Filme cu sfarsitul lumii: Cele mai incitante filme

80 0

Tema sfârșitului lumii a fascinat oamenii de-a lungul timpului și a inspirat numeroase creații cinematografice captivante. Filmele cu sfârșitul lumii ne poartă într-un univers plin de suspans, acțiune și emoție, explorând scenarii apocaliptice și provocându-ne să ne imaginăm cum ar fi viața în fața unor amenințări majore. În acest articol, vă vom prezenta cele mai incitante filme cu sfârșitul lumii, care vă vor transporta într-o călătorie tulburătoare și plină de adrenalină.

Vom începe prin a explora filmele cu sfârșitul lumii din anii 2016 și 2015, oferindu-vă o perspectivă asupra producțiilor recente care au explorat acest subiect palpitant. Aceste filme vă vor provoca imaginația și vă vor plasa în mijlocul scenariilor apocaliptice, în care omenirea se confruntă cu amenințări iminente și trebuie să lupte pentru supraviețuire.

În secțiunea dedicată filmelor cu sfârșitul lumii din anul 2022, veți descoperi producții recente care explorează teme contemporane și aduc în prim-plan scenarii îndrăznețe și captivante. Aceste filme vă vor oferi o privire în viitor și vă vor provoca să reflectați asupra lumii noastre actuale și a posibilelor sale destine.

Vom explora și filmele cu sfârșitul lumii din anii 2017 și 2018, oferindu-vă astfel o imagine mai completă asupra diversității producțiilor care abordează această temă fascinantă. Fie că este vorba de dezastre naturale, pandemii globale sau invazii extraterestre, aceste filme vă vor captiva prin efecte speciale impresionante și povestiri pline de tensiune.

Haideți să explorăm împreună cele mai incitante filme cu sfârșitul lumii și să ne lăsăm prinsi într-o călătorie epică și înfricoșătoare. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor thrillere apocaliptice, a unor drame emoționante sau a unor povestiri sci-fi complexe, aceste recomandări vă vor oferi o varietate captivantă de opțiuni pentru a vă bucura de fascinația și tensiunea oferite de aceste producții cinematografice.

Filme cu sfarsitul lumii 2016

Zilele apocaliptice par sa fie intotdeauna la moda. Din “Terminator” si “Armageddon” la “Mad Max: Fury Road” si “The Hunger Games”, tot mai multi regizori ofera o perspectiva lugubra si emotionanta a viitorului prin filmele lor. Din fericire, nu trebuie sa asteptam pentru a vedea daca scenariul dezastruos al acestor filmelor se va concretiza. Accesul facil catre cinematografe si platformele online de film au permis spectatorilor din toate colturile lumii sa vada cateva dintre cele mai captivante filme despre sfarsitul lumii de anul acesta.

“I Am Legend” – Unul dintre cele mai faimoase filme cu sfarsitul lumii a fost “I Am Legend”. In acest film, vedem o lume post-apocaliptica dominata de mutantii care ameninta restul populatiei. William Smith joaca rolul eroului Robert Neville care incerca sa salveze ce va mai salva. Aceasta valoroasa calatorie de a reda o lume arsa de apocalipsa este captivanta si emotionanta.

“Oblivion” – “Oblivion” ne prezinta o lume post-apocaliptica, in care resturile tehnologiei noastre vestigiale incearca sa se regaseasca si sa creeze ceva nou. Tom Cruise joaca rolul principal al filmului, luptand impotriva unei armate de extraterestrii pentru a salva lumea. Acest film ne ofera o perspectiva mai realista a sfarsitului lumii, demonstrand cat de usor ar fi sa creeze un dezastru.

“Hail, Caesar!” – Un film von umor, “Hail, Caesar!” se bazeaza pe greseli comice facute de razboinicii biblici. In acest film, niste razboinici vin sa salveze lumea de la un destin apocaliptic si ofera spectatorilor momente inconfundabile, in timp ce mai toti actorii jucand rolul eroilor.

