Top filme thriller impresionante de vizionat

62 0

Dacă sunteți în căutarea unor filme captivante, pline de suspans și momente tensionate, genul thriller este alegerea perfectă. Aceste producții cinematografice reușesc să ne țină pe marginea scaunului și să ne provoace emoții puternice, grație povestirilor lor complexe și pline de răsturnări de situație. În acest articol, vă vom prezenta topul celor mai impresionante filme thriller pe care trebuie să le vedeți, pentru a experimenta o călătorie plină de suspans și intrigă.

Anul 2022 a adus o serie de filme thriller remarcabile, care au captat atenția publicului și au adus în prim-plan povești surprinzătoare și tensionate. Vom explora aceste producții recente care ne-au impresionat prin intrigă și suspansul lor și ne-au oferit momente de neuitat pe ecran.

Dacă sunteți în căutarea unor filme thriller din anul 2018, veți descoperi o selecție diversă și captivantă. Aceste producții vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor oferi o experiență cinematografică intensă, în care răsturnările de situație și tensiunea crescătoare vă vor ține conectați la poveste de la început până la sfârșit.

Filmele thriller psihologice se disting prin abordarea subtilă a psihologiei personajelor și prin construcția tensionată a povestirilor. Vom explora aceste producții care ne aduc în fața unor personaje complexe și ne provoacă să ne punem întrebări și să analizăm motivațiile și acțiunile lor. Aceste filme vă vor captiva mintea și vă vor lăsa cu senzația de imprevizibilitate și incertitudine.

Anul 2014 a adus în lumina reflectoarelor filme thriller remarcabile, care ne-au ținut cu sufletul la gură și ne-au oferit momente de suspans și tensiune. Vom explora aceste producții care au reușit să impresioneze publicul prin povestiri pline de adrenalină și răsturnări surprinzătoare.

Cele mai bune filme thriller din 2016 au adus în prim-plan povestiri captivante și regizări remarcabile. Vom explora aceste producții care au reușit să ne impresioneze prin suspansul lor impecabil și ne-au oferit momente de neuitat pe parcursul vizionării.

Anul 2017 a fost un an bogat în filme thriller, care ne-au oferit o paletă largă de opțiuni de vizionare. Vom explora aceste producții care ne-au captat atenția prin povestiri intrigante și momente de suspans și acțiune captivante.

Filme Thriller 2022

În 2022, cinematografele vor găzdui o gamă largă de filme thriller, inclusiv noi producții și redărșări ale unor clasice. Mai jos sunt prezentate câteva din cele mai așteptate filme thriller din 2022:

 1. Reminiscențe – Acest film va fi o adăugire interesantă la genul thriller. Acțiunea se desfășoară în secolul 21 în care o tehnologie revoluționară permite experiența memoriei în mod virtual. O familie se hotărăște să încerce această tehnologie pentru a-și rezolva propriile probleme de familie, dar ajung să descopere că mai există și alte aspecte de luat în considerare.

 2. Amnesia – Unul dintre cele mai faimoase thrillere ale anului 2022, această peliculă se concentrează asupra strangei poveștii unui tânăr care suferă de amnezie post-traumatice. Se vede nevoit să își recapete memoria și să descopere ce i s-a întâmplat când a pierdut aceasta.

 3. The Key – Acest film thriller va pune accentul pe misterul și aventura. Actrița principală caută să descopere adevărata cheie care va descurca misterul care stă la baza unor moarte misterioase în jurul ei. Totul pune obstacole în calea ei în fiecare nouă etapă pe care o parcurge, încercând să descifreze acest mister.

Filmele thriller de mai sus sunt doar câteva dintre cele mai curajoase producții din 2022. Descoperirea de noi clasici și a adăugirii de elemente moderne lor își va păstra audiența încântată și entuziasmată în această secțiune a cinematografului.

Filme 2018 Thriller

Anul 2018 a oferit o varietate de filme de thriller, de la remake-uri de succes și la povestiri originale uimitoare. Unele dintre cele mai bune scenarii de film se pot ascunde în sălile de cinema sub genul de thriller. Povestirile intense, trama captivatantă, suspense-ul și acțiunea în viteză a unei producții cinematografice de thriller aduc spectatorilor o emoție intensă.

