Bruce Lee: Filme, Copii, Avere, Inaltime, Cariera si altele

108 0

Bruce Lee a fost unul dintre cei mai influenți și iconici artiști marțiali din istoria cinematografiei. Cunoscut pentru abilitățile sale de luptă impresionante și carisma sa magnifică, el a reușit să își câștige un loc de frunte în industria filmului și în inimile fanilor din întreaga lume. Deși cariera sa a fost strălucitoare, viața lui Bruce Lee a fost, din păcate, prea scurtă, lăsând în urmă o moștenire impresionantă.

Acest articol se va concentra asupra mai multor aspecte ale vieții și carierei lui Bruce Lee. Vom explora filmele sale celebre, devenind astfel o legendă a cinematografiei de acțiune. Vom discuta, de asemenea, despre moartea sa tragică și impactul pe care l-a avut asupra lumii filmului.

Pe lângă abilitățile sale de actorie, Bruce Lee a fost și un maestru al artelor marțiale. Vom evidenția înălțimea sa remarcabilă și fizicul bine antrenat, care l-au făcut să fie un model pentru mulți aspiranți la artele marțiale.

Nu vom neglija nici viața personală a lui Bruce Lee, în care vom explora relațiile sale familiale și rolul său ca tată. De asemenea, vom aduce în discuție averea sa și modul în care a influențat viața sa și cariera.

În final, vom explora filmografia sa, enumerând cele mai importante și celebre filme în care a jucat, oferind astfel o privire de ansamblu asupra realizărilor sale remarcabile.

Prin acest articol, vom descoperi povestea și moștenirea unui om care a depășit barierele culturale și a devenit un simbol de curaj, putere și perseverență. Bruce Lee a demonstrat că visurile pot deveni realitate și că un om hotărât poate schimba lumea cu talentul și dedicarea sa remarcabilă.

Filme cu Bruce Lee

Bruce Lee a fost unul dintre cei mai mari actori martiali de toate timpurile. El a devenit cunoscut la nivel mondial pentru filmele sale de arta marţială despre luptatorul din perioada Chinei antice, care lupta împotriva răului.

Primul său film de succes, Oponentul invizibil, l-a făcut pe Bruce Lee superstar în toată lumea. Acest film de artă marţială l-a prezentat pe Bruce Lee ca pe un erou care luptă împotriva duşmanilor invizibili şi luptă pentru libertatea poporului său. Acest film a fost urmat de mai multe altele, printre care Operatiunea Dragostea, The Big Boss şi Furiunul Dragon.

Un alt film semnat de Bruce Lee care a cucerit inimile tuturor a fost Dragonul Roşu, în care Lee joacă rolul luptătorului care se lupta împotriva pericolului ce-l ameninţa pe poporul Chinei antice. Acest film a devenit unul dintre cele mai cunoscute producţii de artă marţială de până la momentul respectiv şi a rămas unul dintre cele mai apreciate de public.

Symbolul libertăţii, care a fost ultimele rol lui Bruce Lee înainte de moartea sa, prezintă lupta sa sângeroasă cu duşmanul său, a cărui intenţie era de a distruge libertatea poporului său. Acest film a captat imaginaţia tuturor, concretizându-şi contururile cu abilitatea Bruce Lee de a lupta şi de a-şi cuceri inimile tuturor cu arta sa marţială.

Toate filmele lui Bruce Lee au inclus o mare varietate de stiluri marţiale, de la mantis regală la lupte a unu-la-unu. Acestea au reprezentat o expresie artistică a abilităţilor sale marţiale uimitoare, care l-au făcut să fie unul dintre cei mai admiraţi actori de artă marţială vreodată.

Bruce Lee moarte

Actorul și teoreticianul de arte marțiale, Bruce Lee, a murit prematur pe 20 iulie 1973, la vârsta de 32 de ani, la Hong Kong. Această tragedie tristă a lăsat lumea întristată după moartea acestui fost campion de arte marțiale.

