Filme cu vikingi: Top filme istorice cu vikingi

78 0

Descoperă lumea mistică a vikingilor prin intermediul acestui articol în care vom explora câteva dintre cele mai captivante filme istorice cu vikingi. Aceste povești epice aduc în prim-plan legendarul popor nordic, cunoscut pentru curajul lor în bătălii, aventurile lor îndrăznețe și cultura lor fascinantă. De la filme recente care ne oferă o perspectivă proaspătă asupra vikingilor, la clasice care au cimentat mitul acestui popor în conștiința colectivă, acest top de filme cu vikingi te va purta într-o călătorie inedită prin era vikingilor.

Indiferent dacă ești pasionat de istorie sau pur și simplu dornic să explorezi legende vechi, acest articol îți oferă o selecție diversă și interesantă de filme cu vikingi. De la producții recente la cele mai vechi, de la aventuri pline de adrenalină la drame profunde, lista de filme cu vikingi pe care o vom explora acoperă toate gusturile și preferințele. Iată mai jos cele mai bune filme cu vikingi care merită să fie vizionate!

Filme cu vikingi noi

Filmele cu vikingi au captat intotdeauna atentia publicului, incantand vizitatorii cu aventuri istorice remarcabile. Acum, cu numeroase filme noi pe horizon, pasionatii vikingi pot vedea la cinematografii noi si mai multi eroi din aceasta perioada.

Departe de a fi invechite, filmele cu vikingii au primit recenzii pozitive din partea criticilor cinematografici in ultimii ani. Fortele ciudate (2019) si Extrase din Ragnarok (2019) sunt o parte din filmele recente ce ii prezinta pe vikingii ca eroi luptand cu duhurile mitologice si demoni in cea mai pura aventura epica. Si Vikings (2013-20) a marcat un deceniu intreg cu istoria sa bogata si epica.

Printre cele mai asteptate filme vikingi noi se numara The Northman (2020), care prezinta eroismul vikingilor si superstitii vikingesti. Filmul, cu Nicole Kidman si Alexander Skarsgard in roluri principale, promite sa fie una dintre cele mai epice aventuri istorice oferite pe imensul ecran.

Sailcloth (2020) avanseaza elementele mitologice si fantastice ale vikingilor prin urmarea unei cercetari si a unei explorari a imaginii unei leprechaun plimbatebte. Credintele vikingaze si legaturile lor cu artele vorbitului isi fac loc in acest scenariu uimitor.

Hilbirgland, The Good Son (2020) prezinta povestea unei vechi familii vikingilor care se lupta pentru putere si control. Filmul arata cum soarta si familia pot schimba si cum adevarul adanc ascuns poate chiar sa elibereze sau sa constranga.

Totul in legatura cu lumea noua si covorul vikingilor se deschide cu premiera cinematografica a lui The King’s Man (2020). Aceasta poveste istorica si epica de actiune si aventura ii prezinta pe vikingi in lupta pentru libertate si dreptate impotriva regilor.

Cu noi filme fermecatoare pe covorul vikingilor, fanii istoriei si a epului vor fi incantati sa vada episoade noi si sa se bucure de istoria vikingilor prezentata in imagini ultra-realiste si cinematografice.

Filme cu vikingi 2017

Recent, cinema-ul a vazut o explozie a producțiilor de filme de aventuri cu elemente de fantezie bazate pe mitologia si cultura vikingilor. Obiectul acestor filme este de obicei epopeea vikingilor, scena lor de bază fiind de asemenea secolul al optsprezecelea. Aceste filme sunt cunoscute pentru extraordinarele sale scene de acțiune și lupta, precum și pentru caracterele istorice interesante si unde nesfarsite. Filmele vikingilor au devenit populari in ultimii ani și au generat interesul unui public extins.

Unul dintre aceste filme cunoscute și notabile este “Valhalla Rising”, regizat de Nicolas Winding Refn și lansat in 2009. Acest film urmărește povestea lui One-Eye, un colonist viking feroce și nebun care se alătură unei călătorii spre misteriosul Valhalla, regatul vikingilor. La fel ca in mitologia nordică, Valhalla este un loc înfiorator, unde se presupune că cei mai buni luptători vikingi se adună într-o luptă finală, deși destinația finală a acestui film este ceva mai uman și mai liniștit.

