020, Jackie Chan are 66 de ani.

Jackie Chan cariera

Jackie Chan este un actor, producator, actor de dubbing si regizor internationally renowned, cunoscut pentru abilitatea sa luptă tehnică frumoasă si comedic. A inceput cariera sa in industria cinematografica chinezeasca la varsta de 8 ani, invatînd tradițiile si specialitățile acrobatice ale oparatei. A câștigat renume mondial în anii ’80 si ’90 pentru rolurile sale in filmele de aventura vedete si a devenit celebritate de cult pentru actiunea lui fizica si umorul.

De-a lungul carierei sale, Chan a inregistrat peste 200 de filme. Scenarii originale de lux de actiune ale sale inclus: „Căutarea comorii” (1985), „Police Story” (1985), „Armour of God” (1986), „Project A” (1987), „Operația Dragostea” (1989), „Asiaticul șmecher” (1990) și „Furia animalelor” (1991) . În aceste filme, Chan a executat ceea ce el descrie ca „arta lupte de divertisment”, combinând arta luptei cu stunturi de comedie si acrobație.

În America de Nord si Europa, Chan a devenit preferatul cancelarilor cu roluri sale în filmele sale occidentale comedie-actiune si indatorirea sa de a afacerea comerciala. Acestea sunt cronologice: „Cum sa fii un detectiv de top” (1998), „shanghai knights” (2003), „Boemii Miercuri” (2004), „Dimensiunea supernaturala a Dragostei” (2008) și „Vârsta de Stâncile” (2011).

În 2007, Chan a primit o stea pe Trotuarul Faimosilor de la Hollywood si în 2016 a primit actorul Cesar Award for lifetime achievement. Pe lângă cariera sa, Chan implicat bunăstarea lumii sale și responsabilității globale prin jocuri inițiative de caritate, includerea omului în proiecte si compensarea discrevancy invatamântului în statele in curs de dezvoltare.

Jackie Chan viata personala

Jackie Chan este un actor, producator și artist martial chinez-american. S-a născut pe 7 aprilie 1954 în Hong Kong și a devenit unul dintre cele mai populare actori de filme de acțiune și comice. El a fost nominalizat sau premiat la nivel mondial pentru contribuția la cinematografia mondială.

Viața lui privată este la fel de faimoasă ca și cariera lui. Jackie Chan s-a căsătorit cu Lin Feng-jiao din Taiwan, iar ei au un băiat, Jaycee Chan, care este și el actor de film. S-au despărțit după ce Jackie a avut o relație romantică cu actrița Elaine Ng Yi-Lei, care a avut și un băiat, Etta Ng Chok Lam, dar Jackie s-a opus recunoașterii paternității.

Jackie Chan are o strângere relație cu copiii săi și a dezvăluit că îi place să organizeze activități distractive pentru ei. El are și o organizație caritabilă, The Jackie Chan Charitable Foundation, care oferă ajutor financiar și alte resurse pentru tinerii care se confruntă cu unele probleme.

Jackie Chan stă înaintea puțin și se bucură de activități reale care includ golf, ciclism, navigație, călătorii și mâncat. El iubește să facă sport și să exploreze cultura altor țări. El simte că aceste activități sunt modalități de a-și pune în valoare abilitățile creative și artistice. El este și un jucător de tenis înregistrat și a reprezentat Hong Kong în competiția Națiunilor Unite la tenis.

Jackie Chan are o pasiune pentru petrol și orice altceva care ar putea fi folosit în mai multe moduri. El iubește să fixeze și să construiască lucruri cu mâinile sale. El are obiceiul de a-și exprima creativitatea prin realizarea unor proiecte DIY. El le-a făcut prietenilor săi lucruri plăcute, cum ar fi mobilier și piese de artă.

Jackie Chan iubește să gătească și să prepare mâncăruri tradiționale chinezești ca bucatele sale preferate. Îi place să poarte costumuri strălucitoare și să inventeze lucruri distractive. El organizează și festivaluri tradiționale chinezești pentru a sărbători tradițiile și valorile culturii sale.

Jackie Chan avere

Jackie Chan este unul dintre actorii și producătorii cei mai proeminenți și mai bine-plătiți din filmele de artă marțială. Născut în Hong Kong în 1954, Chan a apărut în peste 150 de filme de artă marțială și a adus o reconstrucție iconică a genului cinematografic. Pe lângă faimă și recunoștință pe plan internațional, succesul său din ultimii ani l-a făcut pe Chan să devină unul dintre cei mai bogați actori și producători de filme.

În anul 2020, revista Forbes estima că Jackie Chan are o avere netă de aproximativ 400 de milioane de dolari. Paradoxal, cantitatea astronomică a veniturilor sale se datorează în parte renunțării la salariile sale tradiționale în favoarea cotei sale de participare la profit și de producție.

În afară de a apărea în filme, Jackie Chan investește în publicitate, produse de retail și imobiliare. De asemenea, el are mai multe restaurante, patru hoteluri și o linie proprie de produse alimentare în Hong Kong. Chan, de asemenea, a deschis primul său magazin de succes, JC World, în Shanghai, China, în anul 2016.

Investițiile sale omniprezente și prezența sa în mai multe domenii colectează în continuare venituri și contribuie la marirea averii sale tot mai mari. În anul 2019, Chan a lansat primul său parfum, intitulat “Jackie Chan”, care a devenit un succes imediat și a adus și mai multe venituri la averea sa netă.

În plus față de averea sa multimiliardară, Jackie Chan hadonat sume uriașe de bani cauzelor caritabile și evenimentelor de caritate, inclusiv celor disponibilizate de coronavirus.