Bruce Lee a fost considerat cică prima super-vedetă a cinema-ului de acțiune și un promotor al artei marțiale, care a stabilit standarde în acest sport. A dezvoltat și definit o filozofie personală numită Jeet Kune Do, care se bazează pe principiul pragmatismului. Lee a fost unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, care a restartat franciza de cinema de acțiune și a crescut foarte mult popularitatea în rândul tinerilor. El a candidat la multe roluri de actorie în Statele Unite, dar a fost respins deoarece abilitățile lui de actriță erau considerate prea vulgare și ciudate.

Moartea lui Bruce Lee a rămas un mister, deoarece cauza exactă nu a fost stabilită. Cauza oficială a morții lui a fost un edem cerebral datorat unui traumatism cranian. De-a lungul anilor, au existat o mulțime de teorii și conspirații care explicau cauza morții lui. Exista teoria că moartea sa poate fi asociată cu folosirea unui medicament experimental, dar acesta a fost respins de către tribunalul de Hong Kong, care a concluzionat că decesul lui nu avea nicio legătură cu orice medicament.

Spectacolul și artistul Bruce Lee a lăsat o legendară amprentă asupra modelelor culturale ale lui Kung Fu și artei marțiale, în general. El a promovat și a dezvoltat celebrele sale tehnici de luptă și asemblări din filmele sale de acțiune și arte marțiale, care au rămas populare și după moartea sa. Efigia sa va fi în permanență adorată și respectată, deoarece rolul său în dezvoltarea artei marțiale a schimbat istoria acestora pentru totdeauna.

Bruce Lee avere

Bruce Lee (1940 – 1973) a fost unul dintre cei mai mari luptători, regizori, actori și filosofi din istorie. Practicând mai mult de 25 de ani arta marţială, Lee a devenit o legenda globală care a inspirat milioane de persoane de la liceeni la șefi de stat.

Acest carismatic star a câştigat milioane de dolari de-a lungul carierei sale de succes, însă ce s-a întâmplat cu averea acestuia? Pentru că Lee a fost o vedetă globală și prețul “bunurilor sale” a crescut semnificativ în timp, averea sa se poate estima acum la milioane de dolari.

Mostenitorii acestuia își folosesc averea pe care o moștenesc în continuare. Una dintre piesele cheie din moștenirea lui Bruce Lee o reprezintă filmografia sa, care include 12 filme și un număr impresionant de spectacole TV. Având în vedere că Lee a fost una dintre cele mai mari vedete ale anilor ’70, averea sa include și valoarea netă a numeroaselor interviuri acordate de el, pe parcursul carierei și după ce a decedat.

Fiica sa, Shannon Lee, se ocupă de administrarea a ceea ce Bruce i-a lăsat. Ea controlează toate materialele, filmele, fotografiile și alte active intangibile ce provin din moștenirea tatălui său și limitarea folosirii acestora fără permisiunea şi acordul sau expres.

Totuși, în loc să se folosească de acea avere pentru propriul ei folos, Shannon și fiul ei Brandon au decis să facă ceva bun cu ceea ce Bruce a avut. În ultimii ani, mai mulți bani din moștenirea lui Bruce au fost donaţi către diferite cauze caritabile și organizaţii filantropice, inclusiv către Centrul Bruce Lee pentru Prevenirea Arestării și Arta Martială și către Meciul Berkeley-Tsinghua.

Unii ani mai târziu, Bruce Lee a rămas o lozincă globală și o emblema a speranței și libertăţii. Averea lui Lee lucrează în continuare cu scopul de a educa oamenii și de a păstra memoria lui Bruce viuă.

Bruce Lee viata personala

Bruce Lee (1940-1973) a fost un filosof, actor si unul dintre cei mai mari marțialiști din istorie. Timp de ani de zile, a împins noțiunea de arta marțială la noi înălțimi, devenind un simbol universal al curajului și disciplinei. Viata lui a rămas controversată și foarte bine documentată pe parcursul anilor.

Lee s-a născut în San Francisco. A fost crescut de mama sa în Hong Kong și a început în curând să ia lecții de artă marțială. La vârsta preadolescentei, el a devenit unul dintre cei mai mari studenți ai lui Yip Man. Acesta l-a condus spre o cale marțială și Lee a devenit un marțialist remarcabil.