O altă productie de succes este “Northmen: A Viking Saga”. Acest film a fost creat in 2014, iar actorii principali includ Tom Hopper (“Game of Thrones”) și Ryan Kwanten (“True Blood”). Northmen povesteste despre principiul Ghangis Khan și l-a trimis pe un grup de vikingi intr-o misiune pentru a-l salva din ghearele raidurilor inamice. Incursiunea poarta echipajul viking într-o călătorie la limita suportabilă, precum și in lumi in care se așteapta cel mai puțin.

Un al treilea film se numește “The Vikings”. Acest film, care a avut premiera in 1958, transport amestecul perfect de ficțiune istorica, eroism plin de sânge și dragoste interzise al lui Kirk Douglas si Tony Curtis. Acest film face o explorare a conflictelor de familie si ducele, precum și bataliile violente din acea era.

O solutie de încheiere a listei noastre de filme cu vikingi este “Vikings of the Five Clans”. Acest film s-a lansat in 2017 și spune povestea unei familii regale nordice care înfruntă razboaie de succesiune, dragoste interzise și lupte de clanuri. Acest film ofera un spin modern pe pictura istorica a vikingilor și contine multe scene emotionante și scene de acțiune.

Filmele cu vikingi pot fi extrem de captivante si ofera un mix uimitor de lupte de clanuri și incredinta vikinga. De la actiunea exploziva si aventuri palpitante la dragoste și violență, aceste filme sunt un mod excelent de a captura spiritul eroic și de aventură al vikingilor antici.

Cele mai bune filme cu vikingi

Vikingii sunt una dintre cele mai faimoase embleme ale culturii scandinave, iar istoria lor s-a transformat în nenumărate povești de epopei și filme. Din fericire, există o varietate de filme cu vikingii de care să te bucuri, cu titlurile clasice și mai puțin cunoscute, plus poveștile inovatoare care redefinesc comorile cinefililor. Iată unele dintre cele mai bune filme cu vikingi pe care ar trebui să aibă fiecare în arsenalul său de filme.

  1. Vikings (2013-): Serialul istoric History Channel transmis de aproape 9 ani a reușit să se înrădăcine profund în topurile fanilor de film. Serialul se concentrează asupra ambițioasei călătorii a liderului tribului viking Ragnar Lothbrok, însoțit de soția sa Lagertha și frații săi Rollo și Siggy.

  2. Suntem Războinici (2020): Filmul de acțiune regizat de Nia DaCosta este un salvator modern al conturilor de vikingi. Cu o distribuție integrată bine-cunoscute, precum Chris Pine și Alexandru Skarsgard, povestea urmărește misiunea lui Beowulf de a-l salvare pe tânărul rege Hrothgar și să împiedice invazia vikingilor.

  3. The 13th Warrior (1999): Regizat de John McTiernan, acest film bazat pe romanul “Eaters of the Dead” de Michael Crichton îndeplinește toate dorințele unui film de epopee. Mareata expediție a lui Ahmed Ibn Fahdlan, căpitanul de vulturi, și structura sa de trucuri de luptă primitivă face această povestea o privire frumoasă asupra vikingilor.

  4. Longship (2020): Regizat și scris de Tim Rakoj, această producție Netflix are în centrul său o tânără vikingă numită Stora, care își începe calea de la un războinic la un căutător de comori. Acest debut de film istoric animat excelent și colorat este încărcat de aventură și fruntași Viking.

  5. Nord Vesting (2003): Acest film biografic spune povestea lui Ragnar Lodbrok, un tânăr pescar care devenea liderul tribului viking și fondatorul legendar al dynastiei vikings Yarres. Acest film bazat pe fapte istorice vă oferă o privire în imaginea culturii tribului viking, a existenței sale și a luptei lor pentru a se emancipa și a deveni magnifici.

