Top rase de pisici pe care trebuie sa le cunosti

69 0

Lumea pisicilor este una fascinantă și plină de diversitate. În rândul acestor creaturi adorabile există o mare varietate de rase, fiecare având trăsături, personalități și aspecte unice. Dacă ești un iubitor al pisicilor sau intenționezi să adopți un companion felin, acest articol îți va oferi o privire de ansamblu asupra unor rase de pisici pe care trebuie să le cunoști.

În cadrul acestui articol, ne vom concentra pe unele dintre cele mai interesante și apreciate rase de pisici. Vom explora diversele rase și vom descoperi ceea ce le face speciale și atrăgătoare. Indiferent dacă ești în căutarea unei pisici gri elegante, a unei pisici mari impresionante sau a unei pisici mici și jucause, vei găsi în această selecție opțiuni care te vor captiva.

În lumea pisicilor mari, vom explora rasele care se remarcă prin mărimea lor impresionantă și prezența lor impunătoare. Aceste rase atrag atenția prin eleganța și grandoarea lor, fiind adesea considerate adevărate “felinozauri”. Vei descoperi detalii despre trăsăturile și personalitățile acestor pisici fascinante.

De asemenea, vom explora și rasele de pisici mici, care își păstrează farmecul și delicatețea chiar și în dimensiuni reduse. Aceste pisici adorabile se bucură de popularitate pentru personalitățile lor jucăușe și caracterul lor prietenos. Vei afla mai multe despre trăsăturile și cerințele de îngrijire ale acestor pisici de talie mică, care adesea își câștigă locul în inimile proprietarilor.

Printre rasele de pisici prezentate în acest articol, vei descoperi și rasa de pisici ragdoll, recunoscută pentru natura sa docilă și afectuoasă. Aceste pisici de talie medie impresionează prin personalitatea lor blândă și comportamentul calm. Vom explora caracteristicile lor distincte și vom oferi informații despre modul în care pot deveni partea perfectă a unei familii iubitoare.

Pentru cei care apreciază frumusețea întruchipată, vom dezvălui și cele mai frumoase rase de pisici. Aceste pisici încântă ochiul cu blănurile lor luxuriante, modelele interesante și trăsăturile distincte. Vei fi surprins de diversitatea acestor rase și de modul în care fiecare aduce unicitate și eleganță în lumea pisicilor.

Rase de pisici gri

Cei care iubesc animalele si in special pisicile au un numar mare de optiuni dintre diferitele rase de pisici gri disponibile. Cu toate acestea, unele dintre aceste rase au cateva trasaturi mai comune. Desi majoritatea raselor de pisici gri sunt blana de culoare gri, exista si alte varietati care pot include albastru sau chiar fibre negre.

Cea mai cunoscuta rasa de pisici gri sunt cele Britanice. Cu blana lor lina si luxurianta si blana lor gri cenusie, aceste pisici sunt foarte iubite pentru caracterul lor vesel si calm. Acestea au patru varietati, inclusiv British blue-eyed white, British shorthair, British longhair si British shaded.

Un alt stil de pisici gri populare sunt si Abisienele. Aceasta rasa are blana sa foarte lucios si este cunoscut pentru tiparele sale de mustati. Aceasta blana cenusie foarte usor de intretinut, cu accente negre sau albastre, are nevoie doar de putin periaj pentru a pastra stralucirea.

Si Maine Coon-urile sunt si ele o rasa gri renumita pentru blana sa deschisa, cu pete gri marcate si mustati si gene evidente. Blana sa impresioneaza prin volumul ei si nevoia mica de intretinere. Sunt cunoscuti pentru inteligenta lor si unicitatea lor.

In sfarsit, Pixie-Bob-urile sunt o alta rasa interesanta de pisici gri. Acesti feline au o anumita istorie interesanta si sunt caracterizati printr-o blana gri maronie cu tuburi de blana mai lungi. Sunt inteligenti si simtiti si au nevoie de mentinerea sanatatii si ingrijire emotionala.

Indiferent daca va place o blana lina sau neagra de pisici, exista o rasa de pisici gri pe gustul oricui. Fiecare rasa are propriile modalitati unice de ingrijire, inclusiv periatul in mod regulat si oferirea unei diete sanatoase. De obicei, acestea sunt foarte simpatice si se pot potrivi perfect in familia ta!

Rase de pisici mari

Rasele mari de pisici au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani si iubitorii de pisici le gasesc grozave. Acestea pot creste atat de mari incat au nevoie de spatiu si ingrijire speciala. Aceasta descriere detaliaza cateva dintre cele mai populare rase de pisici mari.

Maine Coon: Maine Coon este una dintre cele mai popular ridicole de pisici din lume. Acesti pisoi au un blana lunga si pufoasa si pot creste pana la 5 kilograme. Ei sunt de obicei draguti si blanzi si se inteleg bine cu copiii si alte animale decompanie.

Persian: Persiana are un blana lunga si delicata care necesita multa ingrijire. Acesti pisoi devin foarte mare de la 4 la 10 kilograme. Acesti pisoi de obicei nu se misca foarte mult si se bucura de rutina si siguranta, oferindu-le multi nisip de mancare si intimitate.

