Marilyn Monroe: Cariera, Viata Personala, Inaltime, Moarte si altele

65 0

Marilyn Monroe, una dintre cele mai faimoase și iconice actrițe din istoria cinematografiei, a fascinat și inspirat milioane de oameni în timpul și după viața sa. Cu un talent remarcabil și o prezență scenica extraordinară, Marilyn Monroe a reușit să cucerească inimile publicului și să devină un simbol al feminității și al glamourului.

În acest articol, vom explora diverse aspecte ale vieții și carierei lui Marilyn Monroe, oferind o perspectivă mai detaliată asupra personalității sale și a impactului pe care l-a avut asupra lumii.

Unul dintre subiectele interesante despre Marilyn Monroe este relația sa cu matematicianul și fizicianul american Albert Einstein. Vom explora informații despre această relație și modul în care intelectul și influența lui Einstein au influențat viața și gândirea lui Marilyn Monroe.

Înălțimea este un aspect care a stârnit mereu curiozitatea fanilor. Vom aduce în discuție informații despre înălțimea lui Marilyn Monroe și felul în care aceasta a contribuit la prezența sa scenică și la felul în care a fost percepută în industria filmului.

Cariera lui Marilyn Monroe a fost impresionantă, având roluri memorabile în filme precum “Some Like It Hot” și “Gentlemen Prefer Blondes”. Vom explora ascensiunea sa în industria cinematografică, rolurile notabile și impactul pe care l-a avut asupra artei cinematografice.

Pe lângă succesul profesional, viața personală tumultuoasă a lui Marilyn Monroe a fost subiect de interes pentru mulți fani și curioși. Vom explora informații despre relațiile sale romantice, în special legătura cu celebrul președinte american John F. Kennedy, și modul în care acestea au influențat imaginea și viața lui Marilyn Monroe.

Un subiect sensibil și controversat este moartea lui Marilyn Monroe. Vom investiga informații despre circumstanțele misterioase ale morții sale și speculațiile care au înconjurat acest eveniment tragic.

Nu în ultimul rând, vom explora informații despre familia și copiii lui Marilyn Monroe, oferind o perspectivă asupra laturii sale mai puțin cunoscute și a legăturilor sale familiare.

Marilyn Monroe copii

Marilyn Monroe a fost o actriță legendară, cea mai faimoasă vedetă de film din anii 1950 și 1960. Cu toate acestea, nu se știe despre copiii ei și despre viața ei la domiciliu. Lumea o cunoștea pentru glamourul și misterul ei, dar nu știa nimic despre familia ei privată.

Marilyn Monroe nu a avut niciodată proprii săi copii. Desi ea a fost căsătorită de trei ori, ea nu a putut să aducă copii pe lume. Ca un substitut pentru copii ei, Marilyn a devenit prietenă aproape cu două fete din familia sa: Francesca și Maureen. Ea le-a tratat drept propriii ei copii și le-a oferit atenția și îngrijirea pe care le-ar fi dat copiilor ei dacă ar fi putut să conceapă o familie.

În timp ce cele două fete se apropiau de Marilyn, ea înrădăca relațiile lor și se străduia să transforme casa sa în locul căruia îi lipsea atât de mult. De la lecțiile în care le-a învățat despre artă și literatură la petrecerile ei marcate de chic, Marilyn a ajutat la formarea lor ca persoane adulte.

Marilyn Monroe a decedat în 1962, lăsând în urma sa un mister. Nu se știe exact ce s-a întâmplat cu fetele din familia ei și dacă salvarea lor din abuzul și saracia prin care au trecut le-a afectat viețile. Se crede că ea a iubit cu adevărat pe aceste fete, care au fost cea mai apropiată formă de copii pe care au avut-o.

Viata lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe este o figura celebra în cultura pop-ului și a lumii divertismentului și a câștigat multă strălucire și faimă de-a lungul anilor. Ea a dus întotdeauna o viață interesantă și turbulenta, care este fascinantă și plină de actiune.

Marilyn Monroe a început viața ca Norma Jeane Mortensen și s-a născut la Los Angeles, California, în 1926. Tata ei biolgic nu a fost prezent în viața ei și mama ei sa luptat să-și îngrijească copiii. La vârsta de 7 ani, ea a ajuns să locuiască într-un internat și mai tarziu a locuit la o familie adoptivă timp de o perioadă. La 18 ani, ea s-a căsătorit prima oară și s-a mutat la Hollywood.