A Lady Bird, A Fantastic Woman și A Mission: Impossible – Fallout se numără printre cele mai votate și mai bine apreciate filme thriller din 2018.

Lady Bird a obținut un record al Bucureștilor, având o evaluare a punerilor de vot în Rotten Tomatoes de 99%. Filmul prezintă viața unei adolescente în perioada școlară și este montat subtil, cu suspansuri emoționale construite pe viețile personajelor, deoarece tehnicile sale de ecranare și montajul sunt simple.

A Fantastic Woman este un film thriller premiat despre o transexual care se luptă să se bucure de drepturile normale ale oamenilor, în ciuda discriminării sale. Lucrarea abordează convingerile de bază prin urmărirea vieții personajului principal, Marina, care se vede privită cu suspiciune de oameni. Altele decât o încercare de a se conforma, sexul devine o preocupare centrală și acest film conștientizează publicul despre realitatea discriminării pe sex disfuncțional.

Mission: Impossible – Fallout se întoarce cu partea a șasea a francizei de acțiune îmbunătățită și operează pe tărâmuri personale și înfricoșătoare în același timp. Tom Cruise joacă rolul lui Ethan Hunt, în timp ce Christopher McQuarrie folosește efectele sale de culiden, în care vedem abilitățile și limitele extraordinare ale lui Hunt. Filmul oferă o săritură emoțională a acțiunii la care se așteaptă, iar echipa de vedete condusă de Cruise se bazează pe istoria francizei sale și le oferă fanilor o furnizare bogată de thrill-uri cu un final înduioșător.

Filmele thriller din 2018 au oferit publicului scene mai intense și sunt un mare motiv pentru a merge la cinema și a se bucura de perioada de refreshment pe care o oferă filmul.

Filme Thriller psihologic

Filmele de thriller psihologic sunt perfecte pentru spargerea monotoniei. Acestea sunt obicei cunoscute pentru faptul că aduc fior şi tensiune spectatorului prin diferite feluri de răsturnări de situaţii şi aduc o poveste logică într-o formă bombastică identificabilă.

Aceste filme s-au dezvoltat în termeni de susţinerea mentalităţii în forma unei ficţiuni. Spectatorii sunt fascinaţi de efectele psihologice aduse de acest tip de film, cum ar fi anxietatea, tensiunea, urmărirea şi confuzia. Acestea sunt, de obicei, amprenta unui thriller psihologic.

De-a lungul anilor, au fost produse numeroase filme de acest tip, care se poartă la toate categoriile de vârstă. Unul dintre cele mai populare, de exemplu, este “spielberg da un Twist”. Acest film ne duce spre o aventură intensă, când dosarul unui criminal bordeiază perspectivă personală sau universală a complexităţii mentalităţii umane. Acest film vorbeşte despre identitate, dezamăgire, lipsa de siguranţă şi îndoială.

De asemenea, “Se7en” este un alt thriller psihologic deosebit ce explică în mod minunat intenţia obsedantă care stă la baza oricărei persoane care se află într-o stare de disperare. Filmul mai abordează alte teme precum răzbunarea şi schimbarea.

În concluzie, filmele de thriller psiologic sunt o modalitate excelentă de a vă relaxa şi exersa creierul. Acestea sunt o modalitate excelentă de a vă analiza modul în care gândiţi şi de a vă dezvolta o mare înţelegere a mintii, aşa cum fac personajele pe marele ecran. Aceste filme au o imagine clară şi realistică a diferitelor situaţii în care poţi intra, iar privitul lor poate fi o modalitate eficientă pentru a-ţi extinde limitele minţii.

Filme Thriller 2014

Un thriller este un movie dramatic care se concentrează pe tensiunea, suspansul si actiunea extrema. Anul 2014 a oferit unele filme de thriller uimitoare, care au făcut fanii să se bucure si să fie surprinsi. Iata o lista de filme thriller dintre cele mai bune care au fost oferite in anul 2014.