“Zombieland” – Acest film apocaliptic creativ este despre cei patru protagonisti care parcurge lumea in cautarea unui loc in care sa traiasca in siguranta din cauza eruptiei unui virus mortal, umpland scaunele de cinema cu rasete. Cu o mare selectie de camere vechi, joaca profesionista si efecte speciale memorabile, “Zombieland” ramane cel mai bun film despre sfarsitul lumii din ultimii ani.

Indiferent de modul in care actioneaza, aceste filme despre sfarsitul lumii de anul acesta sunt distractive si captivante. Cu entuziasm si actioneaza indraznete, aceste prezentari ale destinului apocaliptic pun fata in fata sentimente mai profunde despre situatia actuala a umanitatii.

Filme cu sfarsitul lumii 2015

În ultimii ani, au avut loc mai multe filme care se focusează pe sfârșitul lumii, ilustrând temeri ale lumii moderne și atmosfera frenetică de pe scena globală. Acestea includ zombie, epidemii globale, devastarea unei superputeri și chiar atacul unui asteroid. În 2015, a avut loc lansarea unui număr mare de astfel de filme, care explorează toate tipurile de scenarii de sfârșitul lumii. Iată unele dintre cele mai populare filme cu sfârșitul lumii lansate în 2015, care prezintă povești de ultimă șansă, lupte pentru supraviețuire și eroi inovatori.

 1. The Maze Runner: Scorch Trials – Aceasta este o continuare dramatică a avansată din seria The Maze Runner. Acțiunea are loc într-o lume post-apocaliptică în care un grup de adolescenți trebuie să lupte pentru supraviețuire în timp ce încearcă să ajungă la o cale de evadare dintr-un labirint nepericulos. Desigur, această lume oferă provocări nouă și dezastre în formă de zombie, virusuri și prădători.

 2. Mad Max: Fury Road – Aceasta este o poveste spumoasă despre supraviețuirea post-apocaliptică și într-un univers post-industrial. Un grup de supraviețuitori trebuie să lupte împotriva unui conducător tiranic și al gruprii sale de lași, în vreme ce încercau să se salveze. Cu o serie de conflicte, acest film se concentrează pe acțiune și eroismul pe care îl oferă.

 3. The Hunger Games: Mockingjay Part II – Această ultimă parte a trilogiei The Hunger Games dezvăluie că rebelii au reușit să cucerească capitala Capitolului, răsturnând regimul tiranic. Cu toate acestea, războiul se află încă departe de sfârșit, iar supraviețuitorii trebuie să facă față provocării unei materializări a sfârșitului lumii. Eroul principal al filmului trebuie să lupte pentru a salva țara de o devastare totală.

 4. San Andreas – Acest film catastrofic vizează un scenariu în care California este decimată în urma unui cutremur devastator. Acțiunea are loc pe măsur ce un pompier din Los Angeles încearcă să-și salveze fiica din zona dezastrului și să oprească scăpările din zona cutremurului. Cu asaltul evenimentelor de la fiecare colț al stării, San Andreas oferă o mulțime de acțiune și dramă.

 5. The final Girls – Acest film a avut loc într-o lume de coșmar in care heroine principale sunt forțate să se confrunte cu o serie de creaturi terifiante. Ea trebuie să se lupte pentru a-și salva prietena și mai mulți supraviețuitori din această lume virtuală.

Cel puțin unul din aceste cinci filme cu sfârșitul lumii lansate în 2015 ar trebui să satisfacă gusturile cuiva care caută o poveste de sfârșitul lumii bună. Acestea explorează diferite teme și scenarii, precum și sunetele și efectele speciale moderne. În plus, acestea explorează idei și teme interesante, cum ar fi supraviețuirea, curajul și rezistența.