Orice fan al culturii vikingi ar trebui să se bucure de aceste povești epice de epocă în acest moment! Dacă ați văzut toate aceste filme, iată câteva titluri mai puțin cunoscute pe care să le urmăriți în continuare: How to Train Your Dragon (2010), Erik the Viking (1989) și Northmen (2014).

Filme cu vikingi 2018

De-a lungul anilor, Scandinavia a fost sediul unei culturi uimitoare, primite și înlocuite în ultimul secol în cultura noastră modernă. Filmul 2018 a adus încă un declin al regiunii prin lansarea mai multor filme interesante cu tema vikingilor. Acestea au oferit o privire strânsă asupra vieții și religiei vikinge. Și, cum ar fi de așteptat de la acest-subiect, filmele înglobează eroismul, luptele, misterul și spiritualitatea.

Vikings – Această serie TV a primit o mulțime de atenție în 2018 și este una dintre cele mai de succes din ziua de astăzi. Seria se concentrează pe domnia lui Ragnar Lothbrok și cum a jucat un rol-cheie în consolidarea puterii regatului viking. Această poveste măsurată și echilibrată abordează conflictele religioase, familiare și politice. Actorul priincipal, Travis Fimmel, a contribuit la succesul nostru al acestei mega-vizionate adaptări moderate a istoriei Scandinaviei antice.

The Breadwinner – acest film animat a luat IFF 2017 și 2018 prin furtună. Cu un scenariu bazat pe romanul lui Deborah Ellis, acest film se concentreaz și vorbește despre libertatea de a fi cineva. Parvana, copilul președinte, se exprimă prin ceea ce alege să faca, oferind uneori niveluri semnificative și profunde de înțelegere culturală și socială.

Westworld – Wesworld a extins universul din 2018, această adaptare a filmului din 1973, a adus o privire mult mai profundă asupra istoriei vikingilor. Acest show de SF se concentrează pe viața etichetată și trasă în interiorul zonei speculative, luptând să se adapteze și să se confrunte, să se teamă și să se refacă.

Thor: Ragnarock- Această continuare a seriei Marvel Cinematic Universe prezintă o versiune extinsă a poveștii aseturii Asgard, împreună cu luptele, haosul și eroismul. Făcând referiri istorice și vindecând referințele la miturile scandinave, acest film urmărește povestea seturilor Asgard, care se luptă pentru a-și salva țara de la distrugere.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme cu vikingi din 2018. Sunt amuzante, intractive si ofera o privire profunda asupra culturii si vietii vikingilor. Aceste filme va pot oferi o privire interesanta asupra acestor eroi antici si asupra culturii lor.

Filme cu vikingi 2015

2015 a fost un an foarte important pentru filmele cu vikingi, cu o serie de producții epice disponibile pe marile ecrane. Aceste filme prezintă istoria și cultura vikingilor, înfățișând luptele acestor familii arzătoare și aventurile lor de peste mări. Iată câteva filme cu vikingi pe care trebuie să le vezi în acest an.

  1. Northmen – Un sezon al războiului (Northmen – A Viking Saga): Regizat de Claudio Fäh, Northmen este un film de aventuri despre o mică trupă de vikingi care pleacă pe o călătorie de peste mări, pentru a deveni cei mai temuți invadatori și luptători din vremea lor. Acționați de Tom Hopper, Charlie Murphy și Ken Duken, vikingii se confruntă cu urmările conflictelor dintre triburi și cu pericole neliniștitoare care pot afecta stabilitatea și onoarea lor.

  2. Vikingii (Vikings): Acest grupat de serial de televiziune de la History Channel este bazat pe visele și întâmplările lui Ragnar Lothbrok, un viking legendar. Acționat de Travis Fimmel, Katheryn Winnick și Alexander Ludwig, în primul sezon, acest serial prezintă lupta teribilă a vikingilor pentru a pătrunde mai adânc în ținuturile străine și istoria terifiantă a lui Ragnar. Sezonul cinci al serialului va debuta în 2016.

