Michael Jackson: Avere, Cariera, Sotie, Vitiligo si altele

89 0

Michael Jackson, unul dintre cei mai remarcabili și influenți artiști din istoria muzicii, a lăsat o amprentă profundă asupra industriei muzicale și a culturii populare în general. Într-o carieră impresionantă care a acoperit mai multe decenii, el a câștigat milioane de inimi și a devenit un simbol al talentului, inovației și creativității.

Când spunem Michael Jackson, prima imagine care ne vine în minte este cea a unui performer extraordinar, cu o voce puternică și un stil de dans inconfundabil. Albumul său “Thriller” a devenit un fenomen global și este considerat unul dintre cele mai vândute și mai apreciate albume din toate timpurile. Prin hiturile sale, coregrafiile spectaculoase și energia sa debordantă, Michael Jackson a reușit să revoluționeze lumea muzicii și să inspire generații întregi de artiști.

Cu toate acestea, viața personală a lui Michael Jackson a fost, de asemenea, supusă unui intens interes public. Una dintre preocupările majore ale fanilor săi a fost relația sa cu sotia. El a fost căsătorit de două ori, prima oară cu Lisa Marie Presley și apoi cu Deborah Jeanne Rowe, cu care a avut doi copii.

Tragedia care a șocat lumea întreagă a fost moartea sa prematură în 2009. Cauza decesului său, care a fost subiect de speculații și controverse, a fost declarată a fi o supradoză accidentală de medicamente. Pierderea lui Michael Jackson a însemnat o lovitură profundă pentru industria muzicală și a lăsat o moștenire muzicală impresionantă.

Un alt aspect notabil al vieții lui Michael Jackson este boala sa, vitiligo, care a afectat culoarea pielii sale. El a vorbit deschis despre această afecțiune și despre impactul pe care l-a avut asupra încrederii sale în sine și a imaginii sale publice. Cu toate acestea, Michael Jackson a continuat să fie un simbol al diversității și a luptat pentru a se accepta pe sine și pentru a promova toleranța și înțelegerea în lume.

În afară de cariera și viața personală, averea lui Michael Jackson a fost subiect de interes pentru mulți. El a fost unul dintre cei mai bine plătiți artiști din istorie și a deținut numeroase active financiare, inclusiv drepturile de autor asupra unor lucrări muzicale de referință.

În acest articol, vom explora în detaliu fiecare aspect al vieții și carierei lui Michael Jackson, de la relațiile sale și moștenirea muzicală până la impactul său asupra culturii pop și succesele financiare.

Michael Jackson sotie

Michael Jackson s-a casatorit de doua ori pe parcursul vietii sale. Prima lui sotie a fost Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley. Cei doi s-au casatorit in debitul anilor 1994 si 1996. A fost o relatie controversata si de scurta durata, care a bufnit din cauza divergentelor in ceea ce priveste stilul lor de viata si nevoile lor.

A doua sotie a lui Jackson a fost Debbie Rowe, care, la momentul acela, era asistenta medicala si habarnist a lui Jackson. Cei doi s-au casatorit in anul 1996 si au avut doi copii – fiica Paris Michael nascuta in 1998 si fiul Prince Michael nascut in 2002. Desi casatoria lor a durat doar trei ani, Rowe a ramas conectata cu Jackson si i-a acordat custodia asupra copiilor lor la divort.

Ca o paranteza, Michael Jackson si-a aparat pornind de la premisele fictiilor sale cunoscand crescuta cazuri cand a fost acuzat si gata sa fie judecat pentru acuzatii false de abuz asupra copiilor. Accuzatiile au fost ulterior revocate, dar relatia sa cu familia s-a deteriorat in timpul proceselor.

Michael Jackson a ramas singur dupa divortul de Rowe si el nu a introdus niciodata alta persoana in viata sa ca sotie sau partener. Acesta si-a dedicat vremurile ramase vietii sale muzicale si carierei sale, care a continuat sa se dezvolte si sa straluceasca pana in ultimul moment.

Michael Jackson thriller

Michael Jackson’s Thriller, released in 1982, is considered the world’s best-selling album of all time. Written and composed by Jackson, with various co-producers, the album successfully fused elements of disco, funk and pop into a classic piece of pop music.

The title track, ‘Thriller’, was the biggest hit from the album and has endured as a pop music classic. Directed by John Landis, the music video for ‘Thriller’ earned an MTV award for Best Music Video of all Time. Jackson’s famous zombie dance, which he choreographed for the ‘Thriller’ video, has become an immortal part of music history.

Although ‘Thriller’ was the most memorable single, the other songs on the album are equally as classic. Songs like ‘Beat It’, ‘The Girl is Mine’, ‘Billie Jean’ and ‘Human Nature’ were all extremely popular and continue to influence popular music today. The album has been described as ‘the most revolutionary and influential album in pop music history’.