Cariera ei de actriță a pornit cu roluri mici în filme, iar în 1952, ea a devenit și mai populară după ce a apărut în rolul din “Niște Blonda Chica”. Aceasta reprezenta cea mai mare realizare a carierei sale și a dus la numeroase alte filme de succes și premii.

În același timp, ea a găsit dragoste și s-a căsătorit de mai multe ori cu actori renumiți, precum Joe DiMaggio și Arthur Miller. De asemenea, ea sa întâlnit cu mai mulți lideri politici, cum ar fi președintele Kennedy, în timp ce era la vârful carierei sale.

Desi ea a ajutat la revoluțitionarea industriei cinematografice, ea sa luptat cu anxietatea și depresia ca urmare a presiunii de a fi întotdeauna perfectă și glamuroasa.

Viața sa s-a sfârșit prematur la vârsta de 36 de ani, poate din cauza unui suicid sau a unei intoxicații cu medicamente. Fiecare detaliu al vieții sale a fost investigat, iar superstarului i se acordă o devoțiune fără precedent.

Marilyn Monroe a fost o figură emblematică și influentă a lumii divertismentului. Viața ei de aur și tragedia i-a conferit fanilor ei un exemplu de vise și de îndrăzneala de a schimba lumea prin frumusețea și forța ei.

Rochia lui Marilyn Monroe

Rochia albastra „Sprees”, purtata de Marilyn Monroe in 1955, la premiera filmului „The Seven Year Itch”, este una dintre cele mai recunoscute rochii din toate timpurile. Chiar dacă acea rochie a facut istorie, cu adevarat explicabila este legenda din spatele ei.

Atunci cand rochia s-a facut publica, Marilyn era deja o stea a Hollywood-ului, iar rochia in sine a fost o piesa interesanta. Secretul rochiei se afla in tullul din mijlocul ei, aproape inaccesibil pentru oamenii obisnuiti. Tulul a fost adaugat in mod special la comanda lui Billy Wilder, regizorul filmului, pentru a-l face mai special. Culoarea albastra a rochiei, care reflecta simulent speranta si nostalgie, face ca aceasta rochie sa fie una dintre cele mai faimoase rochii din lume.

Dupa premiera filmului, rochia lui Marilyn a luat calea spitalului pentru a fi pastrata si este acum expusa in Muzeul Smithsonian, acolo unde a atras foarte mulți admiratori din toata lumea.

Istoria hainelor purtate de Marilyn Monroe se intinde dincolo de alegerea acestei maini speciale pentru The Seven Year Itch. Acest lucru arata ca perspectiva de moda influentata de Monroe, iar aceasta rochie este cea mai buna dovada a modului in care remarca de a crede in puterea feminina si a glorifica feminitatea.

Fiica lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost o actriță celebra și sex symbol american în anii 1950 și 1960 și și-a vândut milioane de copii din filme memorabile precum Some Like It Hot, How to Marry a Millionaire și The Seven Year Itch.

Aceste vise de glorie și celebritate au reintrat la zero atunci când a lăsat lumea în 1962, dar Monroe a lăsat în urmă ceva nemaipomenit: o fiică care, deși rar discutată de public, a fost lăsată cu un moștenitor al visului mamei sale, și anume fiica sa surioară, Faye Michaela Monroe.

Faye Michaela Monroe (născută în 1960) a fost fiica lui Marilyn Monroe și de asemenea a fost mama biologică a celei mai apropiate colonii de familie a lui Monroe. Ea a trăit cu mama sa timp de aproximativ șase ani. Chiar dacă nu au existat confirmări finale despre tatăl lui Faye, presupune-se căa fost culmea că se afla între două case ale lui Monroe, atât Robert Slatzer, cât și Arthur Miller.

Ca urmare a presiunilor insuportabile pe care le impunea găzduirea unei copii, cei doi au impus o condiție în care Monroe ar trebui să renunțe la custodie. Faye a fost trimisă la mama ei vitregă, cu care s-a căsătorit până în 1989. De atunci a trăit cu adevărat într-o zonă rurală din Oregon și a tras înapoi față de întreaga industrie de entertainment.

Singurul lucru pe care Faye l-a accentuat despre sine în regia publică a fost dorința sa intenționată de a-și păstra anonimatul și respectul față de imagina sa de mamă de șaisprezece ani adult. În ciuda faptului că a primit recent o ofertă pentru un interviu pentru televiziune, Faye a refuzat cu succes în favoarea retragerii.

