Larry Ellison: Afacere, Avere, Inaltime, Cariera si altele

92 0

Larry Ellison este un nume cunoscut în lumea afacerilor și tehnologiei, fiind unul dintre cei mai influenți și bogați oameni de pe planetă. Fondatorul și fostul CEO al companiei Oracle Corporation, Ellison a reușit să-și clădească un imperiu financiar și să devină una dintre cele mai iconice figuri din industrie. Cu o avere imensă, o înălțime impresionantă și o viață personală fascinantă, viața lui Larry Ellison a captat întotdeauna interesul și admirația multora.

Averea personală a lui Larry Ellison a fost un subiect de discuție frecvent în rândul oamenilor de afaceri și al presei financiare. Cu o avere estimată în miliarde de dolari, Ellison se află printre cei mai bogați oameni din lume. Succesul său în afaceri și investițiile inteligente în tehnologie au contribuit la creșterea considerabilă a patrimoniului său personal. Totuși, în spatele acestei impresionante averi se ascunde o poveste fascinantă despre perseverență, viziune și determinare.

Pe lângă succesul financiar, viața personală a lui Larry Ellison a stârnit mereu curiozitatea publicului. Soția lui Ellison și relațiile sale personale au fost subiectul speculațiilor și zvonurilor. Cu mai multe căsătorii în spate, inclusiv cu celebra romancieră Melanie Craft, Ellison a avut o viață personală tumultoasă, plină de evenimente și întâmplări care au fost adesea mediatizate.

Cariera lui Larry Ellison este una remarcabilă, întrucât a reușit să construiască și să conducă una dintre cele mai mari companii de software din lume. De la înființarea Oracle Corporation în anul 1977, Ellison a fost principalul motor al succesului companiei, transformând-o într-un lider global în domeniul tehnologiei și al bazelor de date. Viziunea sa inovatoare și abilitatea de a anticipa schimbările din industrie l-au ajutat să-și conducă compania către noi culmi ale succesului.

Pe lângă realizările sale în afaceri, înălțimea impresionantă a lui Larry Ellison a stârnit mereu curiozitatea publicului. Cu o statură impunătoare, Ellison a atras atenția nu doar prin talentul său în domeniul tehnologiei, ci și prin prezența sa fizică înaltă.

În acest articol, vom explora mai în detaliu viața, cariera, averea, înălțimea și aspectele personale ale lui Larry Ellison. Vom dezvălui povestea sa de succes, dar și detalii mai puțin cunoscute despre omul din spatele marelui lider și antreprenor.

Larry Ellison avere personală

Larry Ellison, fondator și CEO al Oracle Corporation, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și este estimată Averea sa netă la 60 de miliarde de dolari în 2019. Oracle se află în prezent printre cele mai prospere companii de tehnologie din lume, după ce a contribuit substanțial la revoluționarea software-ului și a hardware-ului utilizat în lumea afacerilor.

Mai recent, averea personală a lui Ellison a crescut în principal prin producția acțiunilor. În 2005, el a vândut 37 de milioane de acțiuni Oracle pentru 1,8 miliarde de dolari și a reinvestit banii obținuți în fondul Quicken Loans. Acțiunile Oracle deținute de el variau între 7,2 și 5 privind 100 de milioane de acțiuni până în 2018.

De asemenea, averea sa neta a inclus deținerea unui portofoliu divers de companii, cum ar fi Toyota Motor Corporation, The Tony Stark Foundation și Accel Partners. Larry Ellison și-a investit, de asemenea, banii în imobiliare și a cumpărat mai multe proprietăți luxoase în malul mării din Malibu, California și câteva terenuri agricole din Hawaia.

În afară de investițiile, Larry și-a crescut averea personală prin intermediul diferitelor daruri și donații caritabile. El a donat milioane de dolari către diferite fundații și le-a susținut pe acestea cu ajutorul initiativelor sale caritabile ce urmăresc să ajute copiii și famiile săracilor.

Ellison și-a crescut averea printr-o serie de acțiuni și investiții strânse, punând acești bani în diferite domenii, precum tehnologie înaltă, motociclete, lux și afaceri de pe piața liberă. Investițiile și darea acestora înapoi către societatea în general au contribuit la creșterea avere personală a lui Larry și la prezervarea acestuia.

Larry Ellison soție

Larry Ellison este un fost CEO al companiei Oracle Corporation. El a fondat Oracle în 1977 şi a devenit CEO al companiei în 1995. El a fost responsabil pentru formarea companiei într-una dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume în prezent. Născut în New York, dar crescut în Chicago de către verii săi adoptivi, Larry Ellison a absolvit studiile la Universitatea Illinois din Chicago și Universitatea de stat din Urbana-Champaign.

Și-a luat câteva aventuri lucrative înainte ca Oracle să intre în peisaj, dar lucrurile au început să se schimbe odată ce el și partenerii săi au înființat compania.

