Locuri bantuite: Top cele mai bantuite locuri din lume

125 0

Există locuri pe această planetă care păstrează povești încărcate de mister și frisoane, atrăgându-i pe cei curajoși și fascinându-i pe cei pasionați de supranatural. Acestea sunt locurile bântuite, în care se spune că spiritele și fenomenele paranormale umblă libere, oferind o experiență înfricoșătoare și captivantă. În acest articol, vă vom prezenta topul celor mai bântuite locuri din lume, unde legendele și întâmplările înspăimântătoare încă trăiesc.

București, capitala României, este un oraș plin de istorie și mituri întunecate. Vom explora locurile bântuite din București, unde veți descoperi legende despre fantome și evenimente paranormale în clădiri vechi și întunecate, cum ar fi castele, case bântuite și cimitire.

România este cunoscută pentru numeroasele sale locuri încărcate de mistere și supranatural. Vom explora cele mai bântuite locuri din România, cum ar fi Castelul Bran, Castelul Corvinilor și Pădurea Hoia-Baciu, unde se spune că spiritele și fenomenele inexplicabile își fac simțită prezența.

Statele Unite ale Americii au, de asemenea, o parte justificată din locurile bântuite. Vom explora locurile bântuite din America, cum ar fi Hotelul Stanley din Colorado, Casa Whaley din California și Insula Alcatraz, unde se spune că spiritele celor care au trăit experiențe tragice își fac simțită prezența.

Topul celor mai bântuite locuri din lume va dezvălui destinații înfricoșătoare care vă vor provoca curiozitatea și vă vor stârni interesul pentru fenomenele paranormale. Veți descoperi locuri precum Cetatea Edinburgh din Scoția, Poveglia din Italia, Castelul Houska din Cehia și multe altele, în care legende și întâmplări înspăimântătoare continuă să fascineze și să înspăimânte.

Brașov, un oraș pitoresc din România, are și el povestea sa de locuri bântuite. Vom explora cele mai bântuite locuri din Brașov, cum ar fi Castelul Bran, Biserica Neagră și Strada Sforii, unde se spune că spiritele și fenomenele inexplicabile persistă în timp.

Locuri bantuite Bucuresti

Bucurestiul este cunoscut si recunoscut ca fiind un oras plin de mister si povesti, cu legende si locuri bantuite in toate cartierele. Povestile si traditiile domniteasca le-au insufletit pana si in zilele noastre. Multe din aceste locuri bantuite includ locatii de aproximativ toate varstele si din zonele cartierelor Bucurestiului.

Unul dintre cele mai bantuite locuri din Bucuresti este Cimitirul Bellu, aflat in cartierul Obor, acesta fiind inaugurat pe 14 iulie 1853. Acest cimitir este unul dintre cei mai vechi din Europa si poate fi considerat printre cele mai bantuite locuri din orasul Bucuresti. O legenda zice ca unii dintre oamenii care se plimbau prin morminte au simtit sentimentul de teama si neputinta al unor persoane care au incercat sa ii opreasca saintrarii pe portile cimitirului, iar altele spun ca in timpul noptii se aud chiote si plansete.

Un alt loc bantuite al Bucurestiului este Complexul Muzeal Brukenthal. Cladirea muzeului a fost construita de catre baronul Samuel von Brukenthal in 1790 si a fost transformata in muzeu la 1817. Jumatate de veac mai tarziu,odata cu deschiderea oficiala a muzeul, a inceput sa circule zvonul ca aici ar fi un domn in alb care latra prin incaperi. Aceasta poveste bantuite s-a raspandit si in zilele noastre, multi sustinad ca aceasta figura bantuitoare duce o lumanare in mana si agreseaza persoanele care intra in curtea muzeului.

Locul bantuit cel mai faimos al Bucurestiului este Manastirea Manu. Aceasta este considerata una dintre cele mai vechi manastiri din tara si a fost fondata in anul 1640. Manastirea este deserta in prezent, dar a fost spusa ca in aceasta manastire, mai precis in zona ei, in jurul cimitirului, se afla un fortine spus “Iona”. Spune-se ca acest fortine e bantuit si toti cei care s-au apropinat foarte mult de el au fost urmariti.

In plus, obsesia daca aceste locuri sunt bantuite se intinde si asupra Bucurestiului modern. Unele cartiere, case si cladiri particulare sunt de necontestat bantuite, special pentru cei care cred in fantome. Aceste locuri bantuite au fost confirmate mai mult sau mai putin, intotdeauna fiind insotite de o intamplare misterioasa inauntrul lor. Obscenitatea acestor locuri a generat numeroase mituri si folclor care sunt transmise de generatie in generatie, frabicand astfel povestile si legendele din Bucurestiul bantuit.