Concluzie

Faye Michaela Monroe, o fiică unică născută din drama vieții lui Monroe printre patru case de familie, a crescut într-o zonă rurală și a ales să se retragă publicului, respectând dorința mamei sale de a-și păstra imaginea în fața lumii. Această legendă și-a dorit întotdeauna pasiunea pentru mai mult decât cea deprINSă de la tatăl ei biologic, și Faye a arătat respectul și concentrarea față de mama sa prin retragerea sa.

Marilyn Monroe iq

IQ-ul lui Marilyn Monroe a fost un subiect de discuție intensă în deceniul de la sfârșitul anilor 1950. Mulți oameni au susținut că se ridica semnificativ superior mediei – uneori chiar la nivelul geniului – în timp ce alții susțin că era doar sub medie. Exista foarte puține dovezi solide care să țină cont de IQ-ul acesteia, dar există dovezi de la persoane apropiate ei că ar fi avut un IQ foarte mare.

În 1953, prietena lui Marilyn, Shelley Winters, a declarat că actrița ar fi avut un IQ de 164, mult peste majoritatea persoanelor. Această declarație a făcut valuri în revistele de scandal și publicațiile de tabloid ale vremii. Apoi, în 1962, docentul universitar Ralph Greenson a estimat că Marilyn era între 145-160 pe scala de inteligență Stanford-Binet.

În același timp, unele surse susțin că Marilyn nu avea un intelect deosebit de dezvoltat. Testele administrate de dr. Greenson au arătat că Monroe avea dificultăți în a se concentra asupra subiectelor abstracte și că era în continuare sceptică față de nivelul ei de inteligență. În plus, deși Monroe a fost descrisă ca fiind în mod frecvent o conversație inteligentă, sunt puține dovezi care să arate că ar fi fost la fel de inteligentă în privința temelor mai serioase.

Cu toate acestea, este posibil ca Monroe să fi lucrat prin încercări și erori pentru a-și dezvolta cunoștințele și intelectul, ceea ce i-ar fi permis să acumuleze o mare experiență. Acest lucru este deosebit de probabil dat fiind faptul că Monroe a citit intens și s-a documentat în mod regulat pe niște subiecte cum ar fi politică și istorie, lucruri pe care mulți oameni le-ar considera complexe și dificil de înțeles.

În concluzie, IQ-ul lui Marilyn Monroe este un subiect de discuții pentru că este destul de dificil de lămurit. Deși prietenii și chiar ea însăși s-au referit la un IQ pozitiv înalte, alte mărturii indică că ar fi fost sub medie. Cu toate acestea, este probabil că Monroe a folosit încercări și erori pentru a-și dezvolta cunoștințele și intelectul.

Marilyn Monroe si Kennedy

Marilyn Monroe, o stea a secolului 20, a avut o legătură intricată cu Kennedy familia. Una dintre cele mai cunoscute picturi ale secolului 20, Marilyn Monroe oficiating at the Marriage of John F. Kennedy and Jaclyn Kennedy, pictura lui Alfredo de Marzac, arată această legătură.

În această perioadă, Marilyn Monroe era prietena bună a președintelui John F. Kennedy. Se spune că înainte de căsătoria lui, epuranții au ținut-o pe Monroe departe de familia Kennedy pentru a evita orice scandal. Mai târziu, ea a fost prezentă la căsătoria lor, îmbrăcată într-o rochie de mireasă. Pozele au jucat un rol important în construirea poveștii că Marilyn Monroe a fost o parte importantă a Kennedy familiei.

Marilyn Monroe a rămas o parte importantă din istoria Kennedy familiei și legendele care îi înconjoară. Deși încă nu s-a stabilit exact ce anume a legat-o pe ea de această familie importantă, se știe că aceasta a fost o persoană importantă care a jucat un rol cheie în istoria familiei. Se crede că a rămas o parte importantă din corespondență lor și că și-a lăsat urme adânci până în prezent.

Marilyn Monroe de ce a murit

Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai cunoscute si iconice vedete de pe marile ecrane. Fascinatia persoanalitatii sale si imaginea ei glamour a ramas intreaga mult timp dupa moartea sa, in anul 1962. Raspunsul la intrebarea de ce a murit Marilyn Monroe ramane unul dintre cele mai profunde mistere.

Exista numeroase raspunsuri controversate la aceasta intrebare, insa cele cinci scenarii principale sunt considerate de multi ca fiind adevarate. Prima ipoteza sugereaza ca decesul starletei a avut de-a face cu o supradoza accidentală de medicamente – pentru a calma anxietatea si depresia sa. A doua ipoteza este una mai sinistra. Se afirma ca cei care detineau controlul asupra imaginii si viitorului ei actritic au facut presiuni asupra starletei pe care a refuzat sa le accepte, cu toate acestea, ei au hotarat ca orice manifestare a starletei sa copleșeasca presa si in mod special publicul – conducand la moartea sa. A treia ipoteza ia in considerare mai multe persoane implicate si este aceea ca Marilyn a fost asasinata.