Dar Bruce Lee nu își limita practica arta marțială doar la terenul de lupte. El a devenit entuziasmat în scrisori despre filosofia arta marțială, ceva ce el a descris ca „cunoașterea propriei puteri”. El a devenit foarte vocal despre comunitatea marțiariștilor și a susținut cauza unei arte marțiale neprotejate.

Văzându-și succesul în lumea marțială, Lee a început să caute după o carieră în actoria de filme. În 1973, Lee se pregătea să lanseze o nouă franciză de filme, cunoscută ca „The Way of The Dragon”, prin care voia să arate maselor cum să se protejeze prin artele marțiale. Trist și neprevăzut, în mijlocul pregătirilor, Lee a murit dintr-un atac cerebral.

Ultimele sale scrieri și gânduri au vârât deci istoriei, copleșindu-ne cu uimirea și admirația față de unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. Bruce Lee a schimbat complet lumea artelor marțiale, lăsându-ne în același timp o moștenire de urmat și la care să ne racordăm în moduri multiple. S-a bucurat de memoria lui și și-a dedicat viața îndeplinirii unui singur vis: antrenarea și perfecționarea artelor marțiale pentru a fi mâna dreaptă a lui Dumnezeu.

Bruce Lee cariera

Bruce Lee (1940-1973), care un clip a popularizat luptele coreene și stilul de luptă cu mâinile goale, a fost unul dintre cele mai influente figuri din lumea artei marțiale. De la lansarea sa ca superstar globală în 1971 cu filme precum Fist of Fury, Enter the Dragon și Game of Death, Lee a avut o cariera care a deschis calea multor maeștri marțiali și filme martial-artistice locale și internaționale din perioada anilor 1970 și 1980.

Lee a început să învețe arte marțiale la vârsta de șase ani, sub îndrumarea Sifu Yip Man. În anul 1959, Lee s-a întors în San Francisco, unde și-a deschis propria școală de arte marțiale. Acolo, Lee a început să experimenteze cu tehnicile principale ale mai multor stiluri de luptă și să le unească într-un stil propriu pe care l-a numit Jeet Kune Do (JKD).

În 1965, Lee s-a mutat în Hong Kong, unde a început să joace în filme de televiziune și filme de cinema. Acestea au mers atât de bine, încât la sfârșitul anilor ’60 a fost numit unul dintre cele mai cunoscute staruri de cinema din Hong Kong. Pe lângă filme, Lee a scris și două cărți importante despre tehnicile sale de lupte cu mâinile goale, The Way of the Intercepting Fist și Tao of Jeet Kune Do.

În 1971, Bruce Lee a câștigat faima mondială cu lansarea filmului său de deschidere de la Hollywood, Fist of Fury (sau The Chinese Connection în Statele Unite). Acest film a fost urmat de Enter the Dragon, care s-a bucurat de mare succes la nivel mondial. Cu toate acestea, la scurt timp după ce a terminat luarea de acțiuni a lui Game of Death, Lee a murit la vârsta de 32 de ani de o criză brain aneurysm.

În ciuda morții sale timpurii, Bruce Lee a lăsat o moștenire permanentă în lumea artelor marțiale și a filmelor de acțiune. Astăzi, el este încă venerat în aceste domenii și a influențat generații întregi de marțiali și artiști de film.

Bruce Lee inaltime

Bruce Lee a fost unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați actori de martial-arts din istoria cinematografiei. El a fost, de asemenea, un inventator, regizor și filozof. Indiferent de ceea ce ai face-o, Lee era cunoscut ca o persoana dedicata si poate fi admirata de generatii intregi pentru contribuțiile sale la artele marțiale si la cultura populara. Una dintre întrebările pe care mulți oameni au avut despre Lee este inaltimea sa.

Bruce Lee este un om mic, înălțimea sa oficială fiind de numai 1.65 metri. Acest lucru îl face să fie unul dintre cei mai mici actori si luptatori de arte marțiale din istorie. Desi mic de inaltime, a crezut mereu ca performanța și abilitatea erau mai importante decât proporțile. El a demonstrat în numeroase ocazii că excesul de mușchi nu este întotdeauna eficient în lupta, ceea ce face ca Bruce Lee sa fie unul dintre cele mai populare modele de luptatori de pe Ecran.