 1. The Imitation Game – Acest film inspirat din fapte reale prezinta o biografie asupra matematicianului Alan Turing, interpretat de actorul Benedict Cumberbatch. El a lucrat pentru a descifra codul secret “Enigma” al Germaniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ceea ce i-a oferit puterea de a salva lumea.

 2. Gone Girl – Acest film bazat pe bestseller-ul lui Gillian Flynn prezinta povestea unei femei disparute, interpretata de talentata actrita Rosamund Pike. Filmul investigheaza destinul femeii care se ascunde si exploreaza cu umplutura umorul sochetant si suspiciunea.

 3. The Drop – Acest film descrie povestea lui Bob (Tom Hardy), un barbat simplu care lucreaza in cadrul unui bar-restaurant ce apartine unei familii mafiote. Stan si Marv, lanturile lui Bob in lumea infractionala sunt controlate de Cousin Marv (James Gandolfini), unul dintre ultimii mafioti.

 4. A Most Wanted Man – Dominat de John le Carré, acest thriller captivant a fost lansat in anul 2014 si prezinta povestea unei singure persoane care si-a schimbat identitatea pentru a evita pericolele de a fi urmarit si condamnat.

 5. Nightcrawler – Acest thriller saga plin de tensiune il prezinta pe Lou Bloom (Jake Gyllenhaal), un afacerist cu ambitii dusmanoase, dispus sa profite de oportunitatile sale. El se transforma in un strigat neinsemnat in lumea subterana a crimei.

 6. The Guest – Acest thriller de actiune prezinta povestea lui David (Dan Stevens), un vizitator surprinzator si misterios al unei familii. El se afla acolo pentru a proteja familia si sa ii conduca spre o aventura ce poarta amprenta mai multor secrete misterioase.

 7. Gone – Acest film bazat pe fapte reale prezinta povestea celei mai devastatoare tragedii cauzate de război. Acesta urmareste periplul prin lume a unei mame (Amanda Seyfried) care incearca sa isi gaseasca fiul care a fost rapit in timpul razboiului.

 8. The Skeleton Twins – Acest film bazat pe drama prezinta povestea a doi surori jucate de Kristen Wiig si Bill Hader care dintr-o data se reintalnesc in urma unui incident. Ei isi releva secretele si eforturile lor impreuna cu transformarea pe care reintalnirea le-o aduce.

Acestea sunt cateva dintre cele mai bune filme thriller din anul 2014. Fiecare are ceva unic si laudabil, deci fiecare ar trebui sa se bucure de asemenea filme fascinante.

Cele mai bune filme thriller 2016

Filmele thriller au devenit unele dintre cele mai populare genuri de filme la nivel internațional. Aceste filme ne captează atenția și ne oferă o experiență emoțională intensă. Există nenumărate filme de acest gen de-a lungul anilor, dar 2016 a adus cu sine o selecție de filme de thriller excelentă. Iată câteva dintre cele mai bune filme thriller din 2016:

The Girl On The Train: Acesta este povestea unei femei terifiate care devine în mod inexplicabil implicată într-un caz de crimă. De-a lungul filmului acțiunea devine intensă și captivantă, și aduce un final în mod spectaculos.

Don’t Breathe: Aceasta este povestea străbuiltoare a unui grup de tineri care profită de un veterann bătrân căcioban și ar face orice pentru a obține mai mulți bani. Ei se hotărăsc să-l spargă, dar descoperă că este un corp de parașutiști și că lui îi este teamă de nimic. Acest thriller extrem de convingător oferă o captivantă experiență de neuitat.

10 Cloverfield Lane: Un film cu o intrigă și efecte vizuale deosebite, 10 Cloverfield Lane poartă spectatorii într-o călătorie de-a lungul unor evenimente inexplicabile. Acțiunea intense a filmului ne pune pe tăciuni la ultima scenă.