Larry Ellison se află de asemenea pe lista celor mai bogați oameni din lume. În decembrie 2014, el se afla pe locul 5 într-un clasament Forbes cu o avere netă estimată la 43,6 miliarde de dolari.

Când vine vorba de familie, Ellison a fost căsătorit de patru ori și are trei copii dintre care doi sunt adoptivi. Acesta presupune că cea mai recentă soție a sa, Melanie Craft, a fost fostul său partner. Sie a căsătorit în decembrie 2003, după cum arată documentele oficiale. Acesta a divorţat în 2014.

Larry și Melanie s-au cunoscut în timpul înscrierii la o clasă de yoga și au început să se întâlnească. Acum ei trăiesc separat, dar Larry continua să-i ofere lui Melanie sprijin financiar. A finanţat şi un business de costume pentru ea. Ar pare că Melanie și Larry au avut o relație de un milion de dolari pe an.

Larry Ellison cariera

Larry Ellison este un inventor și antreprenor american, conectat îndeaproape cu industria tehnologică. El a fost co-fondator și CEO al Oracle Corporation, care a devenit președintele actual, și a servit și ca președinte între 1998 și 2014.

Larry s-a născut în anul 1944 în New York. Din părinți biologici el nu a avut parte. Tânar, a fost adoptat de către doctorul Louis Ellison, un cercetător de cancer din Chicago. Ellison a urmat Universitatea din Illinois Urbana-Champaign, unde a studiat matematica. El a lăsat studiile în anul 1966 fără a câștiga un titlu universitar.

Ellison a lucrat pentru mai multe companii, inclusiv Amdahl Corporation și Columbia Data Products, înainte de a se alătura cu prietenii săi Robert Miner și Ed Oates să inființeze Oracle Corporation în stele anilor 1970. Oracle a devenit apoi lider de piață în software-ul de bază de date relational.

Ellison a câștigat numeroase premii și distincții în decursul carierei sale, inclusiv Premiul National Medal of Technology and Innovation și Premiul Franklin din partea Institutului de tehnologie din Massachusetts. El a devenit, de asemenea, membru al Ordinului Marei Britanii și Cavalerul Comandor în anul 2000.

Ellison se află în prezent pe locul 10 în lista imuraților mondiali, deținând o avere estimată la peste 53 de miliarde de dolari. El este un donator puternic la cauzele medicale, educaționale și politice.

Larry Ellison inaltime

Larry Ellison este un invâr­tit miliardar american, fondatorul și directorul executiv al Oracle Corporation. Născut pe data de 17 august 1944, Eli­lson posedă una dintre cele mai consistente avere din lume. Trazatura sa fizica cea mai evidenta este inaltimea: Larry Ellison este destul de scund. El are inaltimea de 173 de centimetri (5 picioare 8 inci). Larry Ellison nu se sfieste sa se laude cu inaltimea sa modesta si uneori face glume despre ea.

Larry Ellison viata personala

Larry Ellison este unul dintre cei mai mari miliardari din lume. El este un magnat de tehnologie și antreprenor american, fondatorul și CEO al Oracle Corporation. El a devenit unul dintre cei mai recunoscuți antreprenori din Silicon Valley, american.

Născut în anul 1944, în New York, Larry Ellison a crescut într-o familie săracă. El a crescut cu mama sa și tatăl său biologic, Louis. Până în anul 1955, când tatăl său a murit, Larry a trăit cu familia sa, în New York. După aceea, mama sa l-a luat cu ea la Chicago, unde Larry a încheiat liceul public.

La vârsta de 19 ani, Larry Ellison a evadat din Chicago pentru a-și urma școală superioră în California. Acolo, el a urmat Colegiul de Tehnologie din California și a absolvit în anul 1972. După aceea, el a lucrat pentru câțiva bani în sistemul bancar al Californiei.

În anul 1977, Larry Ellison și doi alți colegi au fondat Oracle Corporation. Timp de 20 de ani, Larry Ellison a condus Oracle, în vârful miliardelor de dolari în câștigurile sale. Oracle este acum una dintre cele mai mari companii de software din lume.

În afară de afaceri, Larry Ellison are un interes mare și de alt tip. El mai deține una dintre cele mai mari colecții de vinuri din lume și a pus bazele la Academia Americii de Artă Cinematografică, un institut educativ condus de profesioniști de film. De asemenea, el are o colecție de iahturi de lux și plute mari.

În toamna anului 2016, Larry Ellison și-a cumpărat Lanai, o insulă din Hawaii. El intenționează să transforme insula într-un loc sigur și relaxant pentru afaceri și alte evenimente.

Deși se bucură de succes în cariera sa, Larry Ellison nu i-a uitat originea. El susține numeroase cauze caritabile și donații generoase pentru educație și cercetare medicală. El a donat mai mult de 1 miliard de dolari către fundații caritabile din toată lumea, ceea ce l-a trimis în topul celor mai mari donatori din istoria americană.