Inaltimea lui Bruce Lee nu a fost importanta in niciun fel in imensa sa contributie la cinematografie si artele marțiale. Cu toate acestea, multi fani si admiratori ai lui Bruce Lee au rău insemnate prin faptul că el, desi mic, a reusit sa depaseasca toate asteptarile si sa devina unul dintre cei mai mari invatați ai artelor marțiale. Acest lucru dovedește că visele pot fi atinse, indiferent de inaltime sau de vârsta ta.

Bruce Lee filmografie

Bruce Lee (1940-1973) a fost un actor, regizor, martial artist si filozoful american de origine chineza cunoscut in special pentru rolurile sale din seria de filme de actiune „The Big Boss”, „Fist of Fury” si „Enter the Dragon”. Acesta a influentat profund stilul sau de filmare prin utilizarea tehnicilor sale de luptatori, ceea ce a schimbat radical forma filmelor de arta martiala si a influentat numeroase generatii de actori de arta martiala. Filmografia lui Bruce Lee este formata din opt filme realizate inainte de moartea sa.

The Big Boss (1971)

Primul film al lui Bruce Lee, “The Big Boss”, a fost produs in 1971 si a fost al doilea sau rol principal in film. Acesta il infatiseaza pe Lee in rolul lui Chen Zhen, un migrant chinez care se alatura unor alti lucratori in Thailand pentru a lucra la o fabrica de gheata in care se ascunde o retea de prostitutie si droguri interzise. Filmul a fost un succes enorm, incasand peste 3 milioane de dolari in doar 72 de ore si devenind cea mai de succes productie cinematografica mondiala de la acea vreme.

Fist of Fury (1972)

A doua productie a lui Bruce Lee, „Fist of Fury”, este cea mai claustrofobica si violenta dintre filmele lui. Acesta il infatiseaza pe Chen Zhen( rolul jucat de Lee) un luptator chinez care se intoarce acasa la dojo-ul sau provocat de moartea iubitei sale si care se lupta impotriva unui grup de japonezi legati de incidentul care l-a facut sa piarda pe cea pe care o iubea. Filmul a devenit repede unul din cele mai cunoscute pelicule ale sale, avand incasari de aproape 22.000.000 de dolari.

The Way of the Dragon (1972)

„The Way of the Dragon” a fost scris, producator si regizat de Lee in anul 1972. Acesta prezinta povestea lui Lee in rolul Tang Lung, un manuitor chinez care se lupta cu un grup de gangsteri japonezi care au preluat un restaurant din Roma. Filmul contine si una dintre cele mai memorabile confruntari dintre Lee si americanul Chuck Norris. Cu incasari de aproximativ 17,7 milioane de dolari la nivel mondial, filmul a ramas unul dintre favoritii fanilor lui Bruce Lee.

Enter the Dragon (1973)

Filmul „Enter the Dragon” a fost ultima productie ale lui Bruce Lee si a fost produsa anul 1973. Acesta prezinta Lee in rolul lui Lee, un agent selectat de o agenta secreta britanica pentru a investiga o insula privata condusa de un principe de droguri interzise. Aceasta a fost prima productie de la Warner Bros. in care japonezii si chinezii au lucrat impreuna si a avut un succes global urias strainand aproape 25,0 milioane de dolari.

Game of Death (1978)

„Game of Death” a fost ultima filmografie finalizata si lansata in 1978, din filmarea setului de stunts pregatite de Bruce Lee pentru a lua parte la actiunea majoritatii filmelor sale. Acesta prezinta Lee in rolul verisoarei sale, Billy Lo, care cauta razbunare pentru moartea prietenului sau si care urmareste sa ajunga in varful unei piramide misterioase cu mai multi niveluri pline de diferite arta martiala.

Filmografia lui Bruce Lee este formata din opt filme, cea mai mare fiind „Enter the Dragon”, care si-a incasat aproximativ 25 milioane de dolari la nivel mondial. Fiecare din filmele sale are propriile ieșiri pline de actiune, aducand mare parte din viziunea lui distincta despre arta martiala pe Pecetea chineza.