The Shallows: Această dramă de acțiune ne-o arată pe Nancy, o surfista ambițioasă, care se trezește luptându-se cu un rechin înfricoșător. Filmul este bine realizat și ne oferă și un mare plus de suspans.

The Invitation: Acest film ne oferă o intreagă schimbare de gen față de thriller-ul obișnuit. În afară de acțiunea suspense de care ne-am aștepta de la un film thriller, această peliculă explorează și aspecte aprofundate ale unei relații. Cu toate acestea, totul se întâmpla într-o atmosfera de tensiune și teama.

The Neon Demon: Acest film ne argumentează modul în care lumea modei poate fi mai sinistră și periculoasă decât ne-am putea imagina. Majoritatea personajelor sunt personificări de moda și parfumuri, iar filmul e plin de scene chiar înfricoșătoare.

Nerve: Un film motivațional și interesant despre un misterios joc online. Acest joc se dovedeste a fi periculos și plin de suspans, de-a lungul aventurii de care eroinii sunt parte.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune filme thriller din 2016. Dacă sunteți într-o dispoziție riscantă și vreți să experimentați emoții nebănuite, aceste filme thriller sunt o alegere perfectă.

Filme 2017 thriller

2017 a fost un an plin de surprize in cariera filmelor thriller. Vocile noi si talentate si incorporarea unor elemente proaspete in trama au captat atentia publicului. Acestea si-au aratat din ce in ce mai mult curajul de a oferi publicului filme uimitoare si de calitate in aceasta nisa. Iata cele mai bune filme thriller ale anului 2017:

 1. Get Out – Regizat de Jordan Peele, acest film a devenit rapid unul dintre cele mai de succes filme ale anului 2017. Filmul abordeaza tema rasismului si se concentreaza pe drama unei familii bine cunoscute care se lupta cu problema din spatele varfului de gheata. Acest film a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului 2017.

 2. Nocturnal Animals – Regizat de Tomas Alfredson, Aceasta poveste intunecata urmareste drama unei familii ce se desparte, iar logodnicul iubitei isi scrie o carte despre o poveste intunecata ce ne convinge profund. A castigat mai multe premii.

 3. Split – Regizat de M. Night Shyamalan, acest film sporno un razboi interior intre multiple persoane si priveste legea mintii umane si sistemul sau interior. Acest film a fost foarte bine primit din partea publicului, castigand premii si depasind lista box office-urilor.

 4. It Comes At Night – Regizat de Trey Edward Schults, filmul spune povestea unei familii ce se ascunde intr-o cabana pentru a se proteja de amenintarile unor creaturi necunoscute si misterioase. Acest film a captat atentia criticii si publicului, si este unul dintre cele mai bune filme horror ale anului.

 5. Personal Shopper – Acest film se concentreaza pe drama unei si celei care isi doreaste sa comunice cu fratele ei decedat. Regizat de Olivier Assayas, filmul aduce in discutie credintele religioase si misterele spiritualitatii. A castigat premiu la Cannes in 2017.

 6. Raw- Directia de Julia Ducournau, filmul prezinta initierea unei fete prin procesul de cannibalism. Acesta a fost lansat intr-o perioada de vara aglomerata si creeaza o nota mai provocatoare, care a reusit sa capteze atentia criticii si publicului.

Filme Thriller bune

Filmele thriller sunt o maniera de a ne uimi și provoca mintea simultan. Acestea sunt produse intense care iti tin mintea ocupata cu in ochii in lacrimi. La prea multe dintre aceste filme, publicul se uită la ceea ce se întâmplă cu ochii mari și prinde fiecare scenă. Iată o listă cu cele mai bune filme thriller din ultimii ani, care au eliminat cu siguranta adictia publicului pentru diversionismul cu molecularitate mare.

 1. Us, 2019: Acest film de susținere a creat haos în lumea filmelor. De la un rol defiintat de Lupita N’yongo și un caracter principal captivant și interesant în persoana lui Winston Duke, acest thriller șocator te va ține pe marginea scaunului.