Siberian: Aceasta rasa de pisica este una dintre cele mai puternice rase de pisici cunoscute. Acesti pisoi au un blana groasa si lunga si se adapteaza foarte bine cu toate climaturile. Ei se pot misca la viteze uimitoare si pot creste la fel ca o rasa mare, de la 8-15 kilograme. Acesti pisoi sunt dulci, inteligenti si de obicei incredibil de puternici.

Ragdoll: Unii spun ca Ragdoll este cea mai blanda rasa de pisici. Aceasta rasa de pisica are o blana lunga, bogata si de obicei foarte atenta. Aceasta rasa de pisici poate creste destul de mare de la 7-20 kilograme si sunt foarte inteligenti si atasati de proprietarii lor.

British Shorthair: British Shorthair are o chitita scurta si groasa si este foarte usor de recunoscut. Aceasta rasa de pisici sunt foarte dragute si sunt adevarate comozi. Acestia pot creste destul de mari- de la 4 la 9 kilograme- si pot trai foarte mult, uneori pana la 20 de ani.

Cu toate acestea, indiferent de rasa, orice proprietar ar trebui sa fie pregatit sa ofere ei un mediu atent si cald. Acesti pisoi au nevoie de spatiu si ingrijire speciala pentru a se simti confortabil si special.

Rase de pisici mici

Rasele de pisici mici au fost întotdeauna îndrăgite de stăpâni dornici să își însușească bucuriile unei pisici dar care nu au la dispoziție spațiul necesar pentru una mare. Astfel de pisici oferă o gamă variată de caracteristici și personalități diferite, precum și un plus de tandrețe și afecțiune. Unele dintre cele mai populare rase de pisici mici includ:

  1. Rasa Munchkin: Aceste mici stimulatoare de purici au fost originalmente vizibile în 1940, însă nu au fost acceptate în show-urile de expoziție până în 1988. Rasa Munchkin este recunoscută datorită picioarelor scurte. Caracteristicile lor includ strălucirea ochilor albaștri și pelajul întunecat, de obicei neagră și albă. Deoarece Munchkin declanșează multă energie și inteligență, lor le place să exploreze și să joace.

  2. Rasa de pisica Devon Rex: Caracteristica lor distinctivă este perișorul strălucitor, având o textură de par de purcel și oasele fine și delicate. Oferta inteligență mare și capabilități de a învăța lucruri noi rapid. Aceste pisicuțe curajoase iubesc joaca și se așează în primul rând pentru anumite atenții.

  3. Rasa de pisică Singapura: Aceasta este cea mai mică dintre toate rasele de pisici Asiatic. Are un singur strat de blană scurtă, de obicei neagră, cu alb și mai multe cu paleta de culori mai închise. Aceste pisicuțe sunt active pe parcursul zilei și se joacă spontan cu jucarii și alte obiecte.

  4. Rasa de pisica Ragdoll: Cu părul moale și busuiocul lor mare, Ragdoll-urile sunt pisicile care adoră să se joace lângă tine. Aceste pisicuțe pozitive au un temperament calm și afabil și nu sunt obișnuite să sară și să miaune. Acestea se simt des sofisticate, curioase și prietenoase.

Potrivit pentru toate personalitățile și preferințele de viață, acești membri mai mici ai familiei de pisici oferă cea mai mare lor slugă, tandrețe și compasiune. Orice rasă alegeriți, este normal să ceri sfatul medicului veterinar și să îi acordați mai multă grijă și grijă.

Rase de pisici ragdoll

Rasele de pisici Ragdoll sunt recunoscute ca fiind printre cele mai dragalase și iubitoare pisici de azi. Aceste pisici au un par călduț și moale și au blândețe în comportamentul lor. Caracteristicile lor neobișnuite și iubitoare pentru care sunt recunoscute au crescut în popularitate în ultimii ani, transformându-le într-o rasă top. Rasele de pisici Ragdoll sunt de obicei mai mari decât alte rase și, de obicei, pot ajunge la aproximativ 15-20 de lire sterline la o vârstă adultă. Sunt mândruți, îndrăzneți și le place să fie împreună cu familia lor.

Aceste pisici au o varietate de culori, dar sunt recunoscute în mod special pentru blana lor albă și întunecată, care arată ca și cum ar fi vopsită. Aceste culori îi dau acestor pisici un look elegant și elegant. Urechi, picioare, coada și învelișul capului sunt albe. Blana lor are un lecție de alb întunecat. Blana lor é nevoituie și de obicei, se simte de parcă ar fi îmbrăcată în mătase.

Rasele de pisici Ragdoll sunt cunoscute ca și cele mai leneșe pisici și, prin urmare, pot fi mai puțin active decât alte pisici. Ei se bucură de somn și relaxare. Atât oamenii, cât și ceilalți animale consideră de obicei că aceste pisici sunt foarte prietenoase și adora să fie îmbrățișate si mangaiate. Acestea sunt în general foarte ușor de învățat. Chiar dacă unele pisici sunt mai active decât altele, de obicei nu sunt prea active și se bucură de zile leneșe de joacă pe canapea alături de familia lor.