Filme cu sfarsitul lumii 2022

În ultimii ani, sfera cinematografică a oferit audiențelor sale numeroase filme bazate pe ideea apocalipsei și a sfârșitului lumii. Aceste filme dezbat ideea că, la sfarsitul lui 2022, sfârșitul lumii poate să devină realitate. Unele dintre aceste producții cinematografice înfățișează scenarii realiste, în vreme ce altele le vehiculează pe cele cu caracter fantastic, conținând subiecte precum extratereștrii sau alte creații ficționale. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre filmele despre sfârșitul lumii în 2022, pe care cinefilii ar trebui să le vadă:

 1. Armageddon

Regizat de Michael Bay, Armageddon se concentrează pe luptele unor soldați și astronauti pentru a opri un asteroid devastator care se ȋndreaptă către Pămant. Din echipa lui Bruce Willis se formează un grup de misiune neobișnuită, format din mineri și astronauti. Aceste personaje ficționale trebuie să se sacrifică pentru a salva Terra, și sunt gata să facă totul pentru a-și îndeplini misiunea.

 1. The Day After Tomorrow

În acest film, prezentat de Roland Emmerich, o forță naturală devastatoare destabilizează sistemul de distribuție planetar și aduc schimbări dramatice climatice ale Pământului. În timp ce Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid și Sela Ward încearcă să survină, condițiile meteo extrem de schimbătoare aduc la viață vijelii și tărâmuri înghețate, împiedicându-i pe cei din acest grup să se salveze singuri.

 1. La dernière maison sur la gauche

Scenariul acestui film bine realizat, oferit de Wes Craven, este inspirat din vechiul scenariu matur al său, pentru La Mâl Lâst Hûs ân La Gâuch. Acțiunea se desfășoară în 2022, o poveste tristă pe care o parte din cei care prezintă personaje feminine, sunt împotriva marii catastrofe. Strâmtorându-și câmpul de acțiune, acțiunea este concentrată pe Franța, unde un grup de tineri este ținut captiv și spionat de o bandă semnificativ de extratereștri, și trebuie să se salveze de spectacolul de distrugere care se apropie.

 1. 2012

Regizat de Roland Emmerich, acesta este un film bazat pe sfârșitul catastrofic al lumii, ceea ce face din acesta o concluzie sigură pentru întraga sa dramă. Povestea prezintă cum familia Jackson, condusă de John Cusack, trebuie să stea mărturie pentru prăbușirea totală a lumii și apocalipsa globală. Personajele din filme trebuie să facă față realității crunte a apocalipsei și să încerce să se salveze, în pofida forțelor naturale devastatoare.

 1. This Is The End

Acest film comedia de Seth Rogen și Evan Goldberg se concentrează pe ceea ce se întâmplă atunci când vedete de Hollywood încearcă să se salveze de sfârșitul lumii în 2022. Un grup de vedete, care includ pe Chanig Tatum, Emma Watson, Rihanna și Chris Evans, sunt surprinși când unul dintre prietenii lor se transformă într-un demon bizar. Scena se întoarce într-o groază comică, extrem de amuzantă, acolo unde toată lumea încearcă să supraviețuiască cât mai eficient posibil.

Acestea sunt doar câteva dintre filmele cu sfârșitul lumii în 2022 care au fascinat cinefilatorii din întreaga lume. Toate aceste producții cinematografice sunt pline de acțiune și dramă, iar scenariile și personajele lor interesante au fascinat telespectatorii.

Filme cu sfarsitul lumii 2017

În 2017, cinematografia a oferit o mulțime de filme cu sfârșitul lumii. Acestea apar în diverse genuri, de la filme de acțiune la povești de dragoste sci-fi și horror post-apocaliptic. Acestea i-au oferit spectatorilor o mulțime de aventuri, fie că au fost înconjurați de zombie, alte forme de viață extraterestră sau de catastrofe naturale. Dacă ai putea să calatoresti în timp, lumea arată foarte diferit în 2017. Iată câteva dintre cele mai bune filme cu sfârșitul lumii din anul care tocmai s-a încheiat.