 2. Get Out, 2017: această producție de pe scena thriller-ului a fost un succes imens în prezent. Fascinant, acest film te ține în șine, deoarece unul dintre personajele principale, Chris, interprețul lui Daniel Kaluuya, se vede prins într-un plan diabolic din partea mai-marilor familiei sale.

 3. Shutter Island, 2010: Filmul Shutter Island prezintă o bizară poveste despre o mare locatie numita Shutter Island, care rezervă o experiență sinistră pentru personajul principal. Cu scene a clivante, această piesă de la Martin Scorsese ține publicul cu ochii larg deschiși și capul sufocand în potențialul ei.

 4. The Prestige, 2006: Lasând in urma trista poveste si un sfarsit de neconfirmat, cu doar câțiva supraviețuitori, filmul The Prestige prezinta duelul dintre doi rivali magicieni. Cu Christopher Nolan ca regizor si scene de suspans construite pe masura, aceasta nu se va termina niciodata sa surprinda.

 5. The Departed, 2006: Această producție zilnică are un jurământ decisiv de a-ți crea amintiri de neuitat. Cu un rol de elită condus de Leonardo DiCaprio, The Departed se concentrează pe personajele dispus să joace un joc periculos și destinat să le schimbe viața.

Dacă sunteti in cautarea lor, acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme thriller din ultimii ani. Răsfățați-vă inteligența cu o furtuna de suspans și complicații emotionale!

Filme Thriller 2021

Filmul thriller este unul dintre cele mai populare genuri de pe ecran și se remarcă prin suspans și răsturnări de situații. 2021 aduce cu sine o selecție impresionantă de filme interesante din acest gen, care vor dezvălui și ceva mai mult decât doar suspansul. Descoperim împreună mai departe cele mai bune filme thriller din 2021.

„Nocebo”

„Nocebo” are în centrul lui un experiment medical neautorizat și extrem, care are ca scop obținerea unor informații despre medicamente și traumele psihice. Acțiunea se petrece într-o comunitate izolată, unde participanții experimentului se confruntă cu potențialul lor îngrozitor și primejdios de a produce efecte secundare periculoase. Acest film se caracterizează prin suspansul și anxietatea proprii genului, iar în scenă vom vedea actori precum Marcin Dorociński și Agata Kulesza.

„The Forever Purge”

Filmul de acțiune și distopie se concentrează pe personajul Adela (Betty Gabriel), care este răpită de „Purge Mask Purgeri” în timpul unei noi represiuni a guvernului. Împreună cu grupul ei de supraviețuitori, Adela încearcă să supraviețuiască în noaptea care are loc anual de la Purge, deși, în această ediție, ea are încă doi competitori.

„Egypt”

„Egypt” este un film misterios bazat pe o poveste de groază reală despre o familie care este prinsă într-o lume dublă din Egipt. La început nesigură de ce se întâmplă cu ei, familia descoperă într-un final că se află în mijlocul unor experimente misterioase, însoțite de terori și violență.

„The Djinn”

Este un film de groază și thriller, care are ca protagoniști pe Ezekiel și pe mama lui, care se mută într-o cameră ascunsă într-o fostă bibliotecă. Ziua de naștere a lui Ezekiel aduce pe scenă un djinn care îi va face o cerere neașteptată în schimbul a ceea ce doreste să obțină. Acest film se remarcă prin suspans, teroare și unele elemente supranaturale.

„The Thirteenth Hour”

Acest film ne duce înapoi în trecut, într-o lume în care apariția unei religii interzise provoacă în curând o schimbare a tuturor trăirilor și a spiritualității din lumea modernă. Six (Lena Headey) este singurul căruia i se oferă șansa să înțeleagă mai bine situația în care se află, însă ea se confruntă cu unele foarte mari probleme în timp ce încearcă să rezolve misterul.

Încheind, 2021 se anunță a fi un an al filmelor de thriller și suspans foarte interesante, care ne vor ține cu sufletul la gură și ne vor ține cu sufletul la gură atât în sălile de cinema, cât și acasă. Descoperim împreună titlurile de mai sus și sperăm că vă veți putea bucura de experiente deosebite la aceste filme din 2021.