Rasele de pisici Ragdoll sunt, de asemenea, foarte buni privitori și sunt destinate să se bucure de o mulțime de atenție. Ei se bucură de a fi îngrijiți și de a fi lăudiți. Sunt încântătoare și vor răspândi bucurie și dragoste peste tot. Acestea sunt, de asemenea, destul de sensibile la miros și sunete și își vor exprima îngrijorarea în mod adecvat. Acestea sunt, în general, destul de reticente față de străini și vor observa cu atenție noua lor casa.

Cu siguranță, rasele de pisici Ragdoll sunt iubite de cei care le posedă. Cu blana lor călduroasă și comportamentul lor blând și liniștit, aceste pisici vor face ca fiecare membru al familiei să se simtă special. Sigur, ei nu sunt cei mai activi din lume, dar se bucură de lecții de joacă și de a fi în jurul familiei lor. Acestea sunt câteva motive pentru care aceste pisici sunt atât de adorate și de recunoscute.

Cele mai frumoase rase de pisici

Pisicile au fost populate de-a lungul istoriei noastre si sunt cunoscute pentru iubirea si devotamentul lor fata de stapanul lor. O varietate mare de rase de pisici exista si, la fel ca toate vietatile, unele rase sunt mai iubite decat altele. Unele rase mai populare sunt Maine Coon, Ragamuffin, Persian, Bengal si Exotic Shorthair. Iata cateva dintre cele mai frumoase rase de pisici.

Maine Coon este cea mai mare rasa de pisica domestica si se mai numeste si „Gentle Giant”. Aceste pisici au o blana groasa si lana cu o gluga pe cap. Au un corp solid si lung, cu picioare lungi si au capete mari , urechi late si ochi in forma de migdale. Au temperamente placute si pot fi foarte loiali si prietenosi cu stapanii lor.

Ragamuffin sunt neobisnuit de blanosi. Acesti pisoi sunt foarte buni cu copiii si neobositi fata de jocuri si joaca. Sunt dezvoltati de persoane care isi doresc o pisica simpatica si alintata.

Persani au o blana deosebit de moale si abundenta. Aceste pisici au capul rotund, cu ochi mari in forma de migdale si linii subtile de la gheare la codite. Au un temperament iubitor si sunt foarte loiali cu stapanul lor.

Bengalii sunt un fel de pisica leoparz datorita liniilor leopard pe spate si picioare. Acesti pisoi plini de energie au urechi rotunjite si bucati stralucitoare, cu o blana mare si deosebita. Sunt prietenosi, curiosi si inteligenti.

Exotic Shorthail are o blana scurta si frumoasa. Acestia sunt nerabdatori cand vine vorba de joaca si au obiceiul de a se linge singuri foarte des. Au un temperament placut si sunt foarte atenti la oameni.

Indiferent de rasa pe care alegi, pisicile sunt companii de durata si iubitoare, facand o alegere excelenta pentru cei care isi cauta un nou prieten.

Rase de pisici tigrate

Tigrului este una dintre cele mai frumoase si recunoscute rase de pisici si exista mai multe subtipuri ale acestuia. Rasele de pisici tigrate, ce deriveaza de origine din specia Felis silvestris catus, au diferite subtipuri ale blanesei si tigraturii si reprezinta unul dintre cele mai apreciate tipuri de pisici.

Rasele de pisici tigrate sunt recunoscute si apreciate pentru aspectul lor exotic si individual. Printre subtipurile acestui tip de pisici se numara Bengal, Toyger, Chausie si Serengeti. Fiecare dintre aceste subtipuri de tigru are trasaturi specifice ce difera usor de la o specie la alta.

Bengal este una dintre cele mai populare tipuri de pisici tigrate. Blana sa are o tigratura specifica si pattern-uri de nuante de rosu, galben si crem, dar poate avea si un detaliu albastru, isi petrece o buna parte din zi activa si este o pisica vesela, iubareata si energica. Toyger-ul este de asemenea un subtip popular al tigrului, recunoscut pentru blana sa aurie si negre si pentru pattern-urile de tigratura de mare precizie. El are un temperament jucaus si inteligent, cu o mare doza de curiozitate.

Chausie este un subtip mai rar intalnit al tigrului si poate avea o culoare a blanitei ce variaza de la inchis la deschis si o tigratura galbena sau neagra. Desi, acest tip de pisica arata ca un tigru, de fapt are trasaturi fizice mai apropiate macelarului si este, de asemenea, o pisica inteligenta, vesela si muntoasa. Serengeti este, fara indoiala, cel mai apropiat subtip de pisica tigrata a lui Bengal si poate fi recunoscut dupa numeroasele sale stralucitoare nuante de galben si crem. Acest tip de pisica este jucaus si curios si tinde sa fie foarte atasat de persoana pe care o iubeste.

Toate aceste rase de pisica tigrata sunt cunoscute pentru personalitatea lor calduroasa si prietenoasa si pentru simtul aventurii pe care il au. Toate acestea sunt caracteristici perfecte pentru cei care doresc la casa lor un animal de companie energic si iubitor.