„The Dark Tower” – Acest film de acțiune inspirat din romanul lui Stephen King a fost lansat în august 2017 și a oferit spectatorilor o imagine clasică „sfarsitul lumii”. Filmul descrie o lume într-un război continuu între bun și rău, în care lumea este amenințată cu distrugerea ei. Eroii vin împreună pentru a salva lumea, folosindu-și magia și abilități speciale pentru a-i salva de la pericol.

„Mother!” – Acest thriller psihologic a lui Darren Aronofsky este o poveste despre furia divină și distrugerea pe care o generează. Poveștile de dragoste forțată și oamenii care sfidează voința divină sunt temele prezentate în acest film, care oferă un sfârșit înfricoșător al lumii.

„Geostorm” – Acest film de acțiune științifică se învârte în jurul unei misiuni de salvare a Pământului în mijlocul unei catastrofe de proporții globale. Vom vedea că personajele sale se luptă mai greu cu fiecare zi pentru a opri un sfârșit probabil al lumii, o mare furtună care ranjeste intreaga planeta.

„The Last Jedi” – Acest film action-packed a aparut in decembrie 2017 și a oferit spectatorilor un sfârșit cu adevărat epic al lumii. Va trebui să luptați pentru salvarea galaxiei de un nou și teribil inamic în acest film, care are o mulțime de elemente de acțiune și aventură.

Indiferent ce genuri ai prefera, 2017 a oferit o mulțime de filme cu sfârșitul lumii pentru care te poti bucura. Dacă te uiți înapoi în acest an, este uimitor să vezi câte povești au fost prezentate pe marele ecran, toate privind distrugerea și reînnoirea noastră a lumii.

Filme cu sfarsitul lumii 2018

Filmele cu sfarsitul lumii sunt un punct de atractie si interes pentru un numar tot mai mare de publicuri, mai ales in ultima vreme, cand acest tip de filme au inceput sa castige popularitate.

Pentru cei care sunt fascinati de acest gen, 2018 ofera nu doar filme ambitioase, ci si filme unice si creative, care aduc un nou mod de a privi sfarsitul lumii. De la comediile zombi la post-apocalipsa, urmatoarele sunt doar cateva dintre cele mai bune filme din 2018 care gasesc modalitati imaginative de a aborda finalul lumii.

 1. The Cloverfield Paradox – filmul de baza in Cloverfielduniverse si prequelul lui 2008 a fost lansat pe Netflix in martie 2018, surprinzand pana si cei mai loiali fani ai francizei. Acest film foarte discutat, care exploreaza consecintele testarii masinii de cercetare din spatiul exter.

 2. The Last Sharknado: It’s About Time – cel de-al saselea film din franciza Sharknado a fost lansat in august 2018, reunind lumea apocalipsei si eroii Sharknado intr-o aventura temporal-distructiva unica in felul sau.

 3. Annihilation – lansat in luna februarie 2018, acest film de science fiction se concentreaza pe aventura Exprimentului X, o misiune infloritoare care poate fi raspunsul finalului unei lumi.

 4. Overlord – odata lansat si mai tarziu in 2018, acest film de actiune ofera o perspectiva militara asupra potentialului sfarsit al lumii. Urmând misiunea unei trupe parcurse care se lupta pentru a face fata caratacilor zombie, acest film ofera terifianta directie a unei lumi aflat in criza.

 5. Avengers: Infinity War- in sfarsit, Infinity War este o oferta de sfarsit al lumii bazata pe o profetie fan-favorite. Lansat in aprilie, acest film urmariete Black Order si Thanos in efortul lor de a aduna cele 6 Pietre ale Infinitului, moment in care evenimentele se precipita intr-unul dintre cele mai dramatice sfarsituri ale lumii vazute vreodata.