  3. Vânătorii de Munte (Mountain Men): Lui Jack, protagoniștii acestui film, îi place să se retragă în vârful munților săi măreți. Acolo el întâlnește un grup de vikingi care se luptă pentru onoarea lor și pentru a-și apăra teritoriul. Acum Jack se alătură lor, pentru a ajuta vikingii să câștige lupta, dar se trezește în ultimele momente cu o altă luptă și secret misterios pe care și le-a luat asupra sa. Vânătorii de Munte este un film cu Christopher Rain, Stig Fagerland și Graham Beney.

  4. Clopotul lui Valhalla (Valhalla Rising): în acest film, vikingii își încep călătoria ei în vremea vikingilor pentru a descoperi o lume necunoscută și necunoscută. Acționat de Mads Mikkelsen, Gary Lewis și Jamie Sives, Clopotul lui Valhalla prezintă peripețiile lor de a-și descoperi destinația și provocările pe care le întâmpină. De asemenea, prezintă lupta lor împotriva unor monștri periculoși, precum și stilul de viață al vikingilor.

¥ Astfel, 2015 a fost un an important și interesant pentru filmele cu vikingi. Toate filmele enumerate deasupra oferă o cutremurătoare experiență de aventuri și mai adânci aspecte culturale ale acestor triburi puternice. Sper să le încercați și să vă bucurați de aceste filme.

Filme cu vikingi Netflix

Filmele Netflix cu tematica vikingă au definitiv ceva pentru toată lumea. Cu titluri unice și captivante, aceste producții extind limitele imaginilor care ne ies în minte când gândim la această civilizație legendară.

Primul din această serie, Northmen – A Viking Saga, e un produs de acțiune, plin de viață. Este despre o echipă de vikingi călători care navighează pe mările scandinave, în timp ce se luptă cu dușmani încăpățânați, cu comploturi, cu nevoi urgente de supraviețuire, chiar și cu forțe din natura nedespărțită.

Si Valhalla înfățișează drama vikingilor din Anglia și Scoția medievală. Acțiunea se concentrează pe vikingii Ragnar Lothbrok și sora sa, călători care încearcă să navigheze peste vaste teritorii scandinave în căutarea aventurii și a gloriei. Această ecranizare prezintă în mod precis viața de cuplu și unicitatea vikingilor în prima lor călătorie spre civilizația luminată.

Vikingii Vikingii sunt un alt film inspirat de acest subiect. Acest film spune povestea lui Ragnar, un viking temerar și supraviețuitor, care călătorește în Islanda pentru a-și găsi scopul atunci când este pe punctul de a-și fructifica destinul. Ragnar se confruntă cu primejdii și mulți dușmani feroce în această călătorie, cum ar fi coaliția trolilor și dragonilor uriași.

O altă optiune este Westworld. Acest film spune povestea unui grup de vikingi care se aventurează până într-o lume a magiei și pierdută, unde trebuie să înfrunte și să supraviețuiască la vrăjitoarele și Ianse de aur ale acestei lumi. Acest film ne demonstrează o lume a adevăratei avantaje, un spirit liber și sincer, aproape de o eră perdută a vikingilor.

Dacă sunteți în căutarea unui film profund și inteligent, The Vikings e alegerea perfectă. Acest film se bazează pe viața lui Ivar The Boneless (Ivarken), viking legendar și conducător al tribului Danmark, înregistrată în istorie pentru brațele sale puternice și strategia rafinată. Acest film aduce vikingii înapoi la viață, prin prisma fantezie, drama și lupta sa calea muls.

De asemenea, Final Winter e un alt film Netflix inspirat din mila ostilelor vikingilor, capturând mai mult accidentul și spațiul campului de bătaie. Această ecranizare se concentrează pe mulțimea vikingă care luptă contra o forță puternică și copleșitoare de sub amenințarea unui foc greu de stins.

Aceasta lista doar captează suprafata a ceea ce filmele cu vikingi Netflix au de oferit. Fie gata să te antrenezi și să te rupi din poteca comună și să te bucuri de vacanța vikingă.