Michael Jackson’s influence on popular music is undeniable and his album Thriller will always stand as a testament to his greatness. The album continues to inspire and influence new generations, with its classic sounds and timeless messages.

De ce a murit Michael Jackson

Michael Jackson a fost unul dintre cei mai prolifici si de succes artisti din istorie. De-a lungul carierei sale, artistul a reusit sa adune fani din intreaga lume, iar melodiile sale sunt inca ascultate cu entuziasm. Neintors in 2009, i se pare ca misterul care i-a incadrat sfarsitul vietii ramane nesolutionat.

Music industry a raportat oficial ca cauza mortii lui Michael Jackson a fost intoxicatia cu propofol, un anestezic puternic, folosit in interventii chirurgicale. Michael Jackson era un stresat cronic si a echivalat in mod eronat propofolul cu un somn fara sa se gandeasca la efectele secundare fatale.

Prescrierea in exces si abuzul in administrarea medicamentului a facut ca acesi anestezic sa faca parte dintr-o doza letala. In plus colectia lui Jackson de medicamente, cum ar fi midazolam si lorazepam, a facut precum o dieta ce a inclus si niveluri periculoase de medicatie, avand grija sa-l pastreze treaz oricat.

Conform unora3 dintre experti, problemele si suferintele lui Michael Jackson au contribuit la aceasta situatie. Artistului i se alerga dureri groaznice din cauza chirurgiilor multiple pe care a fost nevoit sa le faca de-a lungul anilor si alte afectiuni cum ar fi pierderea vederii, respiratia dificila si probleme cardiace.

Ultimul caz crucial al complicatiilor lui Jackson a aparut cind a inceput sa piarda inconsistenta si increderea in persoanele care erau implicate in pregatirea turneului de la Londra. Morbiditatea lui era atat de mare incat a renuntat la pasiunea sa scotandu-se la melodiile sale si exersand pasii de dans pentru ore intregi.

Cu toate considerentele, Michael Jackson a spirat din cauza intoxicatiei cu propofol, care a fost confirmata de U.S Department of Los Angeles County Coroner si a fost influentata si decomplicatiile sale. Artistul adormit in 2009 la varsta de 50 de ani lasand in urma sa intelepciunea, talentul si maretia, care l-au facut sa fie King of Pop.

In ce an a murit Michael Jackson

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, înconjurat de membrii familiei sale și de cei mai apropiați prieteni. Moartea lui a surprins o lume întreagă, care a rămas fără unul dintre cei mai mari artiști și icoane pop de toate timpurile.

În acea dimineață, medicul personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, i-a găsit pe artist inconștient în locuința sa din Holmby Hills, Los Angeles. Murray l-a transportat pe Mary acasă la UCLA Medical Center, unde medicii au încercat să-i salveze viața, dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil, iar Michael Jackson a fost declarat mort în jurul orei 13:26.

Acest lucru a fost anunțat de familia sa, în cadrul unei conferințe de presă, și a generat o mare presiune pe autoritățile locale, simțindu-se nevoia pentru a se face o anchetă.

După examinarea corpului, au fost descoperite anumite substanțe, printre care Propofol și Lorazepam, care au fost identificate ca fiind sursa de moarte a artistului. Conrad Murray a fost arrestat și acuzat de crimă în cazul de deces al lui Michael Jackson și a fost găsit vinovat cu acuzația că a administrat Propofol în prescrise medicale. Cu toate acestea, el a primit doar o pedeapsă cu suspendare, pe lângă nedreptate.

Michael Jackson a lăsat în urma sa un bogat patrimoniu muzical și de baobabci, continând piese remarcabile și o adevărată magie pe scenă. S-a bucurat de succese incredibile și a servit ca încurajare pentru milioane de oameni de pe glob. Michael Jackson va trăi în toate inimile noastre pentru totdeauna.

Michael Jackson vitiligo

Michael Jackson, cunoscut ca ‘Regele Muzicii Pop’, a mers pe calea celebrității în anii 60 când a cântat în The Jackson 5 și a urgentat la vârful ierarhiei muzicii pop în anii 70 și 80. Pe lângă aprecierea imensă pe care Michael Jackson a primit-o pentru talentul său cultural, el a devenit o figure controversată din cauza problemelor sale de sănătate și obiceiurile sale neobisnuite. Unul dintre cele mai notabile lucruri despre Michael Jackson a fost schimbarea culorii pielii vizibilă.

Motivul pentru această schimbare în culoarea pielii sălii a fost de fapt cauzat de vitiligo, o condiție necontagioasă care afectează pigmentarea pielii. Oamenii cu vitiligo, inclusiv Michael Jackson, încep să piardă pigmentarea pielii și pete care pot fi bănuite pe față, mâini și alte zone ale corpului. Această boală autoimună nu este cunoscută pentru cauzele sale exacte, dar în general este considerată rezultatul unor modificări imune.

În ciuda problemelor sale de sănătate, Michael Jackson a încetat să se producă în fața publicului, ceea ce a făcut ca muzica sa să rămână la fel de populară mai târziu. A încălcat toate limitările și a fost probabil cel mai bine intrepretat artist vreodată. Kilometrii de discografie a ținut trupurile și urechile dilatate muzicienilor și fanilor de-a lungul anilor, o constanta atestare a neoboselii sale.

Cu toate acestea, Michael Jackson a rămas una dintre figuri controversate ale industriei muzicale și a fost mult discutat pentru vitiligo-ul său, care s-a păstrat autentic. Acest lucru a făcut pe mulți să-i admire curajul de a face față criticilor și a sta pe picioare în pofida prejudecății față de vitiligo și pielea sa albă. Această simpatie a fost răsplătită de mulți fani și oameni de afaceri, cărora le-a oferit numeroase mesaje de stil de viață, combatând discriminarea și promovând înțelegerea. Aceste așteptări au atins rezonanța cu fanii săi loiali, care l-au venerat pentru eforturile sale de a oferi mesaje pozitive și motivaționale.

Fiica lui Michael Jackson

Michael Jackson fiul acestui regat al muzicii a decedat în 2009 și a lăsat în urma sa o familie formată din trei copii – Paris, Prince, și Blanket. Din toate cele trei copii, Paris Jackson, fiica lui Michael, este cea care a prins cea mai multă atenție de-a lungul anilor, de la cea mai tânără vârstă.

Paris Jackson este născută în 98’în Beverly Hills alături de fratele ei, Prince Michael Jackson și de fratele lor mai mic Blanket Jackson. Ea a devenit subiectul mai multor discuții și încă se bucură de interesul presei. La vârsta de 11 ani, Paris, a șocat lumea prin insultele ei și prin comportamentul său rebel. Pe parcursul adolescenței sale, a experimentat o dezvoltare stilistică și o schimbare de direcție emoțională evidentă, ce a repercutat și pe scena publică.

Acum la vârsta de 22 de ani, s-a stabilit în Los Angeles și a început să se extindă spre domeniul creativ; a interpretat un rol în filmul de scurt metraj ‘Gringo’, produs de Amazon, și a acceptat mai multe campanii publicitare, inclusiv a fi primul copil al lui Michael care pozează pentru Jimmy Choo. Pe lângă cariera sa artistică, Paris este și o filantropă și o persoană solidară. Ea a pus la punct o companie cu colaborator de suflet, fiind un mare susținător al drepturilor persoanelor LGBTQ.

Acestea fiind spuse, Paris Jackson este acum un nume cu adevarat remarcabil si se bucura de succesul sau și de viața sa independentă, nefiind nevoită să se bazeze pe imaginea părintelui ei. Cu siguranță, va avea un succes ce va depăși orice își imagina tatăl său.

Michael Jackson avere

Michael Jackson a fost una dintre cele mai mari superstaruri ale secolului al XX-lea si unul dintre cei mai performanti artisti din toate timpurile. La moartea sa in 2009, Jackon lasa o avere, estimata la aproximativ 750 de milioane de dolari, o cifra impresionanta.

Jackson a reprezentat o componenta importanta din istoria muzicii, de la devenirea sa ca membru al trupelor The Jackson 5 in anii ’60 si, mai tarziu, ca artist solo, care a obtinut cele mai mari vanzari de albume din istorie. Primul sau album solo, Off the Wall, a vandut mai mult de 20 de milioane de exemplare, iar Thriller a raportat vanzari de peste 110 milioane de unitati, fiind catalogat, in prezent, ca cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

Avand un succes atat de mare, era normal ca si sumele de bani acumulate sa fie considerabile. Principalul aspect de pe scena financiara a lui Jackson a fost implicarea sa in negocierile pentru drepturile sale si in lansarea bunurilor sale. Un studiu recent a estimat veniturile anuale ale lui Jackson la aproximativ 500 de milioane de dolari printre anii 2001 si 2009. De asemenea, Jackson era posesorul brandului de imagine si semnatura sa, la care adauga materiale si produse.

Discografia sa include albumul sau postum Xscape, lansat în 2014, și Thriller 25, lansat în 2008. Doar aceasta din urma a raportat vanzari de peste 8 milioane de unitati. Dupa moartea sa, marca sa Jackson Estate a fost vanduta pentru un miliard de dolari, ridicand averea sa totala la aproximativ 2 miliarde.