O alta ipoteza luata in considerare include ceva mai psihologic. In aceasta scena, Marilyn Monroe a fost prea dependenta emotional de persoanele care detineau controlul asupra ei, ajungand sa ii numeasca “parintii”. Acest lucru a dus la nenumarate stari psihologice negative care au ca practic omorat starleta. Ultima scena pe care s-a speculat-o a fost aceea ca Marilyn Monroe ar fi murit in mod deliberat, sugerand ca ar fi fost deprimata si nu ar fi mai putut sa suporte viata.

Cu toate ca viata si moartea actoritei Marilyn Monroe reprezinta un subiect controversat, ea ramane o emblemă a artei și frumuseții. Cu doar 36 de ani a murit, dar imaginea ei va ramane intotdeauna in istorie.

Marilyn Monroe inaltime

Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai frumoase și mai sexi femei ale tuturor timpurilor. Faima legendarei sale închide câteva cifre importante de asemenea. Culoarea ochilor, postura sa și înălțimea ei se numără printre asemenea statistici.

Marilyn Monroe era adesea listată în documentația sa oficială ca fiind 5 picioare și 5 – 5’5 ‘înălțime. Aceasta este o medie relativ obișnuită pentru femei, în momentul în care ea a trăit. Interesant, există însă circumstanțe care dau de gândit că Marilyn Monroe era mai înalt decât cea listată.

S-a descoperit recent că statistica listată de Marilyn Monroe pentru greutatea ei de 3 lire a fost de fapt de 3 lire și 8 uncii. Aceasta înseamnă că mari actori arăți mai înalt decât cifra oficială. Se crede că Monroe era mai probabil 5 picioare 7 sau chiar mai înalt.

Chiar și cu o înălțime mai mare decât cea listată de obicei, Marilyn Monroe a reușit să creeze imaginea unei femei mici, fragile, dar extrem de încântătoare. Ea a purtat încălțăminte specială pentru a-și reduce înaltimea pe un ecran și a fost deseori filmată în așa fel încât arată mai înalt decât era.

Indiferent de înălțimea sa exactă, impactul pe care Marilyn Monroe l-a avut asupra modei, glamour și a societății celei mai îndrăgite și sexy vedete a tuturor timpurilor nu poate fi pus la îndoială. Cu spunerea sa considerată frazele lansate, frumusetea naturală de neegalat și carisma abia născută, Marilyn rămâne în imaginația colectivă ca un ikon imortal.

Marilyn Monroe sot

ia

Marilyn Monroe, monikerul lui Norma Jeane Mortenson, a fost o actriță, cântăreață și model american. De-a lungul a peste două decenii de carieră, Monroe a devenit una dintre cele mai recunoscute și mai bine cotate vedete de pe Palatul de pe Cremați.

Marilyn s-a născut pe 1 iunie 1926, în Los Angeles, California. La vârsta de doi ani, ea a fost luată în grijă de mama sa, Gladys, care o lua cu ea când se muta într-o gazdă diferită. A crescut în mai multe orașe și ea și-a petrecut o parte din copilărie și adolescentă în Orfelinatul Hollywood.

În 1945, Monroe a început să se arate în modă și a obținut primul său rol la teatru. Următoarele trei ani au marcat începutul unei lungi cariere în televiziune și cinematografie. În 1951, aceasta a semnat un contract cu studiourile 20th Century -Fox, prin care a devenit una dintre primele vedete marcate de studiouri. În această perioadă, Monroe a luat parte la filme ca ”Înnebunire de veverițe”, ”Dă-i drumul pe nea’ Paul” și ”Gheboiul”.

Monroe a fost căsătorită de șase ori, între anii 1942 și 1962, cu aproximativ patru ani de divorț între mariajele sale. Prima ei căsătorie a fost cu James Dougherty pe 19 iunie 1942. În 1956, aceasta s-a căsătorit cu Joe DiMaggio, o atingere de baseball o legendă. După ce această căsătorie s-a încheiat după nouă luni, Monroe s-a căsătorit cu scriitorul Arthur Miller pe 29 iunie iunie 1956. Acest lucru a fost ultimul mariaj al Monorei, care a rămas până la moartea ei din 5 august 1962.