Locuri bantuite din Romania

Romania este un loc plin de povesti mitice si legendare si este unul dintre cele mai bantuite tari din lume. Exista o varietate de locuri bantuite in intreaga tara si multi dintre localnici au relateaza povesti despre fantome si aparitii stranii. Aceste locuri bantuite sunt adesea asociate cu un istoric intunecat si adesea sunt legate de crime, tragedii si doliu. De-a lungul anilor, multi turisti s-au bucurat sa exploreze locurile mai intunecate ale Romaniei, cautand urmele urmele fioroase ale trecutului.

Unul dintre cele mai faimoase locuri bantuite din Romania este Bran Castle, bine cunoscut ca si “Castelul lui Dracula”. Construit intre anii 1377 si 1382, castelul este asociat cu figura vampirului, contele Dracula. De-a lungul anilor, exista multe marturii ale vizitatorilor care au auzit fluieraturi si zgomote stranii in timp ce erau in castel sau au vazut umbre cum se plimba printre coridoare.

Hotelul Progamme din Bucuresti este si el renumit pentru faptul ca este bantuit. Acest hotel a fost construit in 1867 ca o mare vila particulara a unei familii regale, iar in 1960 a fost deschisa spre public sub numele de Hotel Progamme. Localnicii spun ca fantomele se plimba prin incaperele hotelului si prin scari doar cat sa fie vazute, apoi, incep sa pluteasca improvizand.

Piata Amzei din Bucuresti este si ea unul dintre cele mai cunoscute locuri bantuite din Romania. Multe persoane afirma ca au intalnit in aceasta piata umbre stranii si zgomote neobisnuite. Se crede ca acest loc poarta urmele unei tragedii vremii de acum 150 de ani, cind un fotograf a murit tragic aici prin accident.

Alte locuri bantuite din Romania includ Castelul Corvinestilor, Palacele Kretzulescu, Manastirea Râmeți, Muzeul Monstrului Dracului si multe alte locuri interesante. Fie ca este vorba de zgomote, aparitii sau simturi neobisnuite, aceste locuri bantuite aduc o nota de mister si fascinatie oricarei vacante si sunt la fel de captivante pentru cei curajosi sa sa exploreze ceea ce este misterios in Romania.

Locuri bantuite din America

Locurile bantuite din America sunt unele dintre cele mai bizare locuri si au legende intunecate si misterioase care le inconjoara. Locurile bantuite din America pot fi gasite de-a lungul intregii tari, servind pentru a educa, delecta si terifia oamenii. Unele dintre cele mai celebre locuri bantuite din America includ Castelul Winchester din California, Mansiunea Stanley din Colorado si Mansiunea Tara-Bo inn din Rhode Island.

Castelul Winchester din California a fost construita de catre Sarah Winchester, singura mostenitoare a marelui inventator Winchester Repeating Arms. Sarah a construit si modificat acest castel timp de 38 de ani, punand la dispozitie o serie de indraznete si intricante camere si pasaje si construind una dintre cele mai ciudate constructii din lume. Se spune ca Sarah simtea prezenta spiritele tuturor celor ucisi de arma inventata de Winchester si construia camera dupa camera, in incercarea de a se ascunde de spiritele rele. In zilele noastre, castelul este deschis pentru o credinta populara in care se spune ca spiritele pacatosi continua sa se perinda.

Mansiunea Stanley din Colorado a fost construita in anii 1900 si a gazduit multe evenimente particulare peste decenii. Se presupune ca aici a locuit numeroase spirite fara odihna care ar fi cauzat deseori o bizara fenomenologie in care usile se deschideau si se inchideau singure si televizoarele se aprindeau si se stingeau fara preaviz. Pana in prezent, mansiunea este deschisa publicului pentru tururi nocturne de paranormale si, uneori, spre nelinistea celor prezenti, spitalul ocupa o parte din interiorul acestuia.

Mansiunea Tara-Bo Inn din Rhode Island este una dintre cele mai infricosatoare locuri bantuite din America. Cu o forta nevazuta care sa opreasca bataile inimii, aceasta are o varietate de personalitati paranormale cu multe rapoarte. Mansiunea a avut proprietarii sai din anii 1700 si, potrivit legendei, una dintre aceste persoane a fost presarata in pivnita, spre a fi invocata de catre vizita de spiriti. In zilele noastre, inchisa si reconditionata ca un hotel, aceasta se afla in topul celor mai bantuite locuri din SUA.

Cu seriale de televizune si muzee care adapostilo aceste legendare ce locuri, America ramane inca una dintre cele mai bantuite tari din lume. Cu tragedii tragice care au lasat urme adanci, aceste locuri isi tine inca spiritii rapinti in locuri necunoscute, avand o mare influenta asupra misterioaselor deceniilor din America.

Top 10 locuri bantuite in lume

Usor de crezut sau nu, mai multe locuri din lume sunt socotite bantuite. Acestea se refera in special la proprietati private, biserici, castele si cimitire mari, dar si la alte monumente istorice care au cunoscut tragedii neobisnuite pe durata istoriei lor. Multe dintre ele au fost focalizate ca locatii paranormale ce sustin fenomene vitale, fie ca vorba de aparitii de spirite sau bizare fenomene supranaturale ca poltergeists. De-a lungul anilor aceste locuri au cunoscut numeroase evenimente bizare. Urmareste top 10 locuri bantuite din lume.