Muzica si provocarile in cariera lui Michael Jackson au contribuit la formarea uneia dintre cele mai mari averi cu privire la artistii din aceasta generatie. Averea sa ramane una dintre cele mai importante semne de mostenire ale lui Jackson si, ca forma de partajare a talentului sau, se bucura si in prezent de o dramaturgie puternica in lumea muzicii.

Michael Jackson cariera

Michael Jackson a fost unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din istoria muzicii pop. Cu numeroase albume multiplu-platinate, unele dintre cele mai bine vândute înregistrări de toate timpurile, şi videoclipuri ce au influenţat generaţii de muzicieni, Michael Jackson a poziţionat el însuşi ca unul dintre înaintaşii muzicii moderne.

Jackson a început cariera sa încă din copilărie, când a fost membru al formaţiei The Jackson 5 – cu el şi fraţii săi – ce a putut să aducă o direcţie nouă în muzica pop. La vârsta de 13 ani, Michael a lansat primul său album solo, Off The Wall, ce a câştigat o mulţime de premii în anul 1980, acest lucru încurajându-l să-şi continue cariera în calitate de artist solo cu albume precum Thriller şi Bad.

Prima piesă din albumul Thriller, “Billie Jean”, a devenit imediat un hit mondial, urmată de alte piese precum “Beat It” şi “Human Nature”. Thriller a rămas cel mai vândut album din toate timpurile, cu peste 110 milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Piesa “Man in the Mirror” de pe albumul Bad, de asemenea, a câştigat recunoaştere critică, stimulându-l pe Michael să se concentreze pe schimbarea lumii printr-o muzică ce pleda pentru pace şi bună-dispoziţie.

Michael Jackson a dezvoltat de-a lungul anilor un stil ce a schimbat istoria muzicii pop. Performanţele sale muzicale l-au transformat în starul mondial de astăzi, ce a reuşit să schimbe conceptul prin care e percepută arta şi expresia cosmică. Chiar şi după moartea sa, Michael Jackson continuă să fie un geniu pop ce va fi întotdeauna iubit şi cinstit.

Michael Jackson viata personala

Michael Jackson a fost unul dintre cei mai influenti artisti muzicali dintotdeauna. El s-a nascut pe 29 august 1958 si a inceput sa cante impreuna cu fratii sai in Jackson 5 cand avea doar 10 ani. Cariera sa a luat avant si a cucerit coregrafii provocatoare, look-uri distinctive si hituri radio top 10 ca ‘Billie Jean’, ‘Thriller’, si ‘Beat It’. Candva vedeta pop, viata sa personala a existat sub lupa publica si a provocat controverse mai ales din cauza inexactitatilor sale legale si preocuparilor sale cu privire la identitatea sa sexuala.

In iulie 2009, Michael Jackson a murit in urma unei supradoze de medicamente prescrise. Moartea sa a produs cutremure in lumea intreaga. In viata o personala, Michael a avut trei copii, printre care copilul sau autohton, Paris Jackson. Michael a luptat in mod public cu diferite probleme medicale, asa cum explica in autobiografia sa, Moonwalk. El a suferit de boala vitiligo, care a colorat pielea lui. De asemenea, Michael a fost diagnosticat cu acondroplazie, o afectiune ososita genetica care face ca persoanele sa aiba o inaltime micuta.

Pentru Michael, familia sa importanta si a fost mereu prezenta. Tatăl său, Joseph Jackson, a vizitat si a jucat un rol activ in calatoria starului prin lumina reflectoarelor. El a fost fondatorul Jackson 5 si i-a asezat pe cei cinci frati, cu Michael in fruntea lor, sa cante la vârste foarte mici. Atat tatal sau, cat si mama sa, Katherine, au fost vazuti in numeroase aparitii pe scena; mama, in mod special, era alaturi de Michael la toate concertele sale. Michael a parut sa mostenisea talentul si miinile sa din mama lui, care l-a invatat de la o varsta frageda sa cante si sa danseze.

Viata personala a lui Michael Jackson a fost departe fara conflicte, dar nu a fost lipsita de controverse. Acesta a desfasurat un proces in 2005 pentru acuzatiile de abuz asupra unui minor si a fost oficial golit de vinovatie. Din pacate, Michael a fost judecat sever in mass-media. Preocuparile sale cu privire la identitatea sa sexuala au fost obiectul tuturor speculatiilor. Istoricul sau matrimonial prezinta numeroase neintelegeri, inclusiv casatoria sa cu Lisa-Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, si divortul lor in trei ani.

Desi cariera sa si imaginea sa publica au fost pline de succes, viata sa personala a adus deseori controverse si obstacole. In ciuda presiunii publice, Michael Jackson a ramas magnetul muzical al generatiilor sale si al generatiilor urmatoare, ceea ce demonstreaza forta individualitatii sale si geniul creativ.