  1. Manastirea Sedlec. Manastirea Sedlec se afla langa Ortodoxia, Cehia si, se presupune, ca ar fi bantuita de spiritele defunctilor ingropati aici si se crede ca ar fi conectata la ritualuri sa necircumcisionale vechi de sute de ani.

  2. Castelul Bhangarh, orasul pustiu. Acest loc din India este considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din lume. Spune-se ca orasul a fost pus la pamant si efectul de exod calamitous a ranit spiritele sufletelor ramase.

  3. Palatul Ham House. Se presupune ca aceast clasic locatic londoneza este locul ce-l prezinta pe duhul lui Grey Lady, o fiinta misterioasa ce se plimba prin casa noaptea.

  4. Manastirea Woodchester. Situat in apropiere de cimitir, se pare ca ar fi locul unde spirite bantuiesc Camerele de rugaciune.

  5. Stirlingshire Castle. Acest impresionant castel se pare ca este bantuit de o femeie care are nevoie de un cavaler care sa-i indeplineasca cererea.

  6. Castelul Houska. Istoria pune misterul acestui loc in interiorul Cehia, de peste 600 de ani. Se presupune ca acesta era locul unde creaturile supranaturale se stingeau prin portile lui.

  7. Ericeira. Aceasta tinut situat langa Ericeira, Portugalia este considerat ca fiind unul dintre cele mai bantuite regiuni din lume. In aceasta se remarca numarul mare de apraritii si evp-uri (electronic voice phenomenon).

  8. Faro Di Chiaia. Acest far situat langa Napoli, Italia se presupune ca este bantuit de spirite ce se petrec noaptea pe uscat.

  9. Banca Dupont. Acest loc din orasul Denver Colorado a fost batut de spirite ce i-au facut pe multi angajati sa abandoneze locatia pe care o numeau locul unt de asteptare al mortilor.

  10. Mexico City’s Lecheria. Acest loc bantuit aparut in 1960, se pare ca a fost scena unor drame si tragedii. Se crede ca unul dintre fantomele care bantuie aceasta locatie a fost vazut cand a inceput sa faca planuri pentru dezvoltarea localitatii.

Cele mai bantuite locuri din Brasov

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si aici puteti gasi intotdeauna locuri pline de istorie si cultura. Insa, in plus fata de muzee, cladiri istorice si frumoase peisaje, exista si cateva locuri mai obscure si mai bantuite. Aceste locuri, create sau transformate de evenimente istorice, pot oferi o experienta unica celor curiosi. Iata care sunt cele mai bantuite locuri din Brasov.

Primul dintre aceste locuri bantuite este Palatul Someseni. Acesta a fost construit in secolul al XIV-lea de catre ordinul Cavalerilor Teutoni. Pe parcursul anilor, a fost martorul unor evenimente care l-au marcat pentru totdeauna. Se spune ca se intampla fenomene paranormale, cum ar fi aparitii neobisnuite si voci intunecate care strigau in noapte.

Un alt loc bantuit de fantome in Brasov este Poarta Ecaterinei. A fost construita in 1699 de catre necunoscutul regelui Mihai Viteazul, in urma unei independente obtinute de la Imperiul Otoman. Se spune ca in aceasta poarta locuiesc fantome ale cavalerilor care o aparau.

O alta locatie bantuita din Brasov este Castelul Tampa. Desi a fost construit initial ca un castel de apa de-a lungul raului Zlasti, se spune ca acest castel se afla pe locul ce a apartinut uneia dintre cele mai impresionante si importante fortarete ale Transilvaniei. Plina de fantome, fortareata este bantuita de spirite care se auzeau soptind si tipand in noapte.

Faimosul Statue of Stephen Szechenyi din Piata Sfatului din Brasov este, de asemenea, considerat unul dintre locurile bantuite ale orasului. Se spune ca il puteti vedea plimbandu-se prin parc, iar cand ii vorbesti, el te va saluta si te va inconjura cu o prezenta misterioasa.

In sfarsit, cea mai bantuita locatie din Brasov este Biserica Ortodoxa Neagra. Construita in secolul al XIII-lea, aceasta biserica a fost martora unor evenimente groaznice, cum ar fi prigoana si arsul pe rug al principelui primar. Se spune ca se aud prezente intunecate si voci care se aud in noapte.

Acestea sunt cele mai bantuite locatii din Brasov si daca vreti sa aveti o experienta unica si interesanta, va recomandam cu caldura sa le explorati. Fiind atat de pline de istorie si mister, aceste locuri ar putea fi adevarate comori ascunse pentru oricine ar fi interesat sa afle mai mult despre